Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
15
Моја препорака ти е да одиш на предавања кај Шуклев, неколку пати во семестарот пушта списоци. И доколку падниш на трет колоквиум на тие што се на списоците или им дозволува да одат на дополнителна или ги пушта и без дополнителна. Исто така и семинарска работа е пожелна. Уфффф... кој ќе оди утре од сабајле, што мислите, ќе ни даде ли Шуклев да полагаме на колоквиуми??? :raz:[/quote]
Ти да не беше тој што го праша денеска професорот и рече дека ти ке добиеш позитивен одговор???:wink::wink::wink:Btw гледам некако си упатен во работите па дај кажи како треба да постапувам со менаџментов,има ли влијание тоа што го кажа професорот за активност,стварно незнам како да ја почнам годинава:kesa:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Не сум тој... кога кажа дека има нова книга веќе го знаев одговорот на прашањето. Менаџмент, хммммм... активност нема да има голема по овој предмет, но има влијание редовноста и стручниот труд со презентација, обично на тој начин би добила најмалце +2 оценки :raz: Колегиве, колешкиве што го имаат положено кажуваат дека учат исклучиво цртички, табели, слики... јас обрнувам внимание и на дефиниции. Затоа загреј го столчето, набубај ги тие 180 страни цртички, зашто првиот колоквиум е доста тежок и често се случува професорот да ја симне границата. Вториот колоквиум за сите предмети на Шуклев е лесен, но затоа на третиот има доста трескања од земја. Но тука ти помага редовноста и семинарската, така да ако имаш околу 40 поени на последниот колоквиум иако си паднат/а професорот главно попушта и пишува солидна оценка :) Се надевам добро објаснив :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
15
И повеќе од добро. :wink: Фала...ако ми притреба пак нешто ке си прашам јас ,не се срамам:wink: :smir:

N

NeMiRnA

Гостин
Ај некој фин нека ме упати во мистичната појава и настап на ценетата професорка Златка Поповска,каде очигледно мотивацијата за да учам нема да ми биде доволна!

Член од
9 септември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
Koj moze da kaze nesto poveke za delovna etika??? Koj ima pravo da go polaga, dali e potrebno vo spisok nekoj da se zapiseme za polaganje preku kolokvium, dali e potrebno prisustvo, pusta li spisok...kako do poveke poeni i sl??? Site informacii se dobredojdeni......:pipi:

Член од
12 јануари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
17
Koj moze da kaze nesto poveke za delovna etika??? Koj ima pravo da go polaga, dali e potrebno vo spisok nekoj da se zapiseme za polaganje preku kolokvium, dali e potrebno prisustvo, pusta li spisok...kako do poveke poeni i sl??? Site informacii se dobredojdeni......:pipi:
Сите имаат право да полагаат. Пушта често список. Битно е дали си на тој список само ако си меѓу оцена. Можеш да направиш Анкета една, ја дава при крај таму кај 2-3 колок и таа ти носи една оцена погоре. Мене лично Тиња ми беше предметот.. а на другите им беше мн лесно.

Член од
29 септември 2007
Мислења
151
Поени од реакции
3
Aj kazete za Angliski neso, dali pusta spisoci, i dali tipkata uopste se pojavuva na faks poso denes ne izvisi:(. Slusnav samo deka bilo na 2 kolokviuma.Tocno e ova?

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Ве молам некој нека ми одговори дали Англиски испитот и колоквиумите се оптички и дали треба да се учат лекции и сл. или доволно е само добро познавање на јазикот?! Разбрав дека лани било лесно и многу имале 10ки ама ја смениле професорката...

Член од
3 февруари 2009
Мислења
104
Поени од реакции
0
Moze nekoj da mi kaze dali carinska (Prof.Zivko ) dozvoluva na kolokvium za tie sto se kub ?? i dali mora da se kupi kniga ?? Denes sto kaza na predavanjeto??

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Mac треба да се запишиш на списокот кај Столе, а новата книга... мора да се купи, горе-доле е иста, само кејсовите се нови :raz:
2.200 лани... 2.200 сега... се надевам нема да има потреба да купувам уште една :nerv:
Абе наум, еднаш добри вести да ми кажеш.

Секад у даун ме ставаш :)

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
абе вчера дојде проф англиски? ја до 5 седев и не беше дојдена ... ако бил некој и ако дошла би му била благодарна ако ми каже шо се дешавало =)

M

myspirit

Гостин
ај ве молам за брз одговор дали мора да се купат книгите маркетинг и однесуванје на потрошувачите ве молаааааам побрзо фала

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom