Направи ја ти и шитни им ја на либро, па барај им процент од секоја продадена.Па не им текнало во Либро да направат скрипта со сите поделби во Менаџмент ?
Dankeshen,se nadevav na vakvi zafrkancii i se nadevam na lesnotija pozzPrvo ti dava 2 prasanja. Toa se od studiranje preku primer na krajot na sekoja glava so se. Niv gi citas od ucebnikot,a prasanjata ti se dadeni na poseben list. Odgovorite gi vnesuvas vo sifrarnikot. Zatoa ti treba knigata. Potoa knigata ti ja zemaat ili ja stvas na strana neznam zavisi od asistentot, pa ti go davat vtoriot del od prasanjata,toa se opticki prasanja so povekekraten izbor od koe najmnogu 5 mozat da bidat tocni.Mislam deka ima i 5 prasanja so tocno-netocno. I toa e toa. Najgolem del ako ne i site prasanja se od tabelite.
Treba da vnimavas zatoa sto moze da ima ispusteno nekoe zborce pa ti da se zaletas da go zaokruzis kako tocno a ustvari ne e.
Kolokviumot vi e zakazan na 19,pa sednete ucete i so sreka.
Има нова книга од оваа година, 1000 денари е.Kолеги маркетинг има ли нова книга, од оваа година???
сметководство прв колоквиум е прелесен, учи од збирка прашањата со точно/неточно и тие со заокружувања, а не ќе е лошо да прочиташ и теоријата, а ако сакаш да положиш 99% и тоа со јака оценка оди на часови кај Еми, нема апсолутно ништо да те научи сметководство ама затоа ги има сите прашања што се паѓаат на колоквиумите.луѓе, може некој да ме информира како оди полагањето на економски, поспецифично за сметководство и економија прв семестар во прва година? сите прашања се со заокружување или има и по некоја дефиниција, нешто со дополнување, раскажување....? за да знам дали да се тупам со буквално бубање на дефиниции и поделби или да си учам со сфаќање... уффф... колку само ми е страв!
Да... кај мене... да ти кажам кај ми е канцеларијата?clenarina za vo biblioteka, citalna, net kafeto se plakja?
Да,можеш да бираш кај кој професор сакаш. Кога ке земаш потпис, некаде пред трети колоквиуми, во индекс ке го ставиш името на тој/таа проф.(и се подразбира) од истиот земаш потпис,а и оценка. Истото ти е и за колоквиум и за испит :salut:Математика колоквиумот е закажан на 20ти октомври. Ги опфаќа првите три теми: низи и прогресии, комбинаторика и веројатност. Економија денес не бев на предавање, можда кажал кога ќе се полага... Не знам
Еј да, а може ли да се бира кај кој професор да полагаме сметководство? Пошто Љубиша ко да спомна дека може, ама не знам дали тоа важи само за испит или и за колоквиум...?