Мајка ми е досадна или...?

• Креатор на темата Креатор на темата ivance20
  • Време на започнување Време на започнување
Па добра е...си напиња за учење хигиена,исхрана.цигари.алкохол ама кој не би..и на нив не им е лесно ти да растеш дете во ова време и да правиш од него човек е многу тешка работа..
За вртења по телефон не врти више порано кога вртеше не кревав и се одучи од тоа,порано дур не се вратев од град не заспиваше сега нема гајле(еднаш се вратив од град пијан ме начека утепан цел и кога ми рече крени ги ракавите ти си дрогиран одлепив од смеењеsd)сега ни тоа не прави,си има сватено одамна дека знам да се пазам и не се секира јавно бар не.нека ја поживее господ добра си е

Уживајте додека живеете со вашите и додека ве "замараат" со такви глупости. Еден ден кога ќе почнете да живеете сами, ќе видите колку ќе ви фали да ве "позамараат" малку вашите.

Живеам веќе 7-8 месеци оддвоен од моите (еден ден сите ќе се оддвоите). Штом ми фалат дури и за да ме искараат или да ми промрчат нешто, да не спомнувам колку ми фалат за други работи. Наоѓаме време да се видиме, да ручаме заедно, да си поприкажеме, ама се некако на брзинка, тие моменти брзо летаат. Уживајте.

Ми го зема зборот Мистичен.
Не поштовам ич плукачки муабети по родителите, без оглед што на крај завршуваат со љубовна изјава. Убиј го човекот, па извини му се после ... аха ...
Ќе бидете сите еден ден родители, ќе ги сватите нивните постапки, па може и ќе ви е криво што сте кажале едно "досадни се". Затоа, мислете малку пред да кажете таква злобна мисла.
Мојата мајка знае да ме извади од такт само кога ја гледам насекирана за мене, брат ми и сестра ми. Ме боли кога е тажна и замислена, па таа болка ја пренасочувам во нервоза и строго и се обраќам за да ја свестам да не се секира. Го прифаќа тоа, па затоа си го практикувам за да ја расположам.
Освен тоа, за ништо друго неможам да и забележам. Мајка е, таа ме родила, тато ме направил и никогаш нема да им помислам лошо.

Најдобра е мајка ми.. Најмногу си ја сакам.. Ме издржува одкако знам за себе.. Успешна е.. Живее за да успеам.. Ми помага во тоа.. Но бара од мене да бидам искрена со неа и како што вика она - Да и дозволам да биде моја најдобра другарка. И и дозволувам. Вреди. Треаб да се почитува родителот.. Нема да речам секогаш но во поголемиот дел од случаите.. На пример јас се најдобро можам да кажам за мајка ми. Се труди да имам секад се што ќе посакам и буквално ми е и татко и мајка одкако се разведоа мојте.. А и претходно беше така. Едноставно незнам како би продолжила со животот да ја нема.. Нормално секој родител знае на живци да се качи понекогаш но и ние претеруваме.. И мајка ми сама вика - Досадна сум си сама на себе кога по сто пати мора да ти кажам нешто..
Сакајте ги мајките додека ги имате..
ТЕ САКАМ МАМО
Позз

Никогаш било каков совет на мајка ми не сум го сметала за досадување, знае повеќе пати да повтори да средам некои работи, да ме праша едно исто иако веќе сум и одговорила и такви слични работи. Тоа е далеку од досадување.
Кога бев помала ми се јавуваше често за да праша каде сум, на вечерно излегување никогаш не ми се јавила да ме бара, ако некогаш задоцнам или знам дека треба да отидам некаде се јавувам за да ја известам, чисто да знае каде сум.
Најдобра е, си ја сакам многу.
h025.gif

На наша возраст косристиме ДОСАДНО за вакви ситуациии оти нема друг збор :hehe: Иначе досадни се ама и не се...незнам дал сфативте

Уживајте додека живеете со вашите и додека ве "замараат" со такви глупости. Еден ден кога ќе почнете да живеете сами, ќе видите колку ќе ви фали да ве "позамараат" малку вашите.
Мислам дека се работи за карактер, не знам колку ќе го делат моето мислење, ама мене воопшто не ми недостигаат. Дури и тоа што морам секој ден да ги слушам на телефон (бидејќи нели ги интересира како сум) ми е премногу. :toe:

Veke 5godini ziveam sama, na pocetok mi beshe interesno, ama iskreno mi falat moite i sekoj sloboden moment go koristam da otidam doma da bidam so familijata.Da, roditelite znaat ponekogash da se zamoritelni, ama realno gledano site si imame takvi momenti.Ednostavno doma si e doma, a i ne e tolku lesno sam da se zivee,obvrskite i odgovornosta na samostalnoto ziveenje i ne se bash bajka kako sto mnogumina si zamisluvaat.

Мајка ми е човек со кој се гордеам најмногу. Сега да, се расправаме, се караме, некои работи по сто пати ми ги повторува, некогаш ко дете од 5 години ме третира, но не се жалам.
Знаеме да се нервираме по дома, ама сето тоа е составен дел од нашите животи. Премногу ја сакам и некогаш не знам како ќе продолжам да живеам сама во стан.
Жената е премногу добра и никогаш не ми скратила ништо и секогаш ми пружала само љубов и не би можела да кажам ништо лошо, зашто знам дека се што прави го прави од грижа и љубов.

Мајка ми не е воопшто досадна. Напротив, фазата на климактериум може да биде доволно интересна за набљудување.:icon_bigg

Досадна еден тон, односот ни е мизерен, и воопшто не сум горда на тој факт.
Ама секогаш ќе остане суштество со кое имам степен на разбирање кој никогаш нема да го постигнам со друг, тоа ни е подарено, благодарна сум.

Maма моја е крај, Фактот дека е плавуша па и доста интелегентна ме радува, од една страна, а од друга страна е премногу слободна со мене и имаме добар однос, знае да се зафркава да се смее, коа ке ми дојдат другари, :) Знае да префрли нешто, каде што паѓа голема смеа,а да
и срам ми е да се шетам со неа, мислат сестра ми е :) :)

retkost e da imas covek sto te saka , a te kritikuva za nesto .Sekogas zamislete se nad toa .zatoa sto roditelot saka da bidete uste podobri , ai da neste toj sepak neizmerno ke ve saka . Edinstveno roditelskata ljubov e bez uslovna . Raduvajte im se dodeka gi imate Pa iako se dosadni....

Кога ќе имате свое дете, ќе сватите што значи жива досада. Ќе се тресете над него во секое време и нема да Ви е гајле што мисли тоа. Важно ќе Ви биде, Вие да се осигурате дали е тоа добро згрижено. Ги сваќате работите што Ви ги правеле Вашите родители и продолжувате понатаму со истата тортура.
Не им замерувајте на Вашите родители. Тоа го прават од грижа за Вас. Само подзамислете се малку - има деца што немаат родители. Тие, колку само сакаат некој да им биде досаден.
Затоа, пак ќе кажам, уживајте. Тие нека си го одработат своето, Вие Вашето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom