Каролина Гочева

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
КАРОЛИНА НЕ МИСЛИ ДЕКА Е ПРЕМНОГУ СЛАБА

Совршено сум здрава
- Јадам колку сакам и кога сакам. Не сум држела диета пет години. Секогаш слабеам во текот на летниот период, а сега во однос на летово сум поправена 2-3 килограми. Висока сум 175 сантиметри, а имам 55 килограми", вели поп-ѕвездата Каролина Гочева (29) и со тоа ги демантира забелешките дека е премногу слаба.
Во спотот за новиот хит на Каролина "Крај", таа се појавува во своето најсекси и најпровокативно издание до сега. Облечена е само во долна облека, и речиси во текот на целиот спот се прска со вода. По излегувањето на спотот веднаш тргнаа забелешките дека Каролина е многу слаба, а некои зборуваа и дека е анорексична. "Каролина ништо не јаде, пие само сокови и кафе", зборуваа едни, а други тврдеа дека секогаш кога ќе раскине долга врска Каролина слабее. Пред неколку месцеи, пејачката ја раскина долгогодишната врска со скопскиот бизнисмен Дино Балиќ.
- И тоа ли зборуваат за мене? Луѓето сешто измислуваат, раскинувањето кај мене нема врска со слабеењето. Добро е што ми се јавивте и веќе еднаш да ги расчистиме муабетите за мојата тежина. Јас од секогаш сум била слаба. Таков ни е генот. И мајка ми и татко ми се вити. Ако ми се јаде во четири наутро, јадам во четири, и тоа се што сакам. Анорексијата е тежок збор. Тоа е болест, а јас сум совршено здрава", ни раскажа поп-ѕвездата во телефонскиот разговор вчера.
Пред неколку години, Каролина за "Вест" изјави дека е ослабена поради тоа што сака да изгледа подобро на телевизија, а камерите секогаш додаваат неколку килограми плус.
-Пред неколку години сум држела диети, тоа е нормално за секоја жена која сака да изгледа убаво. На луѓето никогаш не можеш да им погодиш. Некои пејачки им се многу слаби, некои многу дебели. Јас им порачувам на сите луѓе да не се грижат што сум слаба, важно е дека сум здрава. И на сите млади да живејат и да се хранат здраво, да го слушаат само својот организам, исто како што правам јас. Изгладнувањето не е решение. Само здравиот живот. Моја грешка е што не вежбам и не се занимавам со спорт. Секој понеделник си се терам себе си дека од денеска почнувам, и никако да започнам со вежбање", вели поп ѕвездата.
На професионален план, Каролина го подготвува шестиот албум во соработка со познати балкански автори. Лани имаше успешна промоција на етно албумот "Македонско девојче", која се заокружи со концерт во Универзалната сала во декември. Пред неполн месец, Каролина и "Авалон" продукција потпишаа договор со српската продуцентската куќа "Емоушн" за соработка на српскиот пазар околу следните проекти на пејачката. "Емоушн" преку својата продуцентска куќа "Мелоди мјузик", ќе биде одговорен за издавањето на новиот албум на Каролина во Србија. Концертната агенција "Шоу мастер", која е исто така во сопственост на "Емоушн", во копродукција со "Авалон" ќе се грижи за концертите на Каролина во Србија во наредните 2 години. Во Сава центарот, својот прв концерт поп-ѕвездата ќе го одржи во 2010 година.


Тежината на ѕвездата - тема и на нутриционистите
Според нутрициониската Тања Турунџиева , на девојките кои ја имаат висината и тежината на Каролина им фалат уште 2-3 килограми до некоја идеална тежина. Таа коментира дека девојка која е висока 175 сантиметри, треба да биде тешка околу 57-58 килограми.

 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Браво Каролина, прецизна, јасна, конкретна, одмерена во одговорите без никакво фолирање, глумење или нашминкани одговори, се си е потполно јасно и конкретно, нема потреба од филозофии.
 
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Прочитав дека Каролина ќе настапела во шоу програмата на Макфест заедно со уште неколку македонски пејачки.
 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Она настапуваше пред неколку години во шоу програмата на Макфест кога имаше извонредно шоу. За сега, не знам.
 

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Да, точна е информацијата дека Каролина ќе настапи на шоу-програмата на втората финална вечер (07 ноември 2009) на Макфест во Штип.

„...На првата фестивалска вечер традиционално ќе настапат дебитантите. Шоу-програмата на втората фестивалска вечер е наречена „Седефните дами на македонската естрада“ и на неа ќе настапат осум познати македонски пејачки: Каролина Гочева, Кристина Арнаудова, Маја Вукичевиќ, Александра Пилева, Елена Петревска, Сузана Јовчева и Маја Гроздановска-Панчева. Во шоу-програмата на фестивалската вечер ќе настапи Влатко Стефановски...
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=3D00547796A9A7479C47424A8ED3B24E
 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086


Откако ја раскина долгогодишната врска, згодната Каролина не може да здивне од додворувачите. Понекогаш е вистинска главоболка да си познат и убав, а без машка заштита. Но битолската принцеза брзо се снајде, купувајќи си како заштита француски булдог. Кучето е мало, но брзо ќе порасне, а тогаш никој нема да смее да и се доближи. Покрај кучето, таа се снабди и за придружни реквизити, од торбичка за шетање, до играчки за животни и специјална храна за кучиња. Бидејќи Каролинче не сака да биде ниту Парис Хилтон, ниту Сека, па на своето куче не му купи облека, ниту синџирчиња со кристали „сваровски“. За овој пропуст никој нема да и забележи, бидејќи Каролина сака едноставни работи и кучиња во сопствена кожа.
 

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.512
Поени од реакции
4.287
Браво Каролина, прецизна, јасна, конкретна, одмерена во одговорите без никакво фолирање, глумење или нашминкани одговори, се си е потполно јасно и конкретно, нема потреба од филозофии.
така е..karolina ezakon
 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Поп ѕвездата изгледа идниот викенд ќе настапува во Кавадарци.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.639
Поени од реакции
43.503
^Ѕвезда ? Кажи Каролина, пејачката, ке настапува во Кавадарци, немој со вакви офтопик дезинформации за кавадарчани . :wink:
 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Во интервјуто Каролина зборува повторно за соработката со продукцијата Емоушн, за наградите на Сунчане Скале, неплаќањето на авионска карта од страна на организаторот и нејзино неприфаќање да биде дел од фестивалот, за излегувањето на Сајко од ОТ Бенд, пријателството со српскиот мрапер Скај, новиот албум, како и престојниот концерт во Белград идната година.

Mada ovdašnja publika odlično zna ko je Karolina Gočeva, popularna Makedonka se, ostvarivši saradnju sa novoosnovanom menadžerskom kućom „Šoumaster“, naoštrila da učvrsti svoje pozicije na srpskoj estradi. Kaže, san joj je da zapeva u Centru „Sava“, ali i u svim većim gradovima širom zemlje. Osim o poslovnim planovima, sa Karolinom smo na popodnevnoj kafi pretresli i neke druge, znatno zanimljivije teme.


Kako je došlo do saradnje sa „Šoumasterom“?
Potpuno spontano. Jedna sam od retkih koja je čak dva puta gostovala na Gala večeri „Operacije trijumf“, dosta vremena sam provodila sa tim ljudima, pa smo se vremenom zbližili. Na inicijativu Mirka i Snežane Vukomanović snimila sam duet sa „OT bendom“, nakon čega su čelnici „Imoušna“ došli na ideju da ostvarim saradnju i sa njihovom novoosnovanom kućom, što sam oberučke prihvatila.

Za šta je „Šoumaster“ konkretno zadužen kada si ti u pitanju?
Oni će se pre svega baviti organizacijom mojih koncerata na teritoriji Srbije, ali i predstavljanjem mene ovdašnjoj javnosti u najboljem mogućem svetlu.

Kako ćete deliti zaradu?
Veruj mi da ne znam.

Ne znaš?!
O tom delu priče brine moj menadžer. Ne volim da razmišljam o novcu i takve stvari i ne treba da znam.

Izjavila si da bi volela da napraviš koncert u Beogradu.
Pretpostavljam da je to san svakog muzičara na Balkanu. Volim vašu prestonicu jer ima neverovatnu energiju. Bila bi mi čast kada bih napravila koncert u Centru „Sava“, recimo. Mada, ne bih volela da se zaustavim samo na tome. Nastupala bih i u svim većim gradovima Srbije. Uostalom, poslednja tri albuma objavila sam i na srpskom jeziku, tako da mislim da ovdašnja publika odlično zna ko sam ja, pa nema razloga da se plašim da bi nastupi koje priželjkujem mogli biti neuspešni.
Pesmu koju si snimila sa „OT bendom“ prvobitno je trebalo da pevaš sa Nikolom Sarićem. Znaš li zašto je to otpalo?
Veruj mi, zaista nisam upućena u celu tu frku sa Sajkom. Nesporazumi su se dešavali između njega i „Imoušna“, tako da bi bilo glupo da ja bilo šta pričam na tu temu. Iskreno, nije mi baš najjasnije zašto on više nije u „OT bendu“.

Zato što na „Sunčanim skalama“ nije hteo da izađe na scenu.
Misliš da je to jedini razlog?

Jedan od razloga.
Eto, ti znaš više od mene.

Je l’ tačno da si plakala kada se to desilo u Herceg Novom?
(smeh)... Naravno da nije! Ne znam odakle ti to... Nadam se da ne izgledam kao osoba koja bi plakala zbog takvih stvari.

Ali je zato sigurno tačno da si otkazala dolazak na „Skale“ jer organizatori nisu želeli da ti plate avionsku kartu.
Najnormalnija stvar na svetu je da organizatori snose putne troškove.

Takođe, pola nagrada koje su ti obećali nisi dobila.
(smeh)... I to je tačno. Izađeš na binu i shvatiš da nagradu koja ti je obećana deliš sa još jednom pevačicom. Ali, nema veze, to je za „Skale“ normalna stvar, ništa novo, nažalost.
Postala si prilično bliska sa Skaj Viklerom.
Nismo baš nerazdvojni prijatelji, ali smo u super odnosima. Upoznala sam ga prošle godine, zaključila da je neverovatno talentovan i počeli smo da sarađujemo. Osim dueta „Kraj“, radi mi još dve pesme za novi album, koji izlazi u decembru.

Nego, jesi li Vikleru čestitala na ženidbi?
Pročitala sam negde da se oženio, ali nikako ne mogu da ga nađem da mu čestitam. Izgleda da je promenio broj telefona. Evo, koristim ovu priliku da to učinim. Sve najbolje mu želim.

Videla mladu?
Nisam, ali čim ju je Skaj oženio, znači da je super devojka.

A to što je skoro deset godina mlađa od njega?
Znači, ona ima dvadeset? Pa dobro, ništa strašno.

Priča se da joj otac, naš proslavljeni glumac Aleksandar Berček, nije baš oduševljen izborom.
Bitno je da se njih dvoje vole. Godine i komentari okoline nisu važni. I džaba ti trud da izvučeš neku ružnu izjavu o Skaju, to ti neće poći za rukom (smeh)...

Ti si letos ostala bez dečka.
Da, raskinula sam višegodišnju vezu.

Šta je bio razlog?
Ugasila se ljubav i to je to. Bez prevara, afera i skandala...




Наскоро - остатокот од интервјуто каде Каролина изјавува:
МНОГУ МОИ КОЛЕГИ, СМРТТА НА ТОШЕ ЈА ИСКОРИСТИЈА
ЗА СОПСТВЕНА РЕКЛАМА!
 

zengo

zengo
Член од
25 јуни 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Во интервјуто Каролина зборува повторно за соработката со продукцијата Емоушн, за наградите на Сунчане Скале, неплаќањето на авионска карта од страна на организаторот и нејзино неприфаќање да биде дел од фестивалот, за излегувањето на Сајко од ОТ Бенд, пријателството со српскиот мрапер Скај, новиот албум, како и престојниот концерт во Белград идната година.

Mada ovdašnja publika odlično zna ko je Karolina Gočeva, popularna Makedonka se, ostvarivši saradnju sa novoosnovanom menadžerskom kućom „Šoumaster“, naoštrila da učvrsti svoje pozicije na srpskoj estradi. Kaže, san joj je da zapeva u Centru „Sava“, ali i u svim većim gradovima širom zemlje. Osim o poslovnim planovima, sa Karolinom smo na popodnevnoj kafi pretresli i neke druge, znatno zanimljivije teme.


Kako je došlo do saradnje sa „Šoumasterom“?
Potpuno spontano. Jedna sam od retkih koja je čak dva puta gostovala na Gala večeri „Operacije trijumf“, dosta vremena sam provodila sa tim ljudima, pa smo se vremenom zbližili. Na inicijativu Mirka i Snežane Vukomanović snimila sam duet sa „OT bendom“, nakon čega su čelnici „Imoušna“ došli na ideju da ostvarim saradnju i sa njihovom novoosnovanom kućom, što sam oberučke prihvatila.

Za šta je „Šoumaster“ konkretno zadužen kada si ti u pitanju?
Oni će se pre svega baviti organizacijom mojih koncerata na teritoriji Srbije, ali i predstavljanjem mene ovdašnjoj javnosti u najboljem mogućem svetlu.

Kako ćete deliti zaradu?
Veruj mi da ne znam.

Ne znaš?!
O tom delu priče brine moj menadžer. Ne volim da razmišljam o novcu i takve stvari i ne treba da znam.

Izjavila si da bi volela da napraviš koncert u Beogradu.
Pretpostavljam da je to san svakog muzičara na Balkanu. Volim vašu prestonicu jer ima neverovatnu energiju. Bila bi mi čast kada bih napravila koncert u Centru „Sava“, recimo. Mada, ne bih volela da se zaustavim samo na tome. Nastupala bih i u svim većim gradovima Srbije. Uostalom, poslednja tri albuma objavila sam i na srpskom jeziku, tako da mislim da ovdašnja publika odlično zna ko sam ja, pa nema razloga da se plašim da bi nastupi koje priželjkujem mogli biti neuspešni.
Pesmu koju si snimila sa „OT bendom“ prvobitno je trebalo da pevaš sa Nikolom Sarićem. Znaš li zašto je to otpalo?
Veruj mi, zaista nisam upućena u celu tu frku sa Sajkom. Nesporazumi su se dešavali između njega i „Imoušna“, tako da bi bilo glupo da ja bilo šta pričam na tu temu. Iskreno, nije mi baš najjasnije zašto on više nije u „OT bendu“.

Zato što na „Sunčanim skalama“ nije hteo da izađe na scenu.
Misliš da je to jedini razlog?

Jedan od razloga.
Eto, ti znaš više od mene.

Je l’ tačno da si plakala kada se to desilo u Herceg Novom?
(smeh)... Naravno da nije! Ne znam odakle ti to... Nadam se da ne izgledam kao osoba koja bi plakala zbog takvih stvari.

Ali je zato sigurno tačno da si otkazala dolazak na „Skale“ jer organizatori nisu želeli da ti plate avionsku kartu.
Najnormalnija stvar na svetu je da organizatori snose putne troškove.

Takođe, pola nagrada koje su ti obećali nisi dobila.
(smeh)... I to je tačno. Izađeš na binu i shvatiš da nagradu koja ti je obećana deliš sa još jednom pevačicom. Ali, nema veze, to je za „Skale“ normalna stvar, ništa novo, nažalost.
Postala si prilično bliska sa Skaj Viklerom.
Nismo baš nerazdvojni prijatelji, ali smo u super odnosima. Upoznala sam ga prošle godine, zaključila da je neverovatno talentovan i počeli smo da sarađujemo. Osim dueta „Kraj“, radi mi još dve pesme za novi album, koji izlazi u decembru.

Nego, jesi li Vikleru čestitala na ženidbi?
Pročitala sam negde da se oženio, ali nikako ne mogu da ga nađem da mu čestitam. Izgleda da je promenio broj telefona. Evo, koristim ovu priliku da to učinim. Sve najbolje mu želim.

Videla mladu?
Nisam, ali čim ju je Skaj oženio, znači da je super devojka.

A to što je skoro deset godina mlađa od njega?
Znači, ona ima dvadeset? Pa dobro, ništa strašno.

Priča se da joj otac, naš proslavljeni glumac Aleksandar Berček, nije baš oduševljen izborom.
Bitno je da se njih dvoje vole. Godine i komentari okoline nisu važni. I džaba ti trud da izvučeš neku ružnu izjavu o Skaju, to ti neće poći za rukom (smeh)...

Ti si letos ostala bez dečka.
Da, raskinula sam višegodišnju vezu.

Šta je bio razlog?
Ugasila se ljubav i to je to. Bez prevara, afera i skandala...




Наскоро - остатокот од интервјуто каде Каролина изјавува:
МНОГУ МОИ КОЛЕГИ, СМРТТА НА ТОШЕ ЈА ИСКОРИСТИЈА
ЗА СОПСТВЕНА РЕКЛАМА!
Normalno deka mnogu od kolegite na Karolina smrtta na nasiot Tose ja iskoristija kako nivna kampanja dodeka glumea kolku go sakaat , a predtoa zborea se i sesto. Mislam deka poleka se razmotuva klopceto, a narodot e pameten ocenuva
 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
КАРОЛИНА ГОЧЕВА утре настапува во ноќниот клуб "Eкспрес Кафе" во Кавадараци.​
 

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Најава за спотот „Заборави„. Наскоро следи премиерата. Ова мора да се види!!!

 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
БРАВО за скромноста и човечноста

ДАЛИ НА НЕГО МУ СЕ ПОСВЕТЕНИ СТИХОВИТЕ ОД ТВОЈАТА НОВА ПЕСНА "КРАЈ"?
- (се смее).. Така се совпаднаа нештата. Една недела откако ја објавив песната ние раскинавме. Се разбира дека стиховите од песната немаат никаква врска со мојот приватен живот. Како може некој едвај да го чека крајот?

ПА АКО ВРСКАТА Е ЛОША, НОРМАЛНО ДЕКА ЕДВАЈ ЧЕКАШ ДА ПРЕКИНЕ.
- Ниедна моја врска не беше лоша, ниту се чувствував дека ја гушам. Уживав во љубовта, а кога таа ќе исчезне, тоа е јасен знак дека треба да се разделиме, за подоцна да не се мразиме.

НО ПО РАСКИНУВАЊЕТО НЕ ГО ПРЕПЛАВИ СКОПЈЕ СО БИЛБОРДИ "КАРОЛИНА ТЕ САКАМ" КАКО ШТО СВОЕВРЕМЕНО ГО НАПРАВИ ТОА ТВОЈОТ БИВШИ ДЕЧКО ГРОЗДАН.
- (Се смее)... До кога веќе со ваквите коментари!? Се чувствувам многу непријатно поради тоа.

ЗОШТО, ПА МНОГУ ДЕВОЈЌИ ТОА БИ ГО ИНПОНИРАЛЕ?
- Како да не! Бев шокирана. Ајде навистина да не зборуваме за тоа. Се плашам дека ќе кажам нешто што не треба . Помина многу време одтогаш, тој е сега женет човек и има семејство. Нема смисла да се враќаме во минатото. Иако, на никого не би му го посакала тоа.

ТИ НЕДОСТАСУВА ЛИ ТОШЕ?
- Уште прашуваш.. Додека соработуваше со продукциската куќа "Авалон", со која соработувам јас, многу бевме блиски, . Но кога сте пејач имате многу обврски, па тоа беше причина поради која ние не бевме блиски неразделни пријатели. Луѓето не го разбираат тоа, веднаш помислија дека сме скарани и што уште не... Тоше беше личност со која беше невозможно да се скараш. Многу го сакам, и никогаш нема да ми биде сеедно да зборувам за него. Нашиот народ сеуште не закрепна од шокот дека го загубивме. Колкав уметник беше зборува материјалот кој го остави позади себе, какви амбиции и цели имаше. Замислете си само да беше жив, колку многу ќе создадеше, најтешко ми е што никогаш повеќе во живо нема да го слушнам неговиот ангелски глас.

ШТО МИСЛИШ ЗА ТОА ШТО РЕЧИСИ СЕКОЈА ВТОРА ПЕЈАЧКА ПО НЕГОВАТА СМРТ ИЗЈАВУВА ДЕКА БИЛА НЕРАЗДЕЛНА СО НЕГО?
- Да, многумина играа на таа карта. Се фалеа јавно дека со Тоше биле блиски како браќа, иако главно тоа нема врска со вистината. Преку неговата смрт си правеа маркетинг. Што да кажам... Дури и да биле негови пријатели, грдо е што го истакнуваа тоа. Ајде, некако и го поднесов тоа, но подоцна се случи вистински хаос. Сега секоја награда и песна му ги посветуваат нему. Би било убаво да го оставиме да почива во мир.

А ШТО МИСЛИШ ЗА МЛАДИТЕ ПЕЈАЧИ ШТО ОЧИГЛЕДНО ГО ИМИТИРААТ?
- Па тоа се случуваше и додека беше жив. Многумина се трудат да бидат како него, некои се блиску, но никогаш никој нема да биде доволно добар. Иако, секогаш се смеам кога ќе видам дека дури и се трудат да зборуваат како него, да ја имаат неговата дикција. Убаво е да се има идол, но и личниот печат е неопходен.

ШТО МИСЛИШ ЗА ЕСТРАДАТА КАЈ НАС И ВО СРБИЈА? ИМА ЛИ СЛИЧНОСТИ?
- Знам дека во Србија најпопуларна е турбо фолк музиката и дека најпознати пејачки се Цеца и Сека .. Кај нас има добри пејачи, лоши , оригинални, копии... Има и такви што не заслужуваат да бидат на позицијата на која што се.

ШТО МИСЛИШ ДАЛИ СИ НАЈГОЛЕМА ЅВЕЗДА КАЈ НАС?
- Како мислиш да ти одговорам на ова прашање!? Никогаш за себе не би кажала: Јас сум најпопуларна , јас сум најубава... Не сум воспитана на таков начин, сметам дека е многу невкусно. Ако самиот мора да се фалиш, значи дека воопшто не вредиш.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom