"Невидени" успеси на Македонската влада!

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
ПОВИК ДО СИТЕ ВИСТИНСКИ МАКЕДОНЦИ
и до сите ЧЕСНИ луѓе кои ја сметаат оваа Македонија за своја...

кажи и ТИ... ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ

МАКЕДОНЦИ (сеуште), деновиве се врши забрзано и засилено ПРЕДАВСТВО од страна на СИТЕ наши политичари... Тие се станати МАРИОНЕТИ во рацете на странските сили кои ќе ја обездушат Македонија по мирен пат, претставувајки се како спасители на нашата иднина... “водачите“ на Македонскиот народ стануваат
полека само “гласници“ на тоа што набрзо ќе се случи во Македонија, без никаква шанса да променат нешто притоа... што е полошо, немаат ни смелост, јасно и гласно да му кажат на Македонскиот народ дека се неспособни да сторат
нешто против тоа, и заплашени и притиснати од странските хиени, дури и премолчуваат намерно за да не се создава неред, или не дај Боже, протест...
Еве ви го сега следниот обид на вашите партии да ве разнебитат, во клубот на пратениците, сакаат колективно да ви го одземат последното што го имате,
ВАШАТА ДУША... РАЗБУДЕТЕ СЕ ВЕДНАШ, УТРЕ ЌЕ БИДЕ КАСНО...
Деца на Македонија, дојде денот на вистината... кога се работи за одбрана на името, братски да се споиме... да кажеме јасно и гласно дека сме ПРОТИВ било каква промена на вековното име на нашата татковина, и дека сме свесни Македонци на кои не им треба никаков референдум за да докажат кои и што сме...
во Понеделник на 6 Октомври 2008, од 10 - 15 часот, ЈАС ќе бидам
пред собранието на Република Македонија да ги бранам МОЈАТА и
ВАШАТА ГОРДОСТ, ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО... и во вторник... и во среда...

МАКЕДОНЕЦ

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе овај барем го става на референдум прашањето за името (што не се сложувам и јас)А гарѓанинот б.ц вашата омилена маскота го смени името без прашање сам по нсвоја волја.
и реков дека темава ја користите за маркетинг за вашите омилени маскоти.
Чекај сега овој граѓанинот го смени името или не,штом другиов го става на референдум и го вбројува во еден од омилените свои успеси невидени?

ПОВИК ДО СИТЕ ВИСТИНСКИ МАКЕДОНЦИ
и до сите ЧЕСНИ луѓе кои ја сметаат оваа Македонија за своја...

кажи и ТИ... ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ

МАКЕДОНЦИ (сеуште), деновиве се врши забрзано и засилено ПРЕДАВСТВО од страна на СИТЕ наши политичари... Тие се станати МАРИОНЕТИ во рацете на странските сили кои ќе ја обездушат Македонија по мирен пат, претставувајки се како спасители на нашата иднина... “водачите“ на Македонскиот народ стануваат
полека само “гласници“ на тоа што набрзо ќе се случи во Македонија, без никаква шанса да променат нешто притоа... што е полошо, немаат ни смелост, јасно и гласно да му кажат на Македонскиот народ дека се неспособни да сторат
нешто против тоа, и заплашени и притиснати од странските хиени, дури и премолчуваат намерно за да не се создава неред, или не дај Боже, протест...
Еве ви го сега следниот обид на вашите партии да ве разнебитат, во клубот на пратениците, сакаат колективно да ви го одземат последното што го имате,
ВАШАТА ДУША... РАЗБУДЕТЕ СЕ ВЕДНАШ, УТРЕ ЌЕ БИДЕ КАСНО...
Деца на Македонија, дојде денот на вистината... кога се работи за одбрана на името, братски да се споиме... да кажеме јасно и гласно дека сме ПРОТИВ било каква промена на вековното име на нашата татковина, и дека сме свесни Македонци на кои не им треба никаков референдум за да докажат кои и што сме...
во Понеделник на 6 Октомври 2008, од 10 - 15 часот, ЈАС ќе бидам
пред собранието на Република Македонија да ги бранам МОЈАТА и
ВАШАТА ГОРДОСТ, ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО... и во вторник... и во среда...

МАКЕДОНЕЦ
Ги уплашивме ебаго,ретерираат со ставовите.:)

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Citaj za Makedonskata istorija i ke vides koj bil pradedoto na Martin Protuger.Na tebe ti e svezo sekavanjeto od casovite po Istorija.Jas sum pomalku zaboravna,pa potseti me.
Добро знам кој му е прадедо на Мартин Протугер, но јас ти кажувам за Мартин Протугер а не за прадедо му !!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Синовите или поготово внуците на најголемите револуционери можат да бидат најголеми предавници на Македонија или пак обратно.Мислам дека наследниот патриотизам е комуњарска замисла уште од времето на Крсте Црвенкоски или сега од времето на Ким Џонг Ил.Сепак ако и тоа се вбројува во успесите на владава,не би имал повеќе зборови.Поколенијата на личностите кој биле на висока позиција воглавном излегуваат дебилни и неинвентивни типчиња кој единствено во животот пофторуваат “оскудација“.:toe:

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Mene kako postara nikoj ne me slusa koga zboruvam deka ovaa vlada odi nanazad.A Premierot ne dribla kako topka.samo nekogas i driblerot stanuva izdriblan.
Sakam da kazam deka SDSM ispadnaa budali sto trcat kako prle pred most.Trebase samo nekolku dena da pocekaat i da go vidat umot na rakovodstvoto na VMRO DPMNE,koe samo sto ne ni go smeni imeto,a SDSM dozvolija po niv da se pluka.
Кое име да сменат??
ФИРОМ ни е одсекојпат званично име за насекаде.....кога „премудриот„ фиромољубив клапчо не „воведе„ во ООН како такви..односно фиромци...САМО за 2 месеца кажа...ииии ИЗЛАЖА.
Или треба да подсетувам на неизбришливи факти???
:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
убаво antipater ти кажа кој му е прадедо на Мартин Протугер !!!
И јас убаво ви го кажувам ова:

Синовите или поготово внуците на најголемите револуционери можат да бидат најголеми предавници на Македонија или пак обратно.Мислам дека наследниот патриотизам е комуњарска замисла уште од времето на Крсте Црвенкоски или сега од времето на Ким Џонг Ил.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кое име да сменат??
ФИРОМ ни е одсекојпат званично име за насекаде.....кога „премудриот„ фиромољубив клапчо не „воведе„ во ООН како такви..односно фиромци...САМО за 2 месеца кажа...ииии ИЗЛАЖА.
Или треба да подсетувам на неизбришливи факти???
:toe:
Точно,некои работи како да се подзабораваат,после така “долгите“ 2-3 месеци кој траат до денес.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И јас убаво ви го кажувам ова:

Синовите или поготово внуците на најголемите револуционери можат да бидат најголеми предавници на Македонија или пак обратно.Мислам дека наследниот патриотизам е комуњарска замисла уште од времето на Крсте Црвенкоски или сега од времето на Ким Џонг Ил.
Kako kaj kogo. kaj mene vo semejstvo ne e nasleden, ama site go imame, od pred Pereta Tosev, preku nego, do den denesen.
Zadoeni sme so toa.

taka i kaj drugive, krvnicive, zadoeni se so omraza kon Makedonija bidejki ne im gi priznava dedovcite za najmakedonski bashbugari.

pa prasaj go Biciklisticki, Sambev, Protugjerov, Grujos!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kako kaj kogo. kaj mene vo semejstvo ne e nasleden, ama site go imame, od pred Pereta Tosev, preku nego, do den denesen.
Zadoeni sme so toa.
taka i kaj drugive, krvnicive, zadoeni se so omraza kon Makedonija bidejki ne im gi priznava dedovcite za najmakedonski bashbugari.
Токму затоа велам,ако се вбројуваат за успеси на оваа влада ставањата на наследниците од големостранските врховисти во самиот врв на Македонската политичка сцена,тогаш ни се иба мамето,итоа не она mame 32,туку она вистинското.:toe:

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
како да префрлам контакти од SE во Nokia. Кога идам на send all само првиот ми го дава на наокиата како префрлен. Програмче некое?

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Zadoeni sme so toa.

So patriotizam ne se fali.Dozvoli drug da kaze kolku e nekoj patriot ili ne.
Nema nekoj koj e po poteklo Makedonec a da nema vo semejstvoto proleano krv za Makedonija i za makedonskata kauza,samo nekoi se udiraat vo gradi poradi toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom