Трпението на македонските граѓани се намалува!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
black_hole...,ama ic ne sakam vaka licno da se prepukuvam...toa e golema glupost..sekogas, no dete, ne zboruvaj za nesto sto go znaes kako legenda , nekomu koj ja ziveel taa legenda. Prvo mnooogu malku...epten mnogu malku "gradski" albanci (po nova transkripcija porano se narekuva podrugo..:) ) OTIDOA OD MAKEDONIJA i toa bea SVETSKI LUGE koi otidoa zaedno so TURCITE vo za niv podobriot svet: po uslovite za biznis i po religioznata kompatibilnost...no MASATA BEA TURCI vo nekoja sema YU-Turcija, i MOOOOREE MAKEDONCI MUSLIMANI , tie pak od sosema drugi pricini...............
Ako spomnuvame ALBANCI ...togas tie dete, DOJDOA..se NASELIJA...se simnaa od vukojebinite na Prokletija i Kosovo i go popolnija vakuumot ostaven zad otidenite vo Turcija...so GOOOLEM AMIN NA TITO i SRBITE... Ako si od tie te razbiram , ako si od onie prvite pak te razbiram..., no tvojata prikazna e MIT koj nema vrska so vistinata. No denes e vreme na mitovi , iluzii, lobiranje i ostanati ZAMENI ZA VISTINATA...:)
A ferendzeto...aj ne zaebavaj ..toa e edna od togasnite goolemi motivi..., no poveke za ruralnite turci,....... selskite albanki bea tretirana (uste se???) za stoka , a gradskite bea "gospogji" na koi toa nisto ne im znacese......taka da....freezeto ne igrase mnogu vo albanskite krugovi...togas :)
Mnogu malku luge vsusnost mozat da svatat deka Makedonija vo tie godini posle ww2, vo ruralnite delovi bila beter od africkite "hienojebini"......iako i sega e za nikade, togas sepak bila katastrofa...
A albancite ...he he, albancite.....uste koga nekoj od Lipkovo ke mi kaze deka e od dedo pradedo ili od....

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
black_hole...,ama ic ne sakam vaka licno da se prepukuvam...toa e golema glupost..sekogas, no dete, ne zboruvaj za nesto sto go znaes kako legenda , nekomu koj ja ziveel taa legenda. Prvo mnooogu malku...epten mnogu malku "gradski" albanci (po nova transkripcija porano se narekuva podrugo..:) ) OTIDOA OD MAKEDONIJA i toa bea SVETSKI LUGE koi otidoa zaedno so TURCITE vo za niv podobriot svet: po uslovite za biznis i po religioznata kompatibilnost...no MASATA BEA TURCI vo nekoja sema YU-Turcija, i MOOOOREE MAKEDONCI MUSLIMANI , tie pak od sosema drugi pricini...............
Ako spomnuvame ALBANCI ...togas tie dete, DOJDOA..se NASELIJA...se simnaa od vukojebinite na Prokletija i Kosovo i go popolnija vakuumot ostaven zad otidenite vo Turcija...so GOOOLEM AMIN NA TITO i SRBITE... Ako si od tie te razbiram , ako si od onie prvite pak te razbiram..., no tvojata prikazna e MIT koj nema vrska so vistinata. No denes e vreme na mitovi , iluzii, lobiranje i ostanati ZAMENI ZA VISTINATA...:)
A ferendzeto...aj ne zaebavaj ..toa e edna od togasnite goolemi motivi.
Mnogu malku luge vsusnost mozat da svatat deka Makedonija vo tie godini posle ww2, vo ruralnite delovi bila beter od africkite "hienojebini"......iako i sega e za nikade, togas sepak bila katastrofa...
A albancite ...he he, albancite.....uste koga nekoj od Lipkovo ke mi kaze deka e od dedo pradedo ili od....
Stvarno ne mozam da te sfatam. Sto za tebe pretstavuva mit? Covece ja ne ti zboruvam za narodni prikazni tuku ti ja kazuvam realnata situacija kakva bila. Ja tebe ti kazuvam deka momentalno imam poveke rodnini vo turcija, site otideni od skopje i site albanci, t.e. i tamu seuste zboruvaat albanski ( osven ponovite generacii, deca), ti mene mi kazuvas deka mojava prikazna bila MIT. Ajde ja i ti utre se kacueme na avion , pravo za Istanbul, pa da ti kaze stariot dur e sesute ziv ( skoro 100 god) sto kako bilo i zosto bilo. Ne mi e jasno kako ti bi mozelo da ja znaes podobro taa situacija, koga voopsto nemas nikogo zasegnat od taa situacija. Ako ne mi veruvas mene i na drugite albanci, dojdi vo starite skopski maala kade sto seuste ke mozes da najdes nekoj star skopjanec etnicki makedonec i jasno i glasno ke ti kaze zosto i kako negovite komsii, drugari etc. albanci bile prinudeni da odat za turcija. Ne znam sto drugo da ti kazam. A za feredzeto mislam deka veke obrazloziv sozto ne e pricina, nema logika povtorno da se navrakam na toa.
I da, i mene mi e epten glupavo vaka po forum da se prepukuvam so nekogo, ako za nisto drugo , me mrzi mnogu, ama ipak cuvstvuvam obvrska da gi kazam nekoi raboti onakvi kakvi sto se.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Aj da zapreme gluposti..izgleda toa ti e kapacitetot..AKO TVOJATA FAMILIJA E CELATA DRZAVA odi setaj, a ne mi kazuvaj mene prikazni slusnati na vecerinki ...ocigledno ova arnautskiov KANCER e pogolem i od moite najcrni pretpostavki...ETNICKI SKOPJANEC.. :)
od Kale verojatno :)...so Pikolomini na ebisi majkata ste bile a????? :) So "Car Dusan" na Kameni slivka ste piele...malku pred toa? Na Karpos verojatno kolot ste go pridrzuvale :) Sasi nizaedni...:) vnuci na Golemius Glupanderius od Skupi ????
zatvaram kepenci za takvi kako tebe..."etnicki skopjanecu"...FAJRON.....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
На Крали Марко му го потковувале коњот кога ќе одел за Косово,кај Косовска девојка.:)

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Aj da zapreme gluposti..izgleda toa ti e kapacitetot..AKO TVOJATA FAMILIJA E CELATA DRZAVA odi setaj, a ne mi kazuvaj mene prikazni slusnati na vecerinki ...ocigledno ova arnautskiov KANCER e pogolem i od moite najcrni pretpostavki...ETNICKI SKOPJANEC.. :)
od Kale verojatno :)...so Pikolomini na ebisi majkata ste bile a????? :) So "Car Dusan" na Kameni slivka ste piele...malku pred toa? Na Karpos verojatno kolot ste go pridrzuvale :) Sasi nizaedni...:) vnuci na Golemius Glupanderius od Skupi ????
zatvaram kepenci za takvi kako tebe..."etnicki skopjanecu"...FAJRON.....
Hahahahahahah, pak so vasata ocajnost, po milionti pat od nemok i nemanje kapacitet za zdrava diskusija, ti se prefrlas na licni kvalifikacii. Jebi ga tolklu ti sece, odnosno koga gledas deka od sprotivna strana imas nekogo sto ne lupa samo gluposti od nemaj kade ti pocnuvas da treses. I prestani so isprevrtuvanje na moite recenici. Vo moite zborovi nigde ne stoi "etnicki skopjanec" tuku "star skopjanec, etnicki makedonec". Jebes ga izgleda naide na zid pa ne mozes poveke da prodolzis so tvoite lagi i izmislici

Kajgana Shop

На врв Bottom