Show Desktop

• Креатор на темата Креатор на темата johntra volta
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
1
епа вака. доле до стартот нели има едни иконцинја мегју кои е и SHOW DESKTOP. е сеа ја некако го заебав тоа и веке го немам. знам за windows+d дека функционира ама си го сакам назад копчетоооооооооооооооооооооооо...... датиам

Еве ти едно туториалче за икончето Show Desktop:
  1. Отвори Notepad
  2. Внеси:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
  1. Иди на File -> Save As...
  2. Пребарај во C:\WINDOWS\system32 (за WinXP) или C:\WINNT\system32 (за Win2000 или NT)
  3. Именувај го фајлот "Show Desktop.scf" (избриши ја ексестенцијата ".txt" ако notepad-от ја додал, бидејќи фајлот нема да работи ако е именуван Show Desktop.scf.txt)
  4. Сега креирај shortcut на овој фајл (со десен клик на фајлот кај што го сними, и селектирај create shortcut)
  5. Овој shortcut помести го во Quick Launch bar-от со влечење (drag&drop).
Се надевам ќе ти помогне ова туториалче да си напраиш иконче Show Desktop. :wink:

Еве ти едно туториалче за икончето Show Desktop:
  1. Отвори Notepad
  2. Внеси:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
  1. Иди на File -> Save As...
  2. Пребарај во C:\WINDOWS\system32 (за WinXP) или C:\WINNT\system32 (за Win2000 или NT)
  3. Именувај го фајлот "Show Desktop.scf" (избриши ја ексестенцијата ".txt" ако notepad-от ја додал, бидејќи фајлот нема да работи ако е именуван Show Desktop.scf.txt)
  4. Сега креирај shortcut на овој фајл (со десен клик на фајлот кај што го сними, и селектирај create shortcut)
  5. Овој shortcut помести го во Quick Launch bar-от со влечење (drag&drop).
Се надевам ќе ти помогне ова туториалче да си напраиш иконче Show Desktop. :wink:

eeeej фала ти најмногу. незнам шо да кажам. tnx

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom