Kavadareckata kosarka ima golema istorija a ako ti ne si zapoznaen toa e tvoj problem. Vo momentot vo reprezentacijata ima 4 kosarkari koi se od kavadarci i proizlegle od Kavadareckata kosarkarska skola.
Sekoja cest za Rabotnicki i negoviot uspeh ama vo poslednite 7 8 godini nemaat izvedeno nitu eden dobar kosarkar. A za toa navivaci koi ginat za klubot ti najmalku treba da zboris i vaseto navivanje za rabotnicki.Izvini ama ne si kompetenten da kazes za toa.
Daj da vidime koj i kade priznal jas toa go nemam procitano nikade a i nema veza batali go toa bilo i pominalo.
Секој град има своја историја , но каква???
Тиквеш,Орка,деактивирање, па Фени.Кај е редот тука???
Фени Индустри , кое е ова име мајко мила.Т.Е да, ова е името на фабриката која ја мрази половина Кавадарци поради отпуштањата,принудните одмори,доцнењето плати итн.
Играњето за пари не е секогаш мотив на кошаркарите.Сигурно Самарџиски,Димитровски,Чековски итн. памтат каква била атмосферата во која некогаш играле.
И самиот Самарџиски после минатогодишнаиот пораз на Работнички во 1/2 во Градскиот Парк рече.
'Да ми дадат барем половина од она што ми го должат(11 000 евра), веднаш ќе потпишам за Работнички, срце ме кине кога играм против него.'
Тоа дава дознаење за нешто нели?