Масони

Bum[B]lEbEE

sibirec
Член од
19 ноември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
1
Ама сме контрадикторни. Ај со полесни зборови... што ако 70% од светот станат - музичари :) ќе дигаме бунт???
не лупај сеа.. јас не зборувам дека 70% ке дрндаат на гитара туку дека 70% ке владеат а 30% ке робуваат... не е исто

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Bum[B]lEbEE;3905739 напиша:
не лупај сеа.. јас не зборувам дека 70% ке дрндаат на гитара туку дека 70% ке владеат а 30% ке робуваат... не е исто
Алал да ти е за логикава! Прво! Тој што сака да владе, никогаш квантитетот (бројноста) не ја смета за предност, ниту се стреми кон тоа. Кралевите секогаш се помалубројни од поданиците, си видел ли кралство со 70% кралеви а 30% поданици?
Второ! Зошто си толку сигурен дека малоумните шпекулации и ефтина пропаганда за масоните се вистина? Зошто тоа што е тајно по автоматизам мора да значи дека е лошо?

Bum[B]lEbEE

sibirec
Член од
19 ноември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
1
Алал да ти е за логикава! Прво! Тој што сака да владе, никогаш квантитетот (бројноста) не ја смета за предност, ниту се стреми кон тоа. Кралевите секогаш се помалубројни од поданиците, си видел ли кралство со 70% кралеви а 30% поданици?
Второ! Зошто си толку сигурен дека малоумните шпекулации и ефтина пропаганда за масоните се вистина? Зошто тоа што е тајно по автоматизам мора да значи дека е лошо?
не викам дека е лошо.. само викам дека владеат со светот и ваљда не се масоните онака само постојат и шо.. мора да прават нешто иначе нема да бидат масони ке бидат обични луѓе.. и јас не го кажав тоа Што ако 70% ке бидат масони? јас само коментирав на тоа и кажав мислење дека нема да биде исто ако се зболеми бројот на 70%..нивната предност е што никој навистина не знае дека постојат(а најверојатно постојат) и тие владеат со големите позиции.. и никому не му сметаат и никој не се буни и ако се зголеми бројот тогаш нема да бидат тајни и нема да бидат ништо подобри од другите општества во историјата и евентуално и тие ке паднат...

Mos

Дон
Член од
19 ноември 2010
Мислења
606
Поени од реакции
95
Ама сме контрадикторни. Ај со полесни зборови... што ако 70% од светот станат - музичари :) ќе дигаме бунт???
братче,масоните не се музичари
друго се масоните,друго се музичарите,или не е така
а целта на прашањево ми беше друга:smir:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Bum[B]lEbEE;3906557 напиша:
не викам дека е лошо.. само викам дека владеат со светот и ваљда не се масоните онака само постојат и шо.. мора да прават нешто иначе нема да бидат масони ке бидат обични луѓе.. и јас не го кажав тоа Што ако 70% ке бидат масони? јас само коментирав на тоа и кажав мислење дека нема да биде исто ако се зболеми бројот на 70%..нивната предност е што никој навистина не знае дека постојат(а најверојатно постојат) и тие владеат со големите позиции.. и никому не му сметаат и никој не се буни и ако се зголеми бројот тогаш нема да бидат тајни и нема да бидат ништо подобри од другите општества во историјата и евентуално и тие ке паднат...
Од каде ти е таа идеа дека никој незнаел дека масоните постојат? Зошто не си ја пролистал малку темава пред да дадеш мислење и пред да коментираш? Масоните си имаат ложи за кој има јавни и достапни информации, дури и на темава има двајца масони кој одговараат на повеќето прашања!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.262
Да ги прашам форумџиите:
Ако толку ве интересира слободното ѕидарство(регулрано или нерегуларно, за да бидете иницирани или само информативно) зошто не ги прашате масоните кои автори и книги може да се најдат и да се прочитаат(кои вреди да се прочитаат) и да ви кажат што се ќе најдете во тие книги(отприлика), за да се научи нешто и да видите дали е за вас тоа или не? По книгите нема многу, но мислам дека има доволно за да просечно интелегентна личност разбере доволно за темата!
Или подобро ви е вака...?
Или повеќе сакате шпекулации и мистерии?
150 страни испишани на форумов и на крај, сеуште не се знае кој зошто каде кога кому и дали :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.262
Никој не пробал да ги чита :)
И да пробаш да ги исчиташ, се повторуваат премногу исти прашања, пак исти одговори, изјави на луѓе што не ги ни интересира темата туку само нафрлиле некој збор (негативен) за целата тема... и се губи редоследот што е одговорено што не... А и книга е книга...
Со прочитана книга, ќе се формулираат подобри и покомплексни прашања...
П.С. Една книга води кон друга... нели :)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Никој не пробал да ги чита :)
А зошто ти се тие срања у боја да ги читаш ?
Прво и основно каква среќа можеш да најдеш у мртви работи ?
Пари, моќ, и разни глупости кога се само краткотрајни.
Живеј го животот зошто е еден !?
:pos2: Од мал сум се смеел на оваа констатација.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А зошто ти се тие срања у боја да ги читаш ?
Прво и основно каква среќа можеш да најдеш у мртви работи ?
Пари, моќ, и разни глупости кога се само краткотрајни.
Живеј го животот зошто е еден !?
:pos2: Од мал сум се смеел на оваа констатација.
Да не замеша масони со религија?

Член од
16 ноември 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Здраво,Би сакал да ми го објасниш оваа реценица-- (каква среќа можеш да најдеш у мртви работи ?
Пари, моќ, и разни глупости кога се само краткотрајни.)

--- надополнето ---

Eve eden link i pogledaj, nakratko ke dobis odgovor na tvoeto prasanje. www.youtube.com/watch?v=yfJVWv5Umc4

Kajgana Shop

На врв Bottom