Car interior

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Кој производител на автомобили прави најубав/најквалитетен ентериер според вас? Кои производители би ги ставиле во топ 5? Што е за вас важно да има во еден автомобил кога ќе влезете во него? Што ве освојува?

Би ве замолил кога ќе постирате да не ги земате во обзир луксузните марки на автомобили, би сакал размислувањата да бидат до граница на македонскиот џеб (горе долу). Сега нормално ако имате фаворит од високо буџетните автомобили, слободно споменте го :)

Да почнам јас, во најтесен круг би ги издвоил

Форд Фокус

ford_focus_ST_interior.jpg

Опел Астра

11.jpg

Мазда 3

2006002109MazdaSpeed3-Interior.jpg

Од полуксузната класа

Audi Q7

59.jpg

photo.jpg

А за мој џеб...што знам...фокус, астра и vw golf PLUS...голфот обичен...досаден е внатре.

Ете го Плусот
VW_Tiguan_interior.jpg

ЕДНА МААНА кај Голф 4 и 5 сериите...не знам уште кај Seat Leon како е. Зборувам за Skoda Octavia Tour, Skoda Octavia, Golf Plus...

Кога возите во делот од 100-120-140км/ч не знаете колку точно возите. Зошто? Ви смета воланот...:tapp:

Па производителите на автомобили речиси и да ги прават ентериерите на своите автомобили, туку компаниите од типот на џонсон контролс.

Мене најмерачки ми се ентериерите на ауди
audi_q7_4160.jpg

Audi-A4-interior.jpg

Исто и новата цивик има јак кокпит

civic-interior.jpg

А од помалите возила би го издвоил оној на мицубуши колт
24.jpg

Се согласувам за новиот Civic, навистина изгледа интересно.
AUDI...VW Posh Wannabe :) Возиш кола од 35000 евра...внатре елементи од кола 14500 евра...е нема смисла сеа...

Штознам... Сите имаат впечатлив и карактеристичен ентериер. Искрено мене ми се допаѓа наџиџан со еден куп показатели исклучиво со стрелки баш како во кокпит на авион. Од сите на сликиве најдетален и најадекватен ми е тој од Мерцедесот.

Штознам... Сите имаат впечатлив и карактеристичен ентериер. Искрено мене ми се допаѓа наџиџан со еден куп показатели исклучиво со стрелки баш како во кокпит на авион. Од сите на сликиве најдетален и најадекватен ми е тој од Мерцедесот.

Баш најмалку џиџиња има Мерцедесот :pos2: Ај спореди со Хондата..

Ај јас со малку полуксузниве...
X5: (како и сите други од бмв-а,)
x5interior1.jpg

Q7: (лично, премоу едноставно)
audi_Q7_interior.jpg

ML350: (хмм, доста луксузно)
Dash-md.jpg

порше кајен: (според мене најубав, некако кралски ми делува..)
DSC_5046-porsche-interior.jpg

Да не ги заборавиме и овие :) малку закуска од старите автомобили колку да ве спуштам на Земја малце :)

VW 1303 (Буба)...пристрасно нели?
8.jpg

Zastava Yugo

424913.jpg

Zastava 101/128
1763854.jpg

Колку да ве запалам малце... Имав прилика сношти да влезам во ауди а2. Не сте свесни каков ентериер има. Нешто невидено. Едноставно останав фасциниран. Мислам дека ова е единствено во Битола, а можеби и пошироко. Голема придобивка е 3 цилиндрашот со 1.4 тди кој вади 75 коња. Едноставно лепи кога притискаш на гаста. Човекот што го има има и бора 1.9 тди. Вика аудито ја јади бората на старт а и на максимална. Потрошувачката е многу мала, под 4л дизел на 100 км. Единствена маана му беше (освен што не беше мој :)) што беше дизајниран и регистриран за 4 лица.

Колку да ве запалам малце... Имав прилика сношти да влезам во ауди а2. Не сте свесни каков ентериер има. Нешто невидено. Едноставно останав фасциниран. Мислам дека ова е единствено во Битола, а можеби и пошироко. Голема придобивка е 3 цилиндрашот со 1.4 тди кој вади 75 коња. Едноставно лепи кога притискаш на гаста. Човекот што го има има и бора 1.9 тди. Вика аудито ја јади бората на старт а и на максимална. Потрошувачката е многу мала, под 4л дизел на 100 км. Единствена маана му беше (освен што не беше мој :)) што беше дизајниран и регистриран за 4 лица.

Белиот? Го видов сношти...

Еве од а2-ката интериор.
interior.jpg
. Искрено, респект :). А иначе интериерот највеќе од полуксузните коли ми се свиѓа на БМВ 7-ца.
2006-BMW-7-Series-Interior-1280x960.jpg
А еве ги и неговите конкуренти.
a8020076.jpg
2006-Mercedes-Benz-S-Class-Interior-1600x1200.jpg
На мерцедесов изгледа убаво ама некако празен е зарем не? :)

Еве ви од ФИАТ 1500 Ц, сосема еднаков на Заставите 1300 - 1500 од 1969 па натаму. На овој му фали тапацирунгот под инструмент таблата, како и делот над колената на совозачот:

А со ова секојдневно се дружам: Xsara phase 2:

постојат секакви видови на ентериери од спортски па се до луксузни...не можат да се споредат ентериерите на RollsRoyce со оние на Fiat....
Се согласувам дека моментално најдобар ентериер -модерен и иновативен во секој поглед има Honda Civic а најмногу ми се допаѓа sверската верзија Type-R сo спортски седишта волан,педали.Слаб квалитет имаат автомобилите како Kia i Hyundai -ефтини пластики итн.

А иначе интериерот највеќе од полуксузните коли ми се свиѓа на БМВ 7-ца.
2006-BMW-7-Series-Interior-1280x960.jpg
Ова нема менувач :)....
Значи се направија елекронски, дури и најопштото ставање во D-drive.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom