Дали вреди SLI авантурата?

• Креатор на темата Креатор на темата 2Slow2Race
  • Време на започнување Време на започнување
Ok, blagodaram za napomenite, ali ipak izglea se shto kazzavte se uklopue u scenario za 500+eu destkop pc. Jasno mi e deka vazzi devizata "kolku pari - tolku muzika", ali ipak ja probuem da sklopam neso so dobar soodnos cena:preformansi....inache vidov mnogu dobra maticna za 12K den arno ama... :-)
Negde nekoj link kao tutorial za otklucuenje toa pipeline ili so ida bese na 8800ka? Chisto onaka... :-)

Pozdrav,

Aleksandar

Ако сакаш, јас ке ти склопам компјутер, говедо за тие пари.

ако имаш кар од тоа да , ако не можеш и без Sli Авантура :)

SLI ili CROSSFIRE ne se isplati. Kako sto kaza Sephirot sekogas mozete da zemete edna pojaka kartica otkolku 2 posl;abi i da gi vrzete vo eden od dadenite nacini. Alo bre SLI ili CROSSFIRE najmnogu koristat gejmeri. PAk ke kazam alooooooooooooooooooo. Gejmeri, kolku i da vi e jako pc-to vo momentot za godina dena e slabo. Toa e fakt. Ako sakate da igrate imate PS1,2,3 XBOX, WII itn

е ај земи сеа за 2000 евра кофугирација па да видам догодина дали ке биде слабо

Најдобро да си земеш матична со P35 чипсет, нека има и SLI технологија ама ако мислиш да ставаш две графички, пресметај колку пари ќе те коштаат и после за тие пари најди ја најјаката можна графичка, па во иднина за 3-4 год. ќе си земеш уште една таква и ќе имаш 2хМногу јаки графички!

Јас така направив, сакав да ставам 2x8600GT 512 DDR2, и кога разгледав, за тие пари (додадов 1000 ден.) ќе земам 8800GTS 640 GDDR3, 384 bit Memory Bandwidth 64+ GB/sec!!!

Интел чипсет не поддржува СЛИ, само Кросфајр.

На тоа мислев :D Битно се подразбира дека мислам на 2 графички картици на една матична :D:D:D

Vo mesec dekemvri Nvidia ke go izdade svojot chipset nForce 780i koj ke bide kompatibilen so core2duo i istovremeno ke moze da vozi dve 8800gts.:toe:

Не мора 780ка, и 680 и 650 нвидиа чипсетите поддржуваат Intel Core 2 Duo и 2 х 8800GTS

Jas go posociv 780i kako konkurencija na P35 koj bese prethodno spomenat. Mislam deka 780i ke gi podrzuva Core2Duo koi imaat FSB 1333. Popravete me ako gresam

А има ли нешто слично на P35 чипсетот што поддржува 2 графички (SLI или Crossfire) ?

P35 ti poddrzuva dve ATI vrzani vo crossfire. Imas od Nvidia 680,780 koi podrzuvaat dve Nvidia vrzani vo SLI. Sepak razmisli dali vredi SLi ili CROSSFIRE. Podobro e edna mnogu pojaka graficka otkolku dve poslabi :tapp:

P35 ti poddrzuva dve ATI vrzani vo crossfire. Imas od Nvidia 680,780 koi podrzuvaat dve Nvidia vrzani vo SLI. Sepak razmisli dali vredi SLi ili CROSSFIRE. Podobro e edna mnogu pojaka graficka otkolku dve poslabi :tapp:

Абе ја вака и така зимам 8800GTS 640 GDDR3 RAM и прашувам дали има некоја матична што би поддржала CORE 2 DUO и да можам во иднина пример ако е потребно да ставам уште една 8800GTS 640 GDDR3 RAM!
:tapp:

Абе ја вака и така зимам 8800GTS 640 GDDR3 RAM и прашувам дали има некоја матична што би поддржала CORE 2 DUO и да можам во иднина пример ако е потребно да ставам уште една 8800GTS 640 GDDR3 RAM!
:tapp:
Само ако ставаш СЛИ после извесен период мислам дека мора втората графичка да биде идентична со првата. Исто се, па дури и исти производител. Да не испадне да неможеш да најдеш иста после година дена:)
Поправете ме ако грешам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom