Новинарите се ретардирани, Љиља е горда, а Тоше почива во мир!

Статус
Затворена за нови мислења.

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
A не мислиш дека тие `наводно` новинари требаше да прашуваат нешто за Тоше што јавноста не го знае, нешто полично на пр. место дали имала Љиља стан у македонија и колку дужела на државата ? :wink: --- za frankestajn. ..

Член од
23 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
8
Меѓутоа емисијата беше Интервју со Љиља!Значи никаде не беше најавено дека емисијата е осврт на кариерата на Тоше!Значи интервју кога се прави се прашуваат секакви прашања!!:helou:

Вечерва во 20 часот во емисијата Бисери, ексклузивно Лилјана Петровиќ зборува за Тоше, преголемата енергија и љубов кон него, кариерата на Тоше, неговите љубови.

еве ја темата на емисијата

N

NeMiRnA

Гостин
Мене ми беа на исто ниво и Љиља и новинарите...
Новинарите беа крајно не професионални,се фатија за нешто што ама баш не ја интерсира јавноста.Дали се плаќале даноци или не...како не им беше срам...тој келавиот да не плаќал случајно?!Сега најдоа да зборат и да се посветат на Тоше кога го нема...
Љиља...ааах Љиља...да бидеме искрени,се фати на неколку пати...не беше во целост искрена,со сигурност можеме да кажеме единствено дека таа не е виновна што Тоше го нема,а за останатото никој не е глуп да каже тоа и тоа го направив и згрешив пред цел Балкан...
Тоше беше интелигентен и талентиран момак,така да со или без неа далеку ќе стигнеше,низ целото интервју кутрата Љиљна кога ќе се најдеше во тесно се вадеше на Тоше,незнам...можеби си мислеше дека ќе се сочувстуваат и ќе престанат.На Тоше зборот бил последен,се било како што сакал Тоше...па ме натера да се запрашам *Зошто тогаш му требала менаџерка?!*...а како што знаеме мртвите не зборуваат и она што најмногу не боли и ни недостига во моментов никогаш нема да стане и да каже како навистина било...
Целото интервју беше несредено и се вртеа едни та исти работи.
И Тротинет *брат* те молам не се труди ти да се најдеш паметен тука,зашто да не постојат на форумот луѓе кои од друг агол ги знаат нештата...?!

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
A не мислиш дека тие `наводно` новинари требаше да прашуваат нешто за Тоше што јавноста не го знае, нешто полично на пр. место дали имала Љиља стан у македонија и колку дужела на државата ? :wink: --- za frankestajn. ..
Па не знам што не знае јавноста за Тоше?! Колку девојки имал или каква исхрана имал!Такви работи не ги интересира јавноста!За тоше сите знаеме дека беше дар божји кратко речено!Или можеби требаше да дознаваме работи за Тоше како што се дека се јавил на уредникот кај што објавиле дека е геј и кона и дека рекол донеси ја жена ти па ќе видиш!Тоа беше најниско нешто што можеше да го каже Лиља па самата таа го сквернави името на Тоше сега!И не мораше да се фали дека таа зимала само 30% и дека таа била напатена душа! Само криво ми е што кога ќе ја прашаа нешто новинарите што не и одговараше одма се осврнуваше на Тоше како одбрана!Ја прашуваа лично за нејзе зошто мораше да го спомнува Тоше во своја одбрана!

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
Само криво ми е што кога ќе ја прашаа нешто новинарите што не и одговараше одма се осврнуваше на Тоше како одбрана!Ја прашуваа лично за нејзе зошто мораше да го спомнува Тоше во своја одбрана!
Па едноставно они работеа еден со друг...они беа целина така и функционираа

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Па не знам што не знае јавноста за Тоше?! Колку девојки имал или каква исхрана имал!Такви работи не ги интересира јавноста!За тоше сите знаеме дека беше дар божји кратко речено!Или можеби требаше да дознаваме работи за Тоше како што се дека се јавил на уредникот кај што објавиле дека е геј и кона и дека рекол донеси ја жена ти па ќе видиш!Тоа беше најниско нешто што можеше да го каже Лиља па самата таа го сквернави името на Тоше сега!И не мораше да се фали дека таа зимала само 30% и дека таа била напатена душа! Само криво ми е што кога ќе ја прашаа нешто новинарите што не и одговараше одма се осврнуваше на Тоше како одбрана!Ја прашуваа лично за нејзе зошто мораше да го спомнува Тоше во своја одбрана!
Па можеби немаше да се осврнува на Тоше ако не беа 15 мршојадци вс. неа нели ? како и да е ептен фер излезе.. и кој било да го стават на тоа `судење` и 15 луѓе да го прашуваат секакви лични и безвеза неповрзани прашања за темата немаше толку да се снајде како неа.. . значи 90 % збореше вистина...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Срамота, брука,тие пред се се сеирџии, аферџии и кој знае што само не новинари. Тоа сето во контејнер и правец Дрисла.

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Па можеби немаше да се осврнува на Тоше ако не беа 15 мршојадци вс. неа нели ? како и да е ептен фер излезе.. и кој било да го стават на тоа `судење` и 15 луѓе да го прашуваат секакви лични и безвеза неповрзани прашања за темата немаше толку да се снајде како неа.. . значи 90 % збореше вистина...
Ок бе бате како мислиш така е!Јас не се трудам да разубедам или да измишљам нешто!Јас кажав дека знам некои работи и затоа така пишувам и крај! ПоздраФ и доста е од мене

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Sorry aко помисли дека ме разубедуваш и слично и ако те навредив.. овде дискутираме така ? сум видел жестоки новинари а тоа не беше и не личеше на новинар тој ќелавиот. .

again sorry

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Тоа што Љиља го спомна за коментарот на Тоше кон уредникот на геј магазинот е многу голем кикс од нејзина страна. Неубаво е да се изнесуваат такви работи, тоа е нејзина грешка конкретно во оваа емисија. Но, донекаде можам и да ја разберам зошто така изреагира, во сета таа хајка од гладни кучиња што ја бркаа вечерва. Ова и беше момент кога прецвика без да сака и изнесе нешто за Тоше, што сигурна сум дека инаку не би го кажала јавно.

И во врска со тие информации што ги имаш, подобро чувај ги и не ги кажувај, бидејќи од многу муабети, абери, рекла-казала се случуваат вакви емисии. Може има вистина, може нема, во тоа што го знаеш, ама време е да се престане со расипан телефон од типот "чув-ама не дочув-ќе си направам своја верзија". Не ме разбирај погрешно, не те напаѓам, ама неважно е што и да се каже сега.

И Френки, никој не вели дека Љиља е светица и не сноси морална одговорност за некои работи. Дека требала како менаџер да се постави многу поинаку за некои нешта во врска со неговата кариера е точно, дури и јас имам забелешки во тој однос.
Но, што е поентата доколку тоа сега се коментира или се каже јавно пред камери? Што ќе се постигне, кажи ми? Ќе можат работите да се поправат или да се врати времето назад? Не може. Ништо нема да се постигне, само што се обидуваат да најдат кривец во Љиља. Нема кривец**(види забелешка подолу), ниту Љиља, ниту Ѓорѓи, и да се бара таков во оваа трагедија е сулудо. Биднало така како што било во тој момент. Разбери, не ја оправдувам, ниту ја бранам. Жената ќе си носи грижа на совест цел живот, ќе си прекорува самата за многу нејзини избори и одлуки и нема потреба да биде и јавно прекорувана. Таа отсега си има своја планина да си носи на рамења, соочена со својата совест. Нема потреба и ние да и' додаваме екстра камења.

**постои разлика помеѓу кривец (некој што тенденциозно врши недело) и некој што треба да сноси одговорност, материјална или морална.

Член од
17 јуни 2007
Мислења
37
Поени од реакции
1
Не мислев до сега така но Лиља е светска жена, културна, отворена и т.н. Можеби навистина правела некои малверзации во работата, но не верувам дека биле на сметка на Тоше. И ајде нека се јави некој кој работи било што на своја рака во Македонија, а кој ни еднаш барем малку не ја излагал државава за да може да опстане. Но овие новинариве се фрикови сите до еден, чест на исклучоци. Немаат никаква култура, доблест, ни па професионална етика. Просто беа одвратни, но што може да се очекува од луѓе кои за 50тина евра, или некој друг подарок ќе напишат така како што некој ќе им рече, а мислам дека голем дел од „новинариве“ го практикуваат тоа. И после ти верувај им.

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Тоа што Љиља го спомна за коментарот на Тоше кон уредникот на геј магазинот е многу голем кикс од нејзина страна. Неубаво е да се изнесуваат такви работи, тоа е нејзина грешка конкретно во оваа емисија. Но, донекаде можам и да ја разберам зошто така изреагира, во сета таа хајка од гладни кучиња што ја бркаа вечерва. Ова и беше момент кога прецвика без да сака и изнесе нешто за Тоше, што сигурна сум дека инаку не би го кажала јавно.

И во врска со тие информации што ги имаш, подобро чувај ги и не ги кажувај, бидејќи од многу муабети, абери, рекла-казала се случуваат вакви емисии. Може има вистина, може нема, во тоа што го знаеш, ама време е да се престане со расипан телефон од типот "чув-ама не дочув-ќе си направам своја верзија". Не ме разбирај погрешно, не те напаѓам, ама неважно е што и да се каже сега.

И Френки, никој не вели дека Љиља е светица и не сноси морална одговорност за некои работи. Дека требала како менаџер да се постави многу поинаку за некои нешта во врска со неговата кариера е точно, дури и јас имам забелешки во тој однос.
Но, што е поентата доколку тоа сега се коментира или се каже јавно пред камери? Што ќе се постигне, кажи ми? Ќе можат работите да се поправат или да се врати времето назад? Не може. Ништо нема да се постигне, само што се обидуваат да најдат кривец во Љиља. Нема кривец**(види забелешка подолу), ниту Љиља, ниту Ѓорѓи, и да се бара таков во оваа трагедија е сулудо. Биднало така како што било во тој момент. Разбери, не ја оправдувам, ниту ја бранам. Жената ќе си носи грижа на совест цел живот, ќе си прекорува самата за многу нејзини избори и одлуки и нема потреба да биде и јавно прекорувана. Таа отсега си има своја планина да си носи на рамења, соочена со својата совест. Нема потреба и ние да и' додаваме екстра камења.

**постои разлика помеѓу кривец (некој што тенденциозно врши недело) и некој што треба да сноси одговорност, материјална или морална.
Прл сармичке(знаеш за што зборам) тие информации не се рекла казала и не ни имам намера да ги изнесувам!Инаку јас никаде не реков дека Љиља е кривец! јас само истакнав мое мислење и дадов еден мал рекапитулар на емисијата се разбира како јас ја согледав!

Член од
25 јули 2007
Мислења
100
Поени од реакции
1
(не)интересна имисија
македонија немала ни има таков новинарски кадар, актери певачи и жонлглери станаа тв водители.
љиља си е на место

moira

...The Goddess...
Член од
29 октомври 2007
Мислења
113
Поени од реакции
2
Ona sto trebase da pretstavuva i bese najavuvano kako intervju so menadjerkata na Tose Proeski, bog da go prosti, vo emisijata so naslov "Biseri", na koja kako gosti ucesnici bea povikani novinari od poveke makedonski mediumi, se pretvori vo bukvalna smisla na zborot "Crni Biseri" na makedonskoto novinarstvo. Takov debakl i samodegradacija na profesijata NOVINAR e nevidena dosega, ne samo kaj nas, tuku i posiroko. Brkajki senzacionalizam, sakajki da poentiraat i da bidat ona sto navistina treba da bidat, promotori na vistinata, kako i ostri kriticari na sekoja nepravda i nevistina, izvrsija samoubistvo na profesijata NOVINAR, i toa pred ocite na celata makedonska javnost koja preku TV ekranite bese svedok na ovaa tragedija. Jas, kako nem svedok (3 casa gledav i slusav pred TV ekranot) na ova samoubistvo, sum dlaboko zgrozena i ponizena od postapkite i nedolicniot odnos na izvesni personi koi vo grafata profesija popolnuvaat NOVINAR i koi nedostojno i nedolicno ja pretstavuvaat ovaa fela. Obiduvajki se da go posocat i razotkrijat "vinovnikot" za tragedijata koja ni se sluci i obiduvajki se da ja isperat svojata sovest, degutantno i diletantski ja otkrija svojata mentalna impotentncija pred makedonskata javnost. Ne veruvam deka po ovaa emisija bilo koj makedonec, vo idnina vo prisutnite "novinari" ke gleda kompetentni, objektivni i dostojni pretstavnici na sedmata sila, osobeno posle prikazaniot primitivizam, nesposobnost da se postavi vistinskoto prasanje i nedostatokot na osnovnata kultura i dobroto domasno vospitanie, manifestirani preku cepkanje na nos i zevanje. Bravo, Bravo za "BISERI" sto, iako na brutalen i sadomazohisticki nacin, ni gi prikaza mentalnite performansi na del od makedonskite novinari.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
Site sega taguvajki po covekot koj bese edno sovrsenstvo barame vinovnik za toa sto toj poveke ne e megju nas. Nastrana toa koj e vinovnikot, dali Ljila ima krivica ili ne emisijava pokaza deka nie nemame novinari tuku prosti i nekulturni "selski alapaci"koi se povikuvaat na rekla kazala i samo baraat nacin da prodadat sto pogolem tiraz bez pritoa da pripazat kogo se gazat, i nemaat obziri za nicija bolka.
treba da najdat drug nacin da ostvaruvaat profit a Tose da go ostavat da pociva vo mir, a spomenot za nego da bide i ponatamu cist kako solza

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom