Zola novi trener West Hama
Engleski nogometni prvoligaš Wets Ham potvrdio je Talijana Gianfranca Zolu za novog menadžera kluba i nasljednika Alana Curbishleya, koji je nedavno podnio ostavku...
Zola je s londonskim klubom potpisao trogodišnji ugovor i tako postao 12. menadžer u povijesti kluba, ali i prvi stranac! Novi posao preuzet će u ponedjeljak, dok će subotnju utakmicu 4. kola Premkiershipa, u kojoj će West Ham gostovati kod West Bromwich Albiona, voditi privremeni trener Kevin Keen.
- Što mogu reći, oduševljen sam ovim poslom i pruženom prilikom, velika je to čast za mene. Nadam se da ću donijeti momčadi i igračima napredak, u individualnom i kolektivnom smislu. Upotrijebit ću svo svoje nogometno znanje i iskustvo u novom poslu. Znam da nisam baš najiskusniji mogući menadžer, ali u nogometu sam već više od 20 godina. Dat ću sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo tek na terenu. Ovo je veliki klub i velika prilika za mene – rekao je u svom prvom obraćanju Zola.
Talijan je vjerojatno najljepši dio svoje igračke karijere proveo u Chelseaju, za koji je nastupao od 1996. do 2003. godine, te je u tom razdoblju stekao status legende na Stamford Bridgeu. Hoće li mu to biti problem, budući da je sada preuzeo Chelseajevog gradskog rivala?
- Proveo sam sedam prekrasnih godina u Chelseaju i to je razdoblje koje nikad neću zaboraviti. Međutim, ovo je prilika za stjecanje novih lijepih iskustava, i to kao menadžer. Nadam se da će već moja prva godina u West Hamu biti jednako dobra kao i tih sedam u Chelseaju, to je moj cilj – poručio je Zola, te dodao da ima odlično mišljenje o svom prethodniku:
- Držim da je Curbishley napravio odličan posao u ovom klubu. To je menadžer kojeg iznimno cijenim i sigurno je da ću uživati u tekovinama njegovog rada.
Na kraju, nekadašnji veliki napadač najavio je da će West Ham igrati – napadački nogomet:
- Tijekom igračke karijere bio sam napadač i takav stil igre prakticirat ću i u West Hamu, naravno, koliko to bude moguće. Moja filozofija nogometa je napadačka igra u kojoj će uživati i sami moji igrači, naravno, i navijači kluba – zaključio je Zola.