TpH_Bo_OkO
Трноризец
Никсон...mIRC бе бачко? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вероватно бегалците што биле изтерани од Македониjа, Тракиjа, цела Источна Србиjа, Добруџа?I koe e tova obshtestvo koeto e poro4no i u4i i zablujdava svoite grajdani 4e imat za vzimane ot vsi4ki sosedi?
Одлично.
Гарави Бугари, демек црни Бугари.
Бугарите се црни, а ние сме бели. Претпоставувам дека тоа е поентата.
Тоа што тие се „црни„, а ние сме „бели„, ни малку не помага во тоа што тие се во право, а ние не сме.
Бојата на кожата нема врска со аргументацијата, фактографијата, вистината, логиката, смислата, каузата...
Бојата на кожата има врска со ксенофобијата, расизмот, етничка нетрпеливост, омраза, тензија, конфликт...
ќе мора да признаам дека си во право, затоа што ако почнам да спорам со тебе, веднаш ќе ме избришаат.Jас го анализирав зборот бугар, а ти расна омраза ми сервираш.
Фалсификатите што ги пласира бугарија можеби влијаат на твојата свесност.
Ho имаш артефакти провери, па потоа ќе си размениме мислење.
A за блгариве, Јанко Сак'зов - "Блгарите во својата историја" - Софија, 1922, cтp. 39:
" БУГАРСКИТЕ ИСТОРИЧАРИ – НЕ ГО ПОЗНАВААТ ПРОЦЕСОТ НА ИЗГРАДУВАЊЕТО НА НОВАТА БУГАРСКА НАРОДНОСТ,
и дека синтезата ја извлекуваат со посредство НА ОПШТИ СУДОВИ, А НЕ ОД ФАКТОГРАФСКИОТ МАТЕРИЈАЛ, БИДЕЈЌИ
НЕДОСТАСУВААТ ПОДАТОЦИ. ..."
ќе мора да признаам дека си во право, затоа што ако почнам да спорам со тебе, веднаш ќе ме избришаат.