Кое е најубавото теренско возило според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Za nas pazar najdobro e da si kupis Lada Niva ama na izgled ic ne ja biva.Ama za na teren i nema ramen.Ovie sminkerskive ne mozat so ladata.A od poskapite bi se odlucil za Land Rover Discovery.Toa ti e jeep.Ili Range Rover Sportage

Море видете го права ламја, ништо нема како ова:
Uaz
uaz-imgp2687-am.jpg

А за луксузи тргање ова варијанта:
Porshe Cayenne Turbo S
Porsche-Cayenne-Turbo-S.jpg

Другар сликите најдобро се аплоадираат на www.imageshack.us серверот, па нема да има проблеми со нивното прикажување. Затоа среди си го мислењето.

Колку за инфо... тој УАЗ-от оригинал има 2.8л бензин мотор... Потрошувачка невидена од само 20л на 100 км, па затоа русите паметни, се сетија да вградат 2 резервоари :) (наместо да ја намалат потрошувачката). Кога ке снема бензин во едниот со едноставен тастер се префрла да трга од другиот. Битно да не останиш некаде ни угоре ни удолу.

Колку за инфо... тој УАЗ-от оригинал има 2.8л бензин мотор... Потрошувачка невидена од само 20л на 100 км, па затоа русите паметни, се сетија да вградат 2 резервоари :) (наместо да ја намалат потрошувачката). Кога ке снема бензин во едниот со едноставен тастер се префрла да трга од другиот. Битно да не останиш некаде ни угоре ни удолу.

хехе... Знам, татко ми има еднаш возено ми кажуваше дека имал специјален погон на сите 4 тркала посебно, така да во никој случај неможиш да заглавиш освен ако си некој тапа возач... Исто така ми има кажувано, порано имало некое рели(незнам точно како се вика нешто со Тундри и Тајги во Русија :toe: ) сите се силеле со Land Rover-и(n.1 Теренец во светски рамки) и други познати теренци, али кога заглавиле сите на едно исто место коментаторот рекол: "Сега доаѓа помошта(сите зачудени како ќе бидат извадени од калта и со што), и еве ги руски шумари(со Уазите), сите ќе бидат извлечени за миг..." Еден по еден сите ги извадиле, без да заглават Русите(бруки за сите светски познати теренци и возачи)........ :pos2: :nesvest: :pos2:

AudiQ7.Kratko i jasno

Land Rover ima nekolku verzii na terenci.Nekoi se poveke za shminka.Ako imalo takov...!Sigurno ne zaglavil discovery a lada niva go shlepala!

Land Rover ima nekolku verzii na terenci.Nekoi se poveke za shminka.Ako imalo takov...!Sigurno ne zaglavil discovery a lada niva go shlepala!
Јас лично имам гледано, оди Нива прави пат низ снегот, по неа фрилендер, киа спорташ и рав 4 не можеа ни до пола да го изодат патот. Но сепак тие се теренци повеќе за по пат, опремени со широки гуми кои многу многу не се мирисаат со снег/кал.

За имформација само , ние го имаме решено тој проблем со Уазот подобро .Мотор мерцедес дизел + хидрауличен волан ,диференцијал од волга, нема конкуренција другар верувај ,возено на терени каде ни лада нива не излегува , имам и снимано на терени во мариовскиот крај :helou:Во Скопје има 3 комада .

Што машина имате ставено? 240? Инаку има еден на нет, од источна македонија, на подвозје од Уаз има ставено и школка од волга. Така да изгледа како волата да е подигната 50 цм од земја :)

audi q7 definitivno. dzipot e faca. dizajn odlicen a za kvalitet da ne zborime osobeno vo posledno vreme audi se edni od najkvalitetnite vozila. e sega za extra terenski sposobnosti neznam kaolku e dobar ama jas takov dzip ne bi drncal niz planini i nepristapmi tereni.

Koga zboruvame za terenci mislam deka ne treba da se zalazuvame Mercerdes, Audi, BMW, Porsche i red drugi se se toa sminkerski terenci, zborot terenec samiot zbor ni kazuva deka se raboti za neso mokno i golemo ja bi odbral LAND ROVER ILI MITCHUBISHI.pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom