"Click" во вашиот живот

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Верувам дека повеќето од вас го имаат гледано овој филм...Типот ги убрзува настаните кои не му се допаѓаат во неговиот живот...
Ех, си реков да имаше ваков изум, колку поубава ќе беше живеачкава...
Доколку би го имале овој апарат, што би прескокнале во својот живот, било да е тоа во минатото или иднината?
Јас на пример би го прескокнала вечерва моето спремање пред излегување:helou:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Би ги пресконала нервозите пред колоквиум (додуша не би било лошо и самите колоквиуми да ги прескокнам :pos:)

А и би додала друга опција која би се викала Delete или евентуално во поблага форма Ignore, во вистинска смисла на зборот.
Би ја искористила за циници и саркастични луѓе...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Затоа што на крај пораката од филмот е таква каква што е не би прескокнала ништо.
Секои моменти без разлика дали се лоши или добри го чинат животот и не би менувала нити прескокнувала нешто.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
А да, би го кликнала и моментот кога полагав приемни испити:nesvest:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Се согласувам со walker girl. Ништо не би прескокнала. Ниту лошите ниту здодевните и напорни случувања и денови..Сето тоа е дел од животот, тие денови и случувања се со некаква цел, со некаква порака. За да не ги направиш истите грешки во иднина. И што ако ги прескокнам? Нема да знам како сум постапила во одредена ситуација и зошто така сум постапила.
Тоа е и пораката на филмот. Дека човекот пропуштил многу работи, дека ако можи да се врати назад, ќе смени многу работи, ќе смени многу случувања и многу поинаку ќе постапи.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Се согласувам со walker girl. Ништо не би прескокнала. Ниту лошите ниту здодевните и напорни случувања и денови..Сето тоа е дел од животот, тие денови и случувања се со некаква цел, со некаква порака. За да не ги направиш истите грешки во иднина. И што ако ги прескокнам? Нема да знам како сум постапила во одредена ситуација и зошто така сум постапила.
Тоа е и пораката на филмот. Дека човекот пропуштил многу работи, дека ако можи да се врати назад, ќе смени многу работи, ќе смени многу случувања и многу поинаку ќе постапи.
Ок, но ако толку длабоко би навлегле во темата, сигурно смртта на нашите најблиски, земам како пример, не би можеле да ја промениме....
Кај секој од нас постојат моменти кои посакуваме да не ни се случат воопшто, и врз кои на никој начин не би можеле да делуваме:wink:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ќе го укочам копчето и ќе го прескокнам животов...

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ок, но ако толку длабоко би навлегле во темата, сигурно смртта на нашите најблиски, земам како пример, не би можеле да ја промениме....
Кај секој од нас постојат моменти кои посакуваме да не ни се случат воопшто, и врз кои на никој начин не би можеле да делуваме:wink:
Нормално, тие моменти никој не сака да ги доживее тогаш, во тој момент на случувањата. Ама ај размисли, ако сум можела да го прескокнам погребот на некој (не дај Боже) близок, потаму би ми било криво зошто не сум била на неговото последно збогување. Во тој момент е тешко, многу тешко, и не е тешка само смртта..Но ако подразмислиш малце, ќе сфатиш дека и тогаш си сакала да бидиш таму, без разлика колку е тешко.:smir:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Не би прескокнала.
Од едноставна причина што така имам чувство дека си го скратувам животот и моментите. Не дека би уживала во напорните,тажни и никакви дејствија и случаи,ама сепак не.
Па особено откако ја знам целта на филмот, кој е направен за да им каже на сите што посакуваат вакви далинско...Be careful what you wish for :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Да имаше опција да се вратам назад, па се одпочеток би пробал. А за скокање паааа учењето ваљда.

N

NeMiRnA

Гостин
Би ги прескокнала наредниве 4 години со задоволство!

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Sekoj nastan vo zivotot e pouka sama za sebe zatoa ne bi sakala da zabrzuvam ama bas nisto!:salut:

N

NeMiRnA

Гостин
Не мислам така,а знам и зашто не мислам така.Не се секирај знам горе доле што ќе прескокнам.4 години без живот...јеп!

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Клик со Адам Сендлер е многу добар филм. Го иам дома на ДВД и го иам глеано 2-3 пати.

Филмот е поучен и не учи дека животот е убав и треба да се живее. Ниеден момент, па макар бил и лош или тажен, не треба да се прескокне. Исто така и малите убави моменти се тие што го прават животот убав па и нив не би требало да ги прескокнеме. :)

Не мислам така,а знам и зашто не мислам така.Не се секирај знам горе доле што ќе прескокнам.4 години без живот...јеп!
Вака сеа...ако така гледам тогаш и јас би ги прескокнал 4те години во средно кога бев изгубен во вселената и се осеќав "лошо во мојата кожа", не дека немало и тогаш убави моменти, како и да е со време се си доаѓа на свое место.

А за на факултет колку и да има учење или нервози, моментите поминати со колегите во заебанции и дружење на факултет се незаборавни и остануваат за цел живот. А веќе кога спомнав колеги, еден од колегите кои ми беа поблиски на факултет минатата недела почина и одеднаш сваќаш дека веќе го нема и ти е криво што уште не е тука. Некој ден пред да почине јас, он и уште двајца колеги се зезавме во библиотека, на компјутер ги гледавме моменталните цени на акциите. Три-четири дена после ова му бевме на погреб. Многу жално. :( И баш ќе ми остане во глава бидејќи тој сакаше да купи акции, а за жал никогаш не стигна да го направи тоа. Меѓутоа тоа не може да се смени. :toe:

Затоа треба секогаш да ги памтиме добрите моменти, а лошите да ги оставиме зад нас, и да се радуваме на секој момент додека живееме. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom