Независноста на Косово ќе доведе до распаѓање на Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Cista vistina, terorizam, etnicko cistenje, i rushenje na hristijanstvoto sakash ti da odobri i da se podrzuva od svetot?
Ja vidovme mojkta na albanskite sili vo Kosovo 99 i Makedonija 2001, bez amerikanska podrska nisto ne se.
Kako sto rekov ako sakate zdruzete se so niv ama jas ne.

Абе што мешаш баби и жаби, ако е за тоа, ја видовме и моќта на српските сили и тоа со сето вооружување од бивша СФРЈ, секоја битка и војна ја изгубија, а највисоките дострели и беа Сребреница.

Инаку има еден член што ми фали на форумот од пред некое време, од кајбеше од Македонија, Шведска, Шапанија, Канада ?

Член од
16 август 2007
Мислења
262
Поени од реакции
4
NORMALNO...MOTAJU SRBE KAO>>PREGOVORI>>PREGOVORI ALI DJABA SVE TO...KOSOVO ODDAMNA E TUGO>>>NE DAMO KOSOVOO<<<<
UZETO JE KOSOVO..koj gi prasuva...ako amerika diktira taka djabe...dzabe i rusite sto se messaaat....eve samo cekam ko ke kazat na pocetok na januari >>Kosovo ne zavisno<<<aftomacki oprostete se od zapadna MAKDONIJA...ZALNO NO VISTINITO

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Абе што мешаш баби и жаби, ако е за тоа, ја видовме и моќта на српските сили и тоа со сето вооружување од бивша СФРЈ, секоја битка и војна ја изгубија, а највисоките дострели и беа Сребреница.

Инаку има еден член што ми фали на форумот од пред некое време, од кајбеше од Македонија, Шведска, Шапанија, Канада ?
Дали некој може да ми каже од кога постои таа идеа за голема Албанија и од кога се обидуваат Албанците да ги придобијат тие територии како што е Косово на пример ??? Ако некој знае нека каже.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Дали некој може да ми каже од кога постои таа идеа за голема Албанија и од кога се обидуваат Албанците да ги придобијат тие територии како што е Косово на пример ??? Ако некој знае нека каже.

Од кога почна Југославија да се распадне.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Од кога почна Југославија да се распадне.
А средината на шеесеттите години во Косово ништо не ти значат тебе. И како може една идеа да се оствари за 15-20 год. Мене ми изгледа на план бил подготвуван од крајот на 2 светска војна, кој почна да се реализира во тие години што ги спомнав. Објасними дали е така и зошто не ???

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10

уште за време на реформите на албанија со енвер хоџа

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Голема Албанија мислам дека е идеја и пред Енвер Хоџа, уште во втора светска војна Италија сакаше да го реализира тоа.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Голема Албанија мислам дека е идеја и пред Енвер Хоџа, уште во втора светска војна Италија сакаше да го реализира тоа.
А така ли не било по распад на Југославија. Зошто Италија да создаде Голема Албанија ? За шеесеттите години на Косово дали може некој да ми каже ???

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
да но енвер почна со нејзина реализација

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
толку ли е страшно косовското прашање ?
НЕ
факт
србите си го продадоа косово
плакне очи на народот , а русија си брка своја стратегија .
каде е тука македонија ?
македонија си има свој програм
патот мораме сами да го изодиме
лажни пријатели има насекаде
косово беше македонско
значи србија ни го зеде и го даде на Албанците
грција и србија од времето соработуваат против македонија
ама сами си влегоа во устата на лавот
македонија ќе си биде македонија
Vo koj son ziveesh ti be koga bilo Kosovo na Albanija ti si bil negde u Cacak a makedonija vo toa vreme se vikalo se osven Makedonija.

Италија сакаше да колонизира територии, тоа и беше целта, а планираше да постави марионетска влада.

Ева ја окупациската зона на Италија

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:ItalianMareNostrum.jpg
Golema Albanija postoelo pred da postoji masonskiot satelit na Jugoslavia a i pred fashizmot Kosovo bilo naseleno so Albanci pred vremeto na otomanskata imperija kako i Makedonija vo toa vreme postoelo i vilajetot na Kosovo so Skopje kako glaven grad,shto ukazhuva deka pred etnickoto cistenje od jugoslovenskata vlada Skopje imalo mnozinstvo albanska nacionalnost.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Golema Albanija postoelo pred da postoji masonskiot satelit na Jugoslavia a i pred fashizmot Kosovo bilo naseleno so Albanci pred vremeto na otomanskata imperija kako i Makedonija vo toa vreme postoelo i vilajetot na Kosovo so Skopje kako glaven grad,shto ukazhuva deka pred etnickoto cistenje od jugoslovenskata vlada Skopje imalo mnozinstvo albanska nacionalnost.
Албоз касно е се приметува иди легни си утре побистро ќе размислуваш.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Затоа што си дојден да провоцираш без врска.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ne te provociram imam namera da diskutiram vidi postot shto go citiram koj moze da napishe neshto po glupavo posoci mi ti barem na eden fakt kade se dokazhuva deka Kosovo nekogash bilo makedonska

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom