Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Ахам... Во право си дека Маса на сон ке ја земе титулата :baeh: Црчето рулз.
Абе ЦРНЕЦ ... глупости идиот е ... градска со никол возел како да е на трка и за малку судар ке направил вели таа црнкињата никол( женската му) ....
од такви идиот фајде НЕМА... МАСА рулз

Ајде уште два часа...

очекувам победа на Маса:zlo:

110 000 посетители :nesvest:

ова ќе е интересно, колку е јака патекаваааааааааааааааа јаоооооооооооо :vozbud:

ајмоооооо Ферари
ferrari.small.jpg

според мене треба само монако да биди градска трка а останатите нормално како што доликува за Ф1... градските трки не се интересни треба да се удри некој или да заврни за да се случува нешто (градски за мене се валенсија, сибгапур и монако),
жал ми е за маса ама правдата од белгија е задоволена... си ги вративме НАШИТЕ 5 бода...:vozbud::vozbud::vozbud:

Честито победата на Алонсо.

А за Ферари немам коментар:nesum: Многу ми е криво за Маса:(

Знаев дека ќе биде одбиена жалбата пошто си направи грешка, како и да е кој ли беше КУлтхард мислам рекол дека ова воопшто нема да биде ноќна трка бидејчи патеката ќе биде ненормално осветлена.
Инаку на оваа трка мислам дека Алонзо ќе тепа како најдобриот возач у Ф1 и ќе докаже дека бил најбољи, после него Хамилтон и Ковалаинен.
П.С Маса ќе се лупне на прв свиок:baeh:
ИИИ колку блиску бев да погодам еј, хахаха нема врска важно Маса не зема бодче
Ја сонував трката ... Маса победи ама со расипан болид шобеди... и ја освоил титуата... многу сум срека од сонот и така ке биде:pipi::pipi:
За малце:smir:

според мене треба само монако да биди градска трка а останатите нормално како што доликува за Ф1... градските трки не се интересни треба да се удри некој или да заврни за да се случува нешто (градски за мене се валенсија, сибгапур и монако),
жал ми е за маса ама правдата од белгија е задоволена... си ги вративме НАШИТЕ 5 бода...:vozbud::vozbud::vozbud:

Шо не ви беше интересно?
Јас сфаќам дека немате ни О од објективност, ама не претерувајте... и јас навивам за Маса па се контролирам во изјавите. Само кога Хамилтон победува тогаш се интересни трките? Победува Кими/Маса трката е наместена од ФИА или случај број 2, победува некој сосем трет но Хамилтон не е на пиедесталот автоматски не е интересна трката.

Трката беше одлична, имаше возбудувања, претекнувања, излетувања и непревлидлив победник, да не ги споменувам пејсажите и глетките и новините кои ни ги понуди Сингапур. Што требаше повеќе?

Маса уште еднаш покажа, т.е. не само Маса генерално тимот на Ферари покажа дека не се достојна конкуренција на Мекларенот годинава. Ферари кој беше поим за перфекција, каде се разработуваше перфектна стратегија, каде работеа најбрзите механичари, каде возеа најдобрите возачи не е Ферари што го гледаме по пензионирањето на Шумахер. Ланската сезона можеби титулата стигна во тимот од Маранело, но да не се откриеше скандалот не знам дали баш така ќе гласеше конечниот пласман во возачи и конструктори. Честитки за Хамилтон, можеби е прерано отсега да му ја честитам титулата, но со возењето и смиреноста која ја покажа во трките од изминатава сезона, каде кога беше под најголем притисок возеше најдобро, едноставно заслужи да биде светски првак. Маса од друга страна не можам да оспорам дека е врвен возач, класа и мој миленик... но сепак, му недостига онаа нијанса плус нијансата која ги издвојува шампионите од победниците.

Честитки.

ги стигна правдата и ферари.редно беше.:pos2::pos2:

Тооооо. Се заебаа гадно у Ферари т.е. не дојдоа до бод, Луис отиде на +7 во однос на Маса и МекЛарен го превзеде водството во борбата на конструктори. Може ли да биде подобро ... :aplauz::aplauz:

Btw честитки до Алонсо за победата, човекот немаше среќа во квали. , но затоа денес покажа колку ја посакува оваа победа и сосема заслужено си искачи на највисокото постоље ... :wink:

:tv:[/quote]

Така е Друже. Луис се справи одлично со ситуацијата, не беше премногу фрустриран поради одземаната победа во Белгија, и на денешново ГП тоа му се врати со зголемено водство во Генералниот Пласман. Бравоооооооооооо Луис ... :vozbud:

Da ne bese SC hamilton ke bese na P 3 od 8 sec da namalis na 1sec i nesto toa bese vozna da ne se slucese nesrekata na Piquet ke imase 1 2.4I4 ne vikaj op pred da skoknes da ne padnes pred vreme razlikata e 1 bod vo konstruktori a samo 7 boda vo vozaci seuste ima 3 pateki za vozenje.Stosot e toa sto ovaa godina e malerozna za ferrari.Ovaa trka hamilton nisto ne napravi posebno ne mozese na kulhard da go pomine

Abe ajde malerozna massa sam si e malerozen so trga so crevoto za gorivo predvreme...Kimi neam zborovi za toj lani sampion ovaa godina kako da vozi za force india:tapp:

За Маса може да кажам само едно нешто : Брза кучка слепи кучиња раѓа ...

А Богами и Ферари не се нешо подобри, се правеа паметни со семафор да го регулираат тргањето на болидите од боксот, а го отстранија лолипопменот. Е така им се враќа сеа ... :tapp:

П.С. : Друже знам дека разликата е мин. во конс. али важно ја има, и ја си го иам секое право да си се израдувам на тоа. Ја не го отпишав Ферари од борбата во конс. , туку само среќен сум што МекЛарен е сеа прв. А во возачи да не коментирам, мислам дека Маса изглеа едноставно патетично кога му се дешаваат такви работи и ме потсеќа малце на Луис во ланешната сезона, кога на секоја трка идеше до крај. Денес тоа беше тоа и е како видливо (ова е за gelcev)

Ееее... да беше бабами машка, дедо ми ке беше првиот педер во СФР Југославија.

Ферари (конкретно Маса) имаа подобро сетиран болид за оваа трка, имаа предност, но и сакаа да намалат од трошоците т.е. да го избркаат од работа човекот кој го крева лижавчето :). Е сите работи наеднаш, тешко. Стратегијата им беше глупа, а мислам дека и ке го баталат системот за тргање со семафор и ке се вратат на она класичното.

За Кими незнам што да кажам, човекот може да нема среќа една трка, две, три, ама ова што му се случува му се случуваше истото на Мика Хакинен пред пензионирање.

Хамилтон си извозе една просечна трка, не превземајки голем ризик, и откако се откажа Маса од трката за бодови, едноставно се задоволи со третото место и освоените 6 поени. Браво за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom