- Член од
- 16 јули 2007
- Мислења
- 12.498
- Поени од реакции
- 4.072
Бошњак го познавам лично,по позитивен човек од него немам видено.Прекрасен на теренот,а и надвор од него.На тренинзите работи 150%,еден од најдобрите одбранбени играчи кој некогаш сум ги видел во македонската лига.Игра добро и во напад,има мека рака....Цар е Ивето.:back:Шампионот се засилува
Иван Бошњак во Фени
Поранешниот кошаркар на Струмица 2005, Иван Бошњак е на чекор до повторно враќање во македонското првенство
[19:35:55] Мики says: Дваесетишестгодишниот српски кошаркар (197 см) кој настапува на бековската позиција во сезоната 2007/2008 настапуваше за Струмица 2005. Станува збор за играч со одлични офанзивни квалитети што покажа и на настапите во Еврокупот со екипата на Струмица, со која одигра четири натпревари и оствари просек од 7.3 поени и 2.3 скока.
Со Струмичани ја освои и шампионската титула во сезоната 2006/2007 и стигна до финалето на Купот.
Леле колку сум сам радосен Иван ми беше неостварена желба единствен играч кој имаше репект од екипата на Струмица со Пупо неговите квалитети нема потреба да ги коментираме само ќе кажам Ѓуров-Иван и а ебаа Иванааааа бтв и Христов ќе навива за нас сеа нели Столе?
п.с Тоа не е точно,Бошњак не ја освои шампионската титула со нас.Бошњак не беше во тимот кој ја освои шампионската титула.