Прашање за упатените за "Трета Горица"

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Me interesira Ohrigjanite ili drugite upateni da kazhat neshto za tnr. "treta Gorica" kraj Ohrid i ako nekoj ima, da postavi sliki. Sum chul ubavi raboti za mestovo, no sakam da go chujam vasheto mislenje.

Kade tochno se naogja toa mesto (mozhe li nekoj da dade "shematski prikaz" kade e), shto mislite za nego, koj odi tamu i ima li guzhva, ima li restorani, barovi itn. blisku do nego i koi, itn. ...

Slushnav imalo nekakvi drveni platformi kade shto mozhe da se odi na "meditacija"? Konkretno toa me interesira, pa rekov da prasham.

Odnapred blagodaram.

Едно од најубавите места во градов и една од најдобрите плажи. Кога одеш пешки до ова место (по горниот пат) има една од најубавите глетки што јас мислам ќе ги видеш во животот. Право доживување нема што.
А самата плажа Горица 3 (од годинава позната и како Nemo Beach) е право доживување. Навистина има дрвена платформа која навлегува во водата што се изгради оваа година. Хехе спомна одење тамо за медитација,,,за летниот период да сте сигурни НЕМА ШАНСА, ама од септември натака најдобра дестинација за мир и тишина и средување на мисли. Само си седнуваш тамо и се препушташ на природата. Искрено додека не видиш нема да знаеш каков ефект има тоа место.
Во моментов сум на работа и случајно го видов постов немам слики ниту шема али ќе се потрудам да откопам нешто и да пастирам :toe:

CruelGirl: blagodaram za informaciite. Znachi "Treta Gorica" e najubavo mesto vo Ohrid, a? :wink: Zatoa gledaj navistina da postirash nekoja slika, posebno od drvenata konstrukcija vo vodata.

Ushte nekolku prashanja, ako ne zamerish:

1. Kolku e daleku klubot Kuba Libre?

2. Opisot "po pogorniot pat" navistina ne mi dolovuva nishto, zoshto nemam pretstava shto kade e. Zatoa rekov ako ima shematski prikaz so edna referentna tochka, na primer pristanishteto. Kolku vreme treba da se stigne peshki do Treta Gorica od pristanishteto?

Ushte nekolku prashanja, ako ne zamerish:

1. Kolku e daleku klubot Kuba Libre?

2. Opisot "po pogorniot pat" navistina ne mi dolovuva nishto, zoshto nemam pretstava shto kade e. Zatoa rekov ako ima shematski prikaz so edna referentna tochka, na primer pristanishteto. Kolku vreme treba da se stigne peshki do Treta Gorica od pristanishteto?
Ако не замериш, би ти одговорила јас на овие прашања:)

1. Куба Либре е спроти црквата Света Софија (верувам дека знаеш каде се наоѓа, затоа ти кажувам според нејзе).

2. Со „по горниот пат“ мисли на патот кој води покрај хотел Инекс, после вилата Билјана. Има и друг пат (освен со пливање) кој е покрај тениското игралиште. И да, глетката е прекрасна и јас не би можела да ја опишам со зборови, треба да се доживее.
Па не е баш блиску за пешки од пристаниште, во зависност од брзината на пешачењето, се стигнува за 45-60 минути.

А плажата летово не успеав да ја видам, ама септември добри две недели секој ден одев со другарките на прошетка таму. Седнуваш на платформа и не ти се станува, водата те смирува, си дозволуваш целосен одмор на мозокот далеку од галама. Сончеви денови беа, да си стоплиш коски додека уживаш легнат и го гледаш небото. После почнавме и кафе да си носиме во термос, па додатно кулираш со цигарче и муабет.
Прекрасно нешто, вистинско уживање!

Само не ми се допаѓа што направија толку високи ѕидови. Плажата опфаќа околу 100.000 метри квадратни, паркинг за околу 1000 возила. Има пет шанка со тераси, ресторан, мрежа за одбојка, лежалки, просторија за масажа, тобоган, забавен парк за деца, набљудувачница за капачите, водата е оградена и одбележува до каде се безбедни оние кои се во вода, чист песок, платформа, табли за заштита на плажата, тушеви, кабини за пресоблекување, wc итн.

gorenpat1ro1.jpg

gorenpat2cr8.jpg

gorenpat3df6.jpg

gorica3aqg6.jpg

gorica3byo4.jpg

gorica3cwi6.jpg

gorica3dok8.jpg

Ете конечно и сликите

А да, пожелен беше и коментар ;)
Првите три се од горниот пат, а другите се од Горица 3 плажата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom