Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 мај 2008
Мислења
93
Поени од реакции
5
aj ako znae nekoj ili ako e ist izguben slucaj kako mene :toe: neka kaze dali smetkovodstvo dozvoluva na tie sto padnale 3 kolokvium,ko ke otides na ispit da polagas samo na materijalot od 3 zs gledam deka po drugive predmeti dozvoluvaat

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Very Nice Girl има све за испит што ти е потребно и пошто е вери најс ќе ти прати сигурно, и бајда веј welcome :smir:
Познат ми е мејлот, мислам дека веќе испратив се што имам :smir:

aj ako znae nekoj ili ako e ist izguben slucaj kako mene :toe: neka kaze dali smetkovodstvo dozvoluva na tie sto padnale 3 kolokvium,ko ke otides na ispit da polagas samo na materijalot od 3 zs gledam deka po drugive predmeti dozvoluvaat
Иди си на консултација кај професорот... ја незнам.. .може знаат постариве колеги

Член од
20 мај 2008
Мислења
93
Поени од реакции
5
i ekoloski ako znae nekoj sto ke imame na ispit neka kaze.mene mi rekoa deka ke dal 10 prasanja samo,no site ke bile za raskazuvanje i crtanje grafici i matematicki dokazi i nezz so uste ne:tapp:

sonja.m

SoNy
Член од
26 декември 2009
Мислења
38
Поени од реакции
0
се извинувам ај некој од постарите колеги нека ни каже нешто за испитот по еколошки менаџмент за 3 дел ..како можно есеј што може да ни падне..?дали ќе бидат исти со тие што ги имавме на колуквиум или не.................................................................?

i ekoloski ako znae nekoj sto ke imame na ispit neka kaze.mene mi rekoa deka ke dal 10 prasanja samo,no site ke bile za raskazuvanje i crtanje grafici i matematicki dokazi i nezz so uste ne:tapp:
како што знам јас не е така за секој колуквиум што не сме го положиле ќе имаме по 3 есеј.... а какви есеј незнам.. :(

Член од
25 јануари 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Испит

че ве замолам да ми пратите матријал за испит сметководство. фала

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Ako ne odam u sreda za ocenka kaj Taki ke moze otkoga ke pocneme so predavanja ? Nema da mi pravi problemi?

Член од
13 септември 2009
Мислења
76
Поени од реакции
8
Kolegi koga se polagase utre menadzment: vo 8:00 ili 8:30 ? fala:smir:

Член од
22 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
6
И јас го имав истиот проблем како тебе незнаев дали ќе дава поправен 3 колоквиум а што е уште поинтересно на огласна кај што беа резултатите имаше студенти со исто поени колку мене и положиле а јас падната. И му отидов на професорот и му викам вака и вака. И Љубе ми објасни се убаво дека минимум два колоквиума треба да ги имаш положено со минимум поени( I=60поени, II= 50поени и III=50 поени) А јас првиот имав 58 вториот 58 и третиот 46 што значи со минимум го имам само вториот положено. Веројатно и ти си во иста ситуација со поениве. А иначе не дава поправен зашто и тие што утнале само еден ги пушта без поправен, а не ко другиве професори на пример ако последниот го утнеш да мораш да го преполагаш. Кај сметководство со прост збир на поените ги пушта. Од тие што беа на колоквиуми од вкупно 600 души само 70 ке полагаат испит и плус тие нели што уште на прв или втор колоквиум утнале работа или евентуално од некој постарите студенти. Се изнапишав се надевам ме сфати што сакав да ти кажам :)

Член од
25 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
10
За сите што полагате сметководство - Пред некоја година бев во либро и побарав материјал за 2 колокфиум, внатре има постари тестови, задачи, и решавано од вежби колешките мои беа истиот материјал го добија така да ве советувам да одите да го земете или пак ако ве мрзииииии случајно пишете пошто веќе го имам скенирано ќе ви го пратам. :toe:
:smir: уф што е добро со форумов назад :pipi:

Член од
16 јануари 2010
Мислења
44
Поени од реакции
0
За сите што полагате сметководство - Пред некоја година бев во либро и побарав материјал за 2 колокфиум, внатре има постари тестови, задачи, и решавано од вежби колешките мои беа истиот материјал го добија така да ве советувам да одите да го земете или пак ако ве мрзииииии случајно пишете пошто веќе го имам скенирано ќе ви го пратам. :toe:
:smir: уф што е добро со форумов назад :pipi:

Koleshke mozhe navamu da frlite edna kopija :D :pipi: elena_kikush@hotmail.com

baj d vej, lugje od uchebnik uchite ili samo od zbirkava?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
baj d vej, lugje od uchebnik uchite ili samo od zbirkava?
Јас не учам зашто го положив али можам да ти кажам од што да учиш... за 1 кол. учи ги прашањата од збирката без задачите, и обавезно читај го учебникот во случај да не ти ги даде прашањата од збирката, за 2 колоквиум ќе си ги решаваш скоро сите задачи од збирката и ако ги решиш сите ќе го поминеш со високи бодови, исто така читај си го првин учебникот за да видиш за што се работи и како се решаваат, за 3 колоквиум обавезно учебникот да го читаш и да научиш убаво зашто на колоквиум даде зафркнати прашања и последната тема не ја учи, само читни тоа што е поважно.... и не се потпирајте многу на прашањата што ви ги праќаа/вме зашто може да се зезнете, најпрвин книгите после прашањата и ај со лесно :smir:

Член од
16 јануари 2010
Мислења
44
Поени од реакции
0
Јас не учам зашто го положив али можам да ти кажам од што да учиш... за 1 кол. учи ги прашањата од збирката без задачите, и обавезно читај го учебникот во случај да не ти ги даде прашањата од збирката, за 2 колоквиум ќе си ги решаваш скоро сите задачи од збирката и ако ги решиш сите ќе го поминеш со високи бодови, исто така читај си го првин учебникот за да видиш за што се работи и како се решаваат, за 3 колоквиум обавезно учебникот да го читаш и да научиш убаво зашто на колоквиум даде зафркнати прашања и последната тема не ја учи, само читни тоа што е поважно.... и не се потпирајте многу на прашањата што ви ги праќаа/вме зашто може да се зезнете, најпрвин книгите после прашањата и ај со лесно :smir:
:wink: blagodarime mnogu

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom