Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Нашите реакции се оправдани.... Зошто има 2 аршина за казнување во Ф1? Ако беше правилно, ке го казнеа и Маса за инцидентот во Валенсија с +25 секунди на времето, а не со парична казна. Нели, ситуацијата беше иста горе долу гледано, и тој веднаш ке го поминеше Сутил, а и Хамилтон беше многу побрз од Раиконен. Ја скрати шиканата не по негова вина (како и да е), човекот си застана и го пропушти Кими, кој му е крив на Кими што имаше бавен болид и можеше веднаш да го престигне? Или да, доколку Ферари е во прашање, мора да се почека 2 круга по кратење за да може да се нападне :tapp:

И ако си реален, ке видиш дека казните што се изрекуваат за Мекларен се далеку поголеми во споредба со оние на Ферари. Само во ланската сезона што се деси... 100 милиони долари казна и одземање на сите бодови во конструктори дека Мекларен крадел информации... А не крадел, Мекларен ги добивал информациите од шефот на Ферари, едно е да крадеш (да влезиш во некоја канцеларија незабележано, да земеш што можеш и избегаш), а друго е да ти доаѓа се сервирано на тацна. Значи колку што е крив Мекларен толку е и Ферари, зошто не си обезбедуваат лојални луѓе? И нормално, казната се знае кај кој ке оди.

Ситуацијата на Хамилтон / Раиконен и Маса/Сутил, нема ама баш никаква сличност. Не можиме да зборуваме за двојни аршини. Ама има нешто друго шо јас не знам:
Дали има такво правило за случаи како тој во бокс меѓу Сутил и Маса? Јас немам слушнато или видено. За пресекување на шикана и претекнување на возач знам таква регулатива, а за вакви случаи како овај не знам точно. Можи да требало да се казни со поминување низ бокс, ама јас не знам за такво нешто. Зато се воздржувам, или пак ако знајте точно дека е така, замолувам да дајте да видам дека е стварно така.:smir:

Мекларен е крив шо ги примил тие податоци. То го призна и Рон Денис колку шо знам. Не било едноставно да се речи: Не, благодарам. Или се видело шанса да се искористи нешто во борбата со најголемио ривал? Јас не верувам дека тие податоци биле само така чувани во фиоките на Денис и фаќале прашина, туку тие податоци биле користени.
Паричната казна,се знај, да се полни касата (и џебо) на Макс Мозли и Берни Екелстоун. Казната со бришење на сите бодови можда беше и престрога, но во секој случај Мекларен заслужи некаква слична казна.

Edno da vi kazam Vettel e idniot Michael Schmuacher Hamilton e gubr* spored mene ne vozi regularno tuku se nesto pravi ke izbutka nekoj ke se cukne ako izleta go vadat so kran itn...Sto ne go vada Kimi ili Massa ,Fisichela,Alonso,Vetel i site ostanati????!!!!!!Parite si go pravat svoeto propadna i formula i tamu ima korupcija i kradenje,vleze vo zonata na sivata ekonomija!!!:tapp::tapp:

Ситуацијата на Хамилтон / Раиконен и Маса/Сутил, нема ама баш никаква сличност.
Ќе ти кажам кратко и јасно: Маса го сече Сутил т.е. скоро го набива во ограда при излегување од бокс и му ја завзема позицијата. Хамилтон сече шикана и го претркува Рајконен. И двајцата “нелегално“ добиваат позиција повеќе што значи дека треба да се казнат исто.

Edno da vi kazam Vettel e idniot Michael Schmuacher Hamilton e gubr* spored mene ne vozi regularno tuku se nesto pravi ke izbutka nekoj ke se cukne ako izleta go vadat so kran itn...Sto ne go vada Kimi ili Massa ,Fisichela,Alonso,Vetel i site ostanati????!!!!!!Parite si go pravat svoeto propadna i formula i tamu ima korupcija i kradenje,vleze vo zonata na sivata ekonomija!!!:tapp::tapp:
Ова во врска до Фетел, Шумахер и Хамилтон за мене е најголема глупост што ја имам слушнато и тоа го имам на долго и на широко обајснето во претходниот пост. Те молам прочитај го па после кажи што мислиш пошо твојов пост го прочитав и од многу други луѓе кои мислам дека мнооогу грешат.

Ќе ти кажам кратко и јасно: Маса го сече Сутил т.е. скоро го набива во ограда при излегување од бокс и му ја завзема позицијата. Хамилтон сече шикана и го претркува Рајконен. И двајцата “нелегално“ добиваат позиција повеќе што значи дека треба да се казнат исто.
Не ми се верува дека морам да го бранам Маса, ама ај...

1. Маса во ниеден момент НЕ Е ПРЕД Сутил.
2. Маса закочува навреме и Сутил продолжува напред.
3. Дали Маса и Сутил беа во ист круг во трката?

Не си во право.

Не ми се верува дека морам да го бранам Маса, ама ај...

1. Маса во ниеден момент НЕ Е ПРЕД Сутил.
2. Маса закочува навреме и Сутил продолжува напред.
3. Дали Маса и Сутил беа во ист круг во трката?

Не си во право.

1. ОК можда грешам.
2. НЕ закочува на време.
3. Дефинитивно беа во исти круг. Ако не се лажам Сутил на крај имаше застанување помалце од Маса (не ме држи за збор за последново :) )

1. ОК можда грешам.
2. НЕ закочува на време.
3. Дефинитивно беа во исти круг. Ако не се лажам Сутил на крај имаше застанување помалце од Маса (не ме држи за збор за последново :) )

2. Проба да излези пред него оти знај дека можи да го кочи на патеката, ама не успеа, и закочи пред да се судрат и Сутил слободно помина. Значи навреме.
3. Не ја гледав трката, ама да ти верувам на збор. Мада ми е чудно Маса и Сутил да биле во ист круг, и Сутил да го поминал Маса низ бокс...:vozbud:, туку ај... :)

Не гледам која тежина ја има настанов за Маса да добиел и казна во бодој или плус време на крајо.:toe:

3. Не ја гледав трката, ама да ти верувам на збор. Мада ми е чудно Маса и Сутил да биле во ист круг, и Сутил да го поминал Маса низ бокс...:vozbud:, туку ај... :)

Не беа во ист круг. Без врска креват врева мекларенци, секој неутрален човек ќе ти каже дека Маса со право не е казнет!

Да да... изгледа ке смислат и правилник за тоа, доколку не оставиш доволно место за противникот кој го поминуваш, добиваш дисквалификација од трката, казна 10 места назад на наредните 3 гп викенди. Доколку е потребно FIA (Ferari Instant Asistance) e тука да интервенира.
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: Neznam so da kazam! Sve pogresno svakjate!

Хамилтон не е Шумахер па да го пресликува неговиот начин на возење, колку и да беше Шуми дрзок, секогаш имаше почитк кон неговите поискусни колеги, Хамилтон сепак на крај многу претерува.
Прашањето е само до кога Мекларен ќе го трпат.:)

Хамилтон не е Шумахер па да го пресликува неговиот начин на возење, колку и да беше Шуми дрзок, секогаш имаше почитк кон неговите поискусни колеги, Хамилтон сепак на крај многу претерува.
Прашањето е само до кога Мекларен ќе го трпат.:)

Да да да сигурно а најмногу го почитуваше Вилнев така?? ахахаххахах:pos2::pos2::pos2:

Измислени правила? То правило со пресечената шикана постој, а ако сега на фановите на Мекларен не им одговараше е друга работа. За Монца реков, чиста трка за Хамилтон, не знам шо е кометирање.

јас бате се отепав од читање и нигде неможам да најдам дека не смее да го претекне до следната кривина....а постој дека треба да ја врати позицијата која ја стекнал со кратење... е сега или неможам јас до го најдам првото или пак воопшто го НЕМА!!!!! и ајде ако некој ми го труе мозокот дека постој првото правило нека го покажи да видиме дека праведно е казнето а не по мислењето на незнам си кој(ФИА)....
позз:smir::smir::smir:

Одамна постои правило дека доколку поминеш некого со кратење на шиканата, мора да го пуштиш да те помине одново. Е сега за тоа дека не смееш пак да пробаш до наредната кривина, не знам, ама Миленко така кажа (не дека е којзнае каков фактор ама веројатно повеќе се разбира од нас).
Фетел се смета за огромен потенцијал и дури се шпекулираше сезонава дека и Ферари се интересира за него, а тоа го докажа на тркава.
Иако сум голем фан на Ферари, мислам дека Хамилтон најмногу ја заслужува титулата.

Одамна постои правило дека доколку поминеш некого со кратење на шиканата, мора да го пуштиш да те помине одново. Е сега за тоа дека не смееш пак да пробаш до наредната кривина, не знам, ама Миленко така кажа (не дека е којзнае каков фактор ама веројатно повеќе се разбира од нас).
Фетел се смета за огромен потенцијал и дури се шпекулираше сезонава дека и Ферари се интересира за него, а тоа го докажа на тркава.
Иако сум голем фан на Ферари, мислам дека Хамилтон најмногу ја заслужува титулата.

RESPECT, за искреноста Друже ... :smir:

eve eden iskren od Ferrari... :smir::smir::smir::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom