Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Лошо, лошо, лошо....
Херкулес-Депор 1-0...
Не ја гледав али од тоа што читав не сме одиграле ништо...
Уф назад сме во зоната и можесамо дса се молиме Сарагоса утре да киксне дома со Алмерија...
12.Сосиедад 38
13.Депортиво 38
14.Гетафе 37
15.Сантандер 37
16.Малага 36
17.Осасуна 35
18.Сарагоса 33 (меч помалку)
19.Херкулес 33
20.Алмерија 26 (меч помалку)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Aranzubia
Laure - Lopo - Colotto - Morel
Juan Domínguez - Aythami - Juan Rodriguez
Valerón - Guardado
Xisco

Најавуваната формација за вечер против Атлетико :nesvest:
Лотина бреее, каде со Ајтами во средина :pos: се изнагледал изгледа Ел Класика па сака да ја испробува истата финта на Мурињо со пепе :pos:
Очајно, страв ме фаќа кога гледам со каков тим ќе се спротиставиме во еден од клучните мечеви за нас, против тим кој гази во последно време...
Сепак ќе се надевам на најдоброто. Ова коло може да реши многу работи. Сосиедадс игра со Барса, Сарагоса со Реал, ако не разочараат гигантиве, и ако ние го тепаме Аттлетико со една нога сме спасени :)

--- надополнето ---

Исто Осасуна игра со Осасуна а Гетафе гостува кај Виљареал. Се молам да испадне се како што сакаме :)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Ovoj Domingez ne znam kolku topki izgubi vecerva.Ne se brojat.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Тежок пораз, и што е најважмо Реал и барса изгубија :kesa:
Готово е со Депортиво, со 4 меча до крај со противници како Хихон, Билбао, барса и валенсија само чудо може да не спаси. Останува да се молиме дека Осасуна и херкулес ќе продолжат да киксираат...
Повеќе ќе пишам утре :(

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.012
Поени од реакции
2.043
Изгубивте па .. уууу сте го изеле богами:P

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Изгубивте па .. уууу сте го изеле богами:P
Не да сме го изеле...
Уште полоши резултати денеска, и Осасуна тепаше денес...
Сега сме само бод од 18-тото место и тоа ќе треба спаситѕелната 17-та позиција да ја одбраниме од гетафе :pop:L
Полош коло во животов не сме имале :pop:
Искрено Депортиво и не заслужи дас загуби од Атлетико, но за жал вчера немавме среќа. Ви израмнет меч судијата му додели втор жолт О(за ништо) на Лопо и ја упропасти утакмицата. Атлетико на крајот во 80-тата минута успеа преку Агуеро да ја валоризира предноста од еден играч :(
Е сега лошо ни се пишува. Следен меч играме на гости кај Спортинг Хихон, дербито на Галиција и дерби со екипа која ја немаме победено откако се врати во Ла ЛИга :kesa:
А ако не земеме барем бод, ни следуваат три дуели со Билбао дома, барса гости и Валенсија дома. Да се надеваме дека Барса ќе влезе во финале на ЛШ па за тој дуел ќе игра со седма постава па да извадиме бод. Копилињава од валенсија денес најдоа да загубат од Осасуна :nerv:
РФеално Осасуна има најтешки мечеви и мислам дека со нив ќе ја водиме главната битка. и Гетафе е во иста каша како нас, и еден од нас сигурно ќе им се придружи на Алмерија и Херкулес мада и за Херкулес сеуште има шанси....
13.Сантандер 40
14.Сарагхоса 39
15.Малага 39
16.Осасуна 38
17.Депортиво 38
18.Гетафе 37
19.Херкулес 33
20.Алмерија 26

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Sto nema da go izedime, Juan Domingez kako izguben po teren neka go pratat tamu na pozajmica nekade da nauci
osnovni pravilana igrata.Drugo nema sto da se komentira. lotina e kriv za ostanatoto.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Sto nema da go izedime, Juan Domingez kako izguben po teren neka go pratat tamu na pozajmica nekade da nauci
osnovni pravilana igrata.Drugo nema sto da se komentira. lotina e kriv za ostanatoto.
Лотина е крив за се, особено со внесувањето на терен на Зе кастро кој беше директен кривец за голот :kesa:
Самоп заради Лотина сме тука и искрено не верувам дека можеме да се спасиме. Главен ривал ќе ни биде Осасуна али познавајќи ги можностите на Депор ќе биде многу тешко. Во меѓувреме Лопо и Лендоиро не успеаа да најдат заеднички јазик, па Лопо си заминува по зџавршетокот на сезонава што ќе биде сериозен удар за нас ако останеме во примера.
Се јавуваат и тимови кои се многу заинтересирани за Колото кој годинава е еден од подобрите дефанзивци во Шпанија, а понуди има и за Гвардадо и скоро сигурно е дека ќе го загубиме.
Се најавуваат и нови играчи од кои најзвучни се Мигуел Де Лас Куевас од Атлетико мадрид кој можеме да го купиме ако ја исполниме клаузулата од 2 милиони (таков беше договорот при продаѓбата на фелипе) и Сориано 25-годишниот напаѓач на Барса Б. Другото е се непознато...
Сепак Лендоиро ги запре сите преговори се додека тимот не обезбеди опстанок...
Инаку на мечот со А.Мадрид не играше Перез поради клаузулата дека не смее да настапува против својот тим од каде што е позајмен кај нас, па со неговото враќање треба да сеочекува зацврстување во тој дел од теренот.
Многу веројатно е дека по следново коло Депор ќе се најде на 18-то место бидсејќи Гетафе игра дома со Алмерија а ние имаме пеколно гостување во Хихон :pop:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
ПОчнува најважмиот меч за Депор. Стартери во Хихон се :
Аранзубиа
Лауре Лопо Ајтами Пабло
Перез Родригез
Адријан Валерон Гвардадо
Рики

Најакиот состав во моментов. АЈДЕ ДЕПОРРРРРРРРРРР!!!!

--- надополнето ---

Гооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооол Адријаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааан, аууу каква изработка. Ајде Депоооооооооорррррррррррр :vozbud:

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Juan Rodrigez-najslab poedinec-ne pokriva,sekogas pravi cekor povece...mizerija

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Чист пенал не досудија над Рики да ти ебам пчката матерна судија :nerv:
Која разлика ја има кога игра Рики :aplauz:

--- надополнето ---

Адријан утна од пред гол :(
Се ми се чини дека ќе не казнат како во првиорт меч. Воопшто не се наивни...

--- надополнето ---

Лелелеее каков пенал им досуди АУУУУУУУУУУУУУУУ ВРИЈААААААААААААААМ:nerv:

--- надополнето ---

У пички мнатерину 1-1...

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
So vakvi sudii sekako sme vo vtora liga

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
So vakvi sudii sekako sme vo vtora liga
Гетафе води, ако ништо друго да земеме бод и да влеземе во голема битка со Осасуна, ако изгубиме готови сме...

--- надополнето ---

Ајде гооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооол
Адријаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааан
ГООООООООООООООООООООООООООООЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Covece sto se desava so manuel pablo salata go napravija

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Covece sto se desava so manuel pablo salata go napravija
Го летаат бвајаги брзи крила имаат :)]
Уф какво прво полувреме. Да игравме вака цела сезона каде ќе ни беше крајот. Одлична игра во наопадот. Валерон, Гвардадо, Рики и особено Адријан ја газат противничката одбрана. примивме гол од непостоечки пенал откако топката мавна во грбот на Лауре а копилето досуди пенал. Претходно имаше ситуација со фаул над Рики за пенал и црвен за одбраната на Хихон а овој остана нем. Сеуште го паметам ланскиот меч кога добивме 3 црвени и непостоечки пенал во 93-та мијнута и загубивме со 2-1 во меч во кој бевме многу подобри. Се надевам дека нема да усереме сега.
Они до гхолот ништо не покажаа а при 1-1 имаа члиста шанса но утнаа. Исто во последната секунда од прв дел погодија статива од 30 метра :)
Мора да ги тепаме иако првично не очекував многу од мечов!!!
Инаку Сант5андер води со 2-3 во Аликанте и ако заврши вака го праќа домаќинот во сегунда. Ќе остане битка за нас со уште некој противник. Сосиедад сигурно губи во Валенсија откако на полувреме е 3-90 по што би се изедначиле со нив. Аххх како тепаа со Барса претходно коло :nerv:
Гетафе води 1-0 дома со АЛмерија и мора да тепаме за да не се најдеме на 18-то место. Тука е и Осасуна која има тешки мечеви и која ќе ни биде главен конкурент до крајот на сезонава!

Kajgana Shop

На врв Bottom