Илуминати

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Hannibal Ante Portas напиша:
Pa vaka...gledam deka nikoj dosega nema dadeno vakva tema. Ima za masonite, kade se diskutira po nesto i za Iluminatite, ali samo za niv nema nisto fazla. Iskreno, dosega edinstven izvor od koj sum slusnal za niv e Angel i demoni od Den Braun, ali ete sakam da slusnam nesto poveke. Sega, ako imate nesto fazla za ova tajno drustvo, ili link, sliki, simboli, so i da bilo, PISUVAJTE OVDE!

cekam mislenja.
Имаше отворено тема за Илуминатите.
Мислењето ти го префрлив во неа. Може да продолжите со дискусијата.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Масони, розенкројчери и илуминати

Првиот запис за интелектуалците, масоните или слбодните ѕидари, припадниците на таканаречениот "невидлив колеџ", потекнува од 17-тиот век, а дури во 1717 година четири масонски лози се соединуваат во една голема лоза, предвидена за современа и нова елита во која наводно се приклучиле и витезите-темплари.

Иако веќе со години се повикуваат како одговорни за американската и француската револуција (помеѓу нивните членови биле и Бенџамин Франклин, претседателот Џорџ Вашингтон и француските просветители Дидерот и Волтаир), и покрај својата импресивна листа на членови, нивното делување не е политичко. Исто така не се ниту секта, ниту имаат некаква религиозна поврзаност, а не е докажано ни нивното сатанистичко делување како ни поданоста на Луцифер.

Факт е дека секој нивен член мора да биде верник, но тука да престане неговиот интерес за религиозната определба. Сепак, примерот каде што масоните делувале револуционерно се италијанските карбонари, потомците на масонското собрание кои се бореле за обединување на Италија. Масоните биле организирани според масонските принципи, со тајни организации, строги правила и тајни закони.

Слободните ѕидари многу често ги поврзуваат со други тајните друштва како што се розенкројчери и илуминати, кои се дефинираат како внатрешни кругови на масоните. Први во своите манифести користат промовирање на езотерична философија, каде зборуваат за братство кое работи за човештвото, а против сите расипани установи. Многу луѓе што работеле за "прљави" установи, незадоволни од нивната матична организација преминале во масоните.

Помеѓу луминатите најприметно е делувањето на баварските илуминати, полумасонска група создадена од слободни мислители и републиканци, кои исто така зборувале за поквареноста и неморалот на црквата и нејзината институција. Во 1785 година баварската влада го забранува дејствувањето на илуминатите, но легендата за нивното делување никогаш не е згаснато и тие делуваат и до ден денес.

Масонството со сигурност претставува клуб за елитата, а се смета дека нивниот број моментално е од 600.000 во Италија и 3,5 милиони во САД. Денес на нив се гледа како на бенигна заедница која работи на општо просветлување на своите членови и создавање на корисни пријателства.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
BAS PRED MENE JA IMAM KNIGATA ,,ILUMINATI" OD VILIJAM DZ SATON NAJDETE JA I PROCITAJTE JA,MORNICI KE VI POMINAT PO TELOTO.INACE ONI SE TAJNO DRUSTVO FORMIRANO VO GERMANIA VO 18 VEK.TIE I RAZNI DRUGI DRUSTVA KAKO MASONITE ,ROZENKROJCITE,SCULS AND BONES DRUSTVOTO VO KOE CLENUVA I AKTUELNIOT PRETSEDATEL NA SAD I MNOGU DRUGI SE NISTO DRUGO TUKU SLEDBENICI NA SATANATA.BIDETE UBEDENI VO TOA.

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Витези

Илуминати се витези темплари кои се бореле во крстонисните војни и биле протерани ерусалим. Тие побегнале заедното со целото злато собрано од војните на крит а од крит преминале во Англија. После многу години од нивните потомци е оформено едно друго друШтво кое денеска го знаеме како МАСОНИ.

BountyHunter

нинџа и пол
Член од
29 јануари 2007
Мислења
202
Поени од реакции
10
Кои се илуминатите

Дали некој од вас слушнал или не, незнам ама се зборува за некоја вонземјанска раса рептили кои биле присутни и се сеуште присутни на земјава. Тие можат да се камуфлираат како луѓе и да живеат меѓу нас. Ама имаат слабост тие сакаат човечко месо. Од тука можеби и потекнува митот за вампирите. Иначе илуминатите се предпоставува дека илуминатите се всушност вонземјани. Тие имаат толкава инфилтрација што скоро секој од нив можел да заземе висока функција во општеството. Дури и да имало убиство тогаш некој нивни ке им помогнел да се извлечат и без апс. Нивна најголема инфилтрација била во масоните. Илуминатите ги заземале највисоките нивоа кај масоните. А масоните го владеат светот. Ако не сте знаеле и Џорџ Буш е масон со многу високо ниво.

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
100% не е на интелегенција!!!!!

ElektriX

Велешанче :)
Член од
30 март 2007
Мислења
127
Поени од реакции
3
Serdarot напиша:
a mor, centar na Pentagram = Pentagon :wink:
Nope, centarot na pentagramot e The White House, a Pentagon e objekt vo forma na Masonski znak (onoj 5-agolnik) koj direktno pokazhuva kon Pentagramot koj go formiraat nekolku ulici zaedno so belata kukja :)

btw, check this & this out :)

Член од
15 февруари 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Serdarot напиша:
imat mor, i to kakva ;)

i, ako ima nekoj od Uj es of EJ (USA), daj najdete karta na Washington, sakam nesho mnoguuuu jako da vi pokazham...

ustvari, mojte i sami da probate...

ako zemite karta na Washington DC, i samo povrzite so linija (moliv) nekolku monumenti (spomenici ili objekti), kje dobiete ni pokje ni pomalce =

...PENTAGRAM... (prevrtena petokraka zvezda...)

e aj sea nekoj da pogodi sho s naogja vo centarot na Pentagram?

ako go odgovorite prashanjeto, 5 poeni plus ;)

c ya l8r alig8r(s)
pa jas mislam deka vo sredinata se naoga PENTAGON!!!!!!

Член од
24 мај 2007
Мислења
78
Поени од реакции
7
Епа види сега,Иди види ова

StormAngel напиша:
Темава ја отворам колку да биде присутна.

Имам мал материјал околу Илуминати или Култот за Окото Кое Гледа Се (извинете за преводот, ама тој ми беше најдобар).

Воедно би сакал да ве прашам, дали некој од вас знае нешто за овој култ и со што тој се занимавал.

П.С- Знам и ја да користам гугл, и информациите би било пожелно да се на македонски. =)))

Ете така, и ја да си отворам една тема после подооолго време.
Има несто интересно овде,просетај на сајтот ке најдес и несто друго......................:vozbud:

k3x

I Laugh In The Face Of Danger
Член од
11 јуни 2007
Мислења
180
Поени од реакции
1
Abe ova koj i da dae post za Iluminatite sve nesho razlichno pishuva ne se pogodivte ni 2ca isto da pishete . Inache jas kolku sho mozev da zabelezam site pochnaa da pishuvaat za ova po den braun odkao mn se iskomercijalizira i popularizira idejata so iluminatite, masonskata loza, templarite itn . Navistina i od drugar sho zivee u USA imam slushnato deka tie bile najmokjnite familii ali i deka sea imalo i oformena nekoja indiska loza koja isto imala mn dobra pozadina ali za toa ako doznaam poishe kje vi pisham .
BTW WolfPact ako moze nekako da mi gi pratish tie 2 pdf knigichki deka od ovaa stranava ti gi trgnale radi toa sho podolg period nikoj ne gi simnuval :toe:
A toa poslednoto klipche so simbolite tie sho go praele VEZA NEMAAT OD ZIVOTOT spored toa kao si gi povrzuvale stvarite :pos2:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
60
Поени од реакции
3
се верува дека тие Illuminati се обожавачи на сатаната и дека има и нешто кабала во тоа, и нешто како тие имаат огромна моќ и како демек они владеат со најмоќните светски лидери.. и Буш во моментов е као демек член на Illuminati но сепак тој нема којзнае колкава контрола туку прави што ќе му се каже .. бај д веј најдов многу многу интересни работи поврзани со банкнотата од еден долар. на пример на пирамидата од позади на доларот има многу работи за илуминатите. како на пример годината што се наоѓа на дното од пирамидата MDCCLXXVI или 1776 или годината кога е формирано движењето Illuminati ( просветлените ) во јужна германија. потоа зборовите novus ordo seclorum кои значат нов светски поредок и зборовите annuit coeptis за кои не најдов најточно значење едното беше нешто во стил " нашето инфилтрирање е успешно " а другото значење беше " He ( god ) favours our udertaking " односно " Тој ( господ ) е благонаклонет кон нашето обврзување ( или кон нашата задача ) " . потоа окото што гледа се кое се наоѓа на врвот на пирамидата е уствари окото на некој Horus демек тоа око е уствари сонцето и како тој гледа се :D исто така од тие Bavarian Illuminati има произлезено Columbia Faction а од тоа Сolumbia Fraction се произлезени имињата Columbia спејс шатлот , Columbia Pictures , Columbia Records , Columbia University , CBS Columbia Broadcasting System а кој е знкот на СBS се разбира окото што гледа се , владата на сад се наоѓа во District of Columbia , a уствари таа Columbia е некоја божица така нешто видете ја сликата ќе се уверите . хмм сличности ? :D плус бројот 13 е број на илуминатите , а како што може да видите на знамето кај тетката од лево има 13 звезди . исто така на американскиот еден долар има многу 13ки првата е кај пирамидата односно 13 реда има пирамидата потоа идеме на втората слика од доларот односно орелот од десна страна што е. тој во своите нозе има гранка со 13 листови и 13 плода а исто така има и 13 стрели. на средината има штит со 13 линии а над него има 13 звезди кои кога би се споиле ќе се добие давидовата звезда .. интересно нели ? а следнава слика ве потсетува на нешто ? :D и за последната мистерија од доларот е бувот кој е најмалку забележлив и за кои многу малце и знаат. тој е минијатурен и се наоѓа на другата страна од доларот еве и слика. ако не ви се верува земете долар и проверете, јас проверив и има само што едвај се забележува . е сеа што е финтата со бувот епа тоа е знакот на The Bohemian Grove а таму се собираат многу познати политичари меѓу кои и џорџ буш и уште мнооогу други, и сеа тие сите се облакаат во некои си облеки како кју кукс клан и праат некои ритуали пред огромен був и има огромен оган пред нив и бла бла еве ви еден линк а таму имате повеќе епизоди за ова . а исто така интересна е и изјавата на џорџ буш постариот на 11/9/1991 во кои кажува нешто како демек се спрема нов светски поредок .. 10 години покасно кулите близначки се срушени на истата дата 11/9 и почнуваат војни во светот.. коинциденција или не ? е сеа заклучок : илуминати , масони како и да ги викаат постојат и тие се секаде околу нас и влијаат на нас и директно и индиректно, кај и да се сврти човек може да види такви некои симболи бла бла , дали на телевизија или на интернет, во филмовите, масонството е насекаде, и ако стварно постојат како такви тие сега си го крчкаат полека планот за нов светски поредок, а ако е вистина ова се дека америка ја држат масони , ондак тешко на целиот свет, затоа што знаеме сите америка каква сила е така да ако е вистина ондак со среќа :toe:

Attachments

kokolo_sk

Фаринго Егзофагијален Дивертикулум
Член од
8 јуни 2006
Мислења
261
Поени од реакции
8
bravo interesno interesno

Член од
6 септември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
BAS PRED MENE JA IMAM KNIGATA ,,ILUMINATI" OD VILIJAM DZ SATON NAJDETE JA I PROCITAJTE JA,MORNICI KE VI POMINAT PO TELOTO.INACE ONI SE TAJNO DRUSTVO FORMIRANO VO GERMANIA VO 18 VEK.TIE I RAZNI DRUGI DRUSTVA KAKO MASONITE ,ROZENKROJCITE,SCULS AND BONES DRUSTVOTO VO KOE CLENUVA I AKTUELNIOT PRETSEDATEL NA SAD I MNOGU DRUGI SE NISTO DRUGO TUKU SLEDBENICI NA SATANATA.BIDETE UBEDENI VO TOA.
Во право си за се ова навистина добра книга јас ја прочитав, книгата изобилува со информации,комплетно ги разоткрива илуминатите од самиот нивни почеток па се до денес.

Kajgana Shop

На врв Bottom