Промотивен материјал за Македонија?

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Не знам дали е префрлено на DVD, но пред 4-5 години ми падна во рака преубав документарец на видеокасета „Ден во Македонија“, кој имаше верзија и на македонски и на англиски, а со него одеше и патеписен водич.

Навистина совршено изработено, а згора на тоа опфатено буквално се: од историја, природни убавини, и животот во Македонија денес. Мислам дека видеокасетата сеуште ја има во Матица, но не сум сигурна.

Член од
3 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Гледам огромен и квалитетен материјал. Едно се прашувам ако Интернетот не е алатка за промовирање на вистината за Македонија тогаш никој медиум не е.

На форумов 95% знаат англиски. Ако успееме да го промовираме овој материјал на светската јавност тогаш ќе биде многу полесно. Бројот на интернет корисници во западните држава е огромен. Ако мислите дека Грците немаат ваков план се лажете. Прогуглајте малку и ќе видите дека на сите светски историски, политички и социолошки форуми и мрежи водат агресивна и активна политика.

Грците одат дотаму што ги откупуваат најразлични историски мапи, карти, поштенски марки и секаков материјал кој може да ја разоткрие нивната лага.

Ако половина членови од овој форум се заложат дневно да постираат дел од материјалот на светските форуми и создадат еден обичен бесплатен блог тогаш ќе се постави некоја рамнотежа во мислењата на странските државјани.
На Грците практично им е отворен патот, со малку исклучочи.

Никого не критикувам, материјалот е одличен но мора да се промовира пред други лица. Ние знаеме од кога потекнуваме, од кого потекнуваме. Тоа е научно докажано. Додека Грците немаат скоро никаков доказ, промовираат најобични лаги кои странските државјани им веруваат затоа што е единствениот материјал за античка Македонија. Секоја чест на исклучоците.

Јас верувам ако успешно се промовираме надвор од овој форум ќе направиме разлика и верувам дека не сум сам во тоа.
Не се потребни пари, потребен е половина час од вашето време дневно и поделба на трудот,постојат многу бесплатни начини на промовирање на Интернет.

A

anaveno

Гостин
Д-Р ПЕТАР ПОПОВСКИ ЗА ВИСТИНСКАТА ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

Д-р Поповски, наскоро ќе се појави нова студија за историјата на Македонија потпишана од Вас. За каква студија станува збор?

ПОПОВСКИ: Во текот на идниот месец ќе биде издадена уште една моја студија под наслов "Украдена историја" - документирани факти за грчкото присвојување на древномакедонската историја, култура и цивилизација.

Повод за подготвување на една ваква студија ми даде сe поголемата пропаганда која грчката Влада и наука ја спроведува во светот, настојувајќи да докаже дека античките Македонци биле исто што и Хелените. Последниве години грчката наука издаде стотици томови книги на разни странски јазици, со кои прави обид да докаже дека Македонија отсекогаш била грчка и дека жителите на древна Македонија не биле ништо друго освен Грци, а дека современите Македонци се
измислени, дојдени од зад Карпатите.

A

anaveno

Гостин
izgleda ke se zalepi...
ova ne e promotiven materija,tuku nasoka kon toa.
vo MK, nekoi raboti od svetskata nauka,nikako da si najdat mesto.
toa ne e samo kaj nas,tuku i globalno,no za drugite ne treba da ne zagrizuva....

site znaeme za famoznite dinastii,vladeenja,licnosti,istorija.
no,site ne znaeme deka so radio-karbon e utvrdeno deka Tera vulkanot eksplodiral 80-90 god porano od oficijalnoto.
sto e poentata?

poentata e deka treba,istoriskite casovnici da se vratat nazad.
toa e mnogu nezgodno.treba da se prepravat site istorii.
zboruvam za datiranjata.pri toa, ke se javat pogolemi dark aginja,nekoi ke bidat postari,nekoi pogolemi dupki vo bitisuvanjeto.

pronajdeni se 2 Zevsa,eden odovade Olimp,drug otade.ni po nase,ni po nivno,a?
da,ama ama 2-ta se od neolitot,a togas nemalo ni H od helleni?
ja chare?

vo Prilep e najdena Bozicata Ma....5 Metri golema.Em najgolema,em nastara.A ja ima nasekade.Ako e nastara,kako otisla nasekade?
vo gejlada,na nasa zemja,pravat kampovi od koga sme naslednici na Hermes,i presmetale (strancite,ne im veruvajte na gupcite) deka toa bilo duplo postaro od piramidite.

i soberi sega ova,plus grninjata stari,plus Slave od Grncarica (ehe..postar za 100 god),i ke vidis deka tuka imalo CIVILIZACIJA VO SEKOJ POGLED NEZAVISNA OD DRUGI.
dosega ne se najdeni tragi deka nekoi Dojranci (dorians) se simnale od Dunav nakaj Peloponez,nitu deka nekoi Dan se preselil vo Krit i gejlada.
prikaznite za niv se druga rabota.

znaci,materijal ima kolku sakas,ama platenite za toa baraat heleni i rimjani po Skopje,Prilep.Bitola,Ohrid i slavsi napanak....

p.s.
ne se zalepi

S

smart ass

Гостин
Да не останеме само на тоа:

Доколку сакате да запознаете неупатен човек околу проблемот што го има Македонија со нејзините соседи, посочете го кон:

WWW.MAKEDONIJA.INFO

Сајтот е перфектно наполнет со информации и факти.
Reported Attack Site! зошто??????

E

emission

Гостин
Кога отварам некои веб страни и мене ова ми се случено, т.е. 2 пати ми се има случено. Чудно ми е тоа што и двете веб страни кои беа reported attack sites во врска со Македонија.

google прави листа на вакви веб страни кои се демек штетни за вашиот комјутер а најновата мозила фајрфокс има можност да дава соопштение за веб страните кои гугл ги определил како штетни.

Јас се прашувам дали е можно некој да ги пријави овие веб страни како штетни без google сушност да провери. Ако е така некои Грци би можеле да го имаат направено тоа се разбира со каква цел, да се одвратат луѓето од посета на тие сајтови?

Не знам дали авторите на овие веб страни се информирани да си го проверат статусот на google webmaster tools и таму да видат што е проблемот со нивните страни. (се разбира останува можноста да се навистина штетни страните , но малку ми е веројатно).

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Може и ова да пројде ???????
These shields are excellent as showoff decoration for a home.

http://www.ancientsculpturegallery.com/shields.html

Macedonian shields were unique in their design and they greatly differed from the shields of the Romans and Persians.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Poradi toa sto gledam deka tuka se pisuva za Makedonija i nejzinata istorija mislam deka treba da znaete deka na slednata strana:

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

se vodi zestoka debata za toa dali makedonija e grcka ili ne, a na lugeto koi sekojdnevno pisuvaat na taa tema i treba poddrska za da se spravat so neobrazovanite i glupi grci.

AJDE DA MU DOKAZEME NA SVETOT KOJA E MAKEDONIJA !!!

A

anaveno

Гостин
ednas pisuvav za istovo..
vo Britanija ima Makedonci,ama kako da gi nema (?)....
Hereford Cathedral
The Hereford World Map
Mappa Mundi

Ha картата јасно се чита името на Македонија, додека не се ни споменати: Грција, Бугарија, Србија и Албанија.
Оваа карта секако претставува древен доказ за постоењето на Македонија како една од најстарите земји на светот.
(подетално во: Македонија на старите мапи од Илија Петрушевски Скопје, 1992).

kojznae dali nekoj ke ja fotografira vo golema rezolucija?
sekako,toj nekoj da bide nas,....samo taka ima smisla...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Еве нешто, конкретно за околината на Свети Николе, Кнежје, Вила Зора (некои викаат Била Зора):
http://www.tfahr.org/public.html
има за симнување пдф документ од 24 страни, прилично интересен.
Инаку тоа беше лани летото, а како што сум запознат, ќе ги има и ова лето да продолжуваат со својата работа.

За истата работа пишува во некој археолошки весник, Pasthorizons, од Ноември 2008:
http://publications.pasthorizons.tv/?id=pasthorizonsnov08&page=9

Па можеби треба да се даваат повеќе пари за вакво перспективно место, а не сите пари за археологија да одат во Охрид. Не сум против археолошките ископувања во Охрид, но сметам дека и другите заслужуваат дел од колачот.

Kajgana Shop

На врв Bottom