Живот со родители?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно самостојно од родителите. Живеев и јас некое време со баба ми и дедо ми и хаос беше по дома, па моите решија да се тргнеме настрана и оттогаш сме си сите на раат (особено од баба ми)

Младите треба да бидат на страна дефинитивно доколку сакаат да се оформат како семејство и да стекнат независност.Но тука зависи и финансиската можност и други работи кои не би ги изнесувала.Но сум за самостоен живот.

ne se zivee so stari..zimi se jas sum svedok....najmnogu sum tazen koga otkako ke shmeknam nekoja vecerta ne mozam da ja donesam doma pa da se mazime i galime na raat. Ne mozam poradi moite....
sakaaaam da ziveeaaam saaam:(:(

Oффтопик.. дечкоми беше на пат и денес си доаѓа.. нормално сакам да одам и да го пречекам и ете ти одма од дома попување.. да не одам не знам зашто јас да го чекам да сум одела покасно да се видам или утре :prasalnici: сеа јас и он си планираме они се мешаат :nenene:

Сами секако...Сакам сама да си го уредам домот и сама да си ги поставам условите кои на двајцата ќе ни одговараат, а не да морам да се приспособувам на веќе постоечките. А плус тоа многу мразам кога треба да слушам некого и кога некој ми команда а многу јасно е дека секоја свекрва го прави истото така што бирам самостоен живот.

никогаш повеке,се ни извадија низ нос.тешко на тие што немаат избор

што да не до пред 4 години бевме заедно но бидејки нив им треба поголем мир они се одделија во ист двор но во друга куќа мене не ми сметаа доста ми помогнаа додека ми беа децата помали

Живот со родители факинг сакс. Ја сега едвај ги поднесувам, што толку малку се гледаме. Едвај чекам да дојде времете да одам во Скопје, подалеку од дома. Нема теорија да живеам со старите.

јјас би сакала сами да живееме зашто живот во заедница незнам како би поднела зашто сум навикнена на самотија али за тоа има уште многу многу време

Некоја или некој откако ке се омажам да ми се меша , низ кујна, лево десно , да ми кажува што требало или не требало ..или ке ја избркам или....ке гледам сама да си оди.Ке полудам со стари сигурно!

Ама ако нема друг излез .....ке мора

..сами...се разбира..едноставно да си наместам сама куќата или станот јас како сакам..да се шетам гола ако ми се присака..хих..не шала настрана..порано тоа било свекрва и свекор...така било порано хеллоооу денес сме 21 век....не би поднела некоја да ми кажува ова овде да го ставам тоа таму..ова вака да го направам тоа така..одвај сеа шо завиисим од некого истрпуам..тек тогај коај нема да ми треба нечија помош(се надевам) :pipi:

Definitivno sama,ako sakam ke spijam do 10 ,ako sakam ke zgotvam ako ne ke odam vo restoran ,ako sakam cel den ke se setam po dolen ves,koga sakam ke spijam bez nikoj da mi kazuva legni si utre treba na rabota da ides.Teska e zaednicata koj ima moznost vednas da si odi od doma.

ima eden vic vo vrska so ova: zasto se veli deka isus bil makedonec=>zasto imal 33 god a se uste ziveel so majkamu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom