Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Гледајќи го вчерашниот Чуму и нарекувањето ФИРОМ од страна на српскиот вицепремиер останав во дилема. Дали да го признаеме Косово меѓу првите, или да чекаме извесен период или пак воопшто да не го признаеме. Јас лично не знам што е попаметно.За мене изборот е помеѓу две зла. Дали да ги признаеме оние што не напаѓаа 2001, или да станеме сојузници со србите кој не ебаваат секогаш кога ќе имаа шанса.

политиката е најдобра кога ќе се усмери во вистинска насока
ние сме соседи на двете земји
и од наша страна и двете се подеднакво подржани
тие сами нека го решат спорот
нивната одлука е прифатлива за нас

политиката е најдобра кога ќе се усмери во вистинска насока
ние сме соседи на двете земји
и од наша страна и двете се подеднакво подржани
тие сами нека го решат спорот
нивната одлука е прифатлива за нас

Знаеме дека тие сами нема да решат ништо. И набрзо и двете страни ќе почнат со групирање и собирање на сојузници. Ќе треба да одлучиме на која страна ќе одиме. Иако мислам дека државата веќе одлучила исто како и УСА. Значи на страна на Косово. Но прашањето е повеќе за тоа што мислиме ние граѓаните. Што е попаметно.

пак неразбираш
нашиот став е таа политичка опција

Да го признаеме Косово!

Па потоа, одиме на Егеј и Чамерија сплотени!

Преку курац од ножевите во грб од „браќата“...(историски гледано...)

Dodeka ne vlezeme vo Nato da si cekame....posle treba da go priznaeme

Да го признаеме Косово ама чисто зашто ние имаме интерес од тоа. И ништо повеќе. ама јас мислам дека дебатава е безначајна коа се знае дека ќе го признаеме.

Da go priznaeme kosovo ama posle evropskata unija i sad. da ne bideme megu prvite!!

И јас се слагам прво нека меѓународните институции го решат тоа прашање и го признаат косово, а после тоа ние ке мораме да го признаеме, зашто ние како македонија нема што да оспоруваме во косово, тоа е паметен потег

Размислил ли некој дека Србите можат многу лесно да ја признаат Илирида одкако Македонија ќе го признае Косово.Практично нема што да изгубат па зошто да не признаат и тие една друга "државна" творба на Балканот?Или ние си велиме,Србите се "глупи" па нема да им текне такво нешто?

a so ke dobijat srbite so toa sto ke priznaat nekoja si ilirida? samo ke ispadne uste edna drzava po silna od niv na balkanot koja ke moze da se kurci i da se zaebava kako saka!! ne se i oni tolku naivni ne se sekiraj!! a i srbite i da ja praiznaat taa "ilirida" ako drugite ne ja priznaat ne dobile nisto, samo ke si stvorat novi neprijateli!!

Размислил ли некој дека Србите можат многу лесно да ја признаат Илирида одкако Македонија ќе го признае Косово.Практично нема што да изгубат па зошто да не признаат и тие една друга "државна" творба на Балканот?Или ние си велиме,Србите се "глупи" па нема да им текне такво нешто?

Ајде бе! :ples:

Мислам дека србите нема да одат на признавање на Илирида, туку ќе почнат со некој други финти. Вчера се најави дека може да го сопрат далноводот Ниш-Косово поле-Скопје. Ако го сопрат тоа останавме без увоз на струја. И де факто без струја. И тоа викаат ќе го направат перфидно. Нема да објават официјален прекид туку "чести" дефекти. Ќе почнат да прават и други финти и блокади. Тоа србиштата се гаден народ ако се запнат за нешто.

Мислам дека србите нема да одат на признавање на Илирида, туку ќе почнат со некој други финти. Вчера се најави дека може да го сопрат далноводот Ниш-Косово поле-Скопје. Ако го сопрат тоа останавме без увоз на струја. И де факто без струја. И тоа викаат ќе го направат перфидно. Нема да објават официјален прекид туку "чести" дефекти. Ќе почнат да прават и други финти и блокади. Тоа србиштата се гаден народ ако се запнат за нешто.

zatoa dalnovodot so bugarija go pravime za da ne zavisime od srbite!! a ako srbite go sporat toj dalnovod sopiraat strija i na grcija a toa eu nema da go dozvoli!!

Како и да гледаш: Србија е fucked up...

Работата е што треба ние од тоа да исскористиме што е можно повеќе! Доста нас не искористуваа!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom