Можни сценарија во Косово

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
koga ke i sami ke ja kazete vistinskata pricina zasto tolku gi branete srbite togas i nis so vas ke vodime dobra diskusija
Објективност?
Знаеш што значи?

Ако некој не признава дека во минатото врз Албанците е вршен етнички мотивиран терор од страна на Србите, а денес врз Србите од страна на Албанците, тогаш едноставно е необјективен. А таквите како тебе, на кои не им одговара реалното изнесување на нештата, ништо друго освен лепење етикети не им преостанува.
Дарданиа се понаша како ние да сме од Белгија и не знаеме што се случува на Косово (па и во Македонија), мавта со закони и прописи кои постојат само во главите на ЕУЛЕКС и ниту трунка од тоа не се спроведува во пракса, а Србите како и Македонците во албански средини живеат како Евреите во гетоата од пред 70 години.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
koga ke i sami ke ja kazete vistinskata pricina zasto tolku gi branete srbite togas i nis so vas ke vodime dobra diskusija
Тука се работи за бранење на вистината и објективноста во врска со дискусијата, и се додека на оваа тема вистината е на страна на србите, ние ќе ги браниме.

Ако сакате да се лажеме меѓу себе, да трипаме и да фалсификуваме историја, тогаш дај дискусијава во Чек Дис Аут да ја продолжиме.

Член од
25 септември 2010
Мислења
80
Поени од реакции
8
Објективност?
Знаеш што значи?

Ако некој не признава дека во минатото врз Албанците е вршен етнички мотивиран терор од страна на Србите, а денес врз Србите од страна на Албанците, тогаш едноставно е необјективен. А таквите како тебе, на кои не им одговара реалното изнесување на нештата, ништо друго освен лепење етикети
не им преостанува.
mada site zname sto znaci, no koj kolku go primenuva, da kazes stari kolku aleksandar sme i posle da mi seres tuka mene za objektivnost, te molam idi najdi si rabota, site znaat deka ili srbi ili bugari ste zatoa vi pagja tesko na srce koga ke i se sluci nesto loso na majka srbija

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
mada site zname sto znaci, no koj kolku go primenuva, da kazes stari kolku aleksandar sme i posle da mi seres tuka mene za objektivnost, te molam idi najdi si rabota, site znaat deka ili srbi ili bugari ste zatoa vi pagja tesko na srce koga ke i se sluci nesto loso na majka srbija
Каков одговор очекуваш на ова?
Намерно провоцираш за да бидеш пцуен и навредуван.

П.С. Вие сте срби повеќе отколку ние, плус ние не си го продававме гзот во сите пголеми војни на Балканот. :pipi:

Член од
25 септември 2010
Мислења
80
Поени од реакции
8
Тука се работи за бранење на вистината и објективноста во врска со дискусијата, и се додека на оваа тема вистината е на страна на србите, ние ќе ги браниме.

Ако сакате да се лажеме меѓу себе, да трипаме и да фалсификуваме историја, тогаш дај дискусијава во Чек Дис Аут да ја продолжиме.
nema nikogas da gledam objektivnost kaj vas koga se zboruva za srbija i kosovo,
cisto objektivno zosto ne zboruvate za viktimite od vojnata, da ne zboruvame za tie albanci sto bea iseleni po cela ameriak i evropa, zboruvam za tie ubieni i masakrirani, si bil ti vo kosovo 1-2 godini posle vojnata???? da setas niz cela drzava i da ne gledas nitu edna kompletna kuka, site zapaleni i ruseni, pa sega kolku sakate moze da zboruvate za objektivnost, ama prvo terba da znaete sto znaci toj zbor

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
Не е ништо ново некој да сака да не стави под капата на едните или другите. Па ние имаме цела пета (просрпска) колона во нашиот политички живот од '41 до денес.

Но види го ова:
Ја да знам дека некој Македонец фатил недолжни Албанци и ги терал да имаат меѓу себе орален секс, им ставал стапови во анус и ги терал да ги лижат, а потоа им врежувал свои иницијали на кожа, цело време тепајќи ги со кундак и дршка од пиштол. Јас на тој би му пресудил посурово од тебе. Ти гарнтирам дека и огромно мнозинство од форумџииве тоа би го направиле.
Ако ништо друго, верувај дека нема никој Македонец да излезе да бара таквиот да се ослободи.
Сигурно никој не би сакал таков во своите редови.

Но што се случи во обратниот случај?
- Излегоа Албанците на улица да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.
- Излегоа албанските ителктуалци да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.
- Излегоа 40 албански невладини организации да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.
- Излегоа со изјави сите албански партии (позиција и опозиција) да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.

Намерно велам бараа амнестија, а не тврдеа дека се невини (како по обичај). Затоа што доказите во случаите вратени од Хаг се непобитни и сите тоа го знаат.

Колку треба да бидеш незрел да бараш амнестија за некој кој направил такво дело? Објективно е?

--- надополнето ---

П.С. Вие сте срби повеќе отколку ние, :
А стварно, според IGENEA они се повише Срби , неголи ние. :pos2:

--- надополнето ---

Жената монструм Азра Башиќ, припадничка на хрватската единица Зенги, обвинета за старотни злостроства врз Србите во Дервента е уапсена во САД каде со години живеела.
51-годишната Башиќ ја уапси полицијата во Кентаки врз основа на меѓународна потерница распишана од Судот во БиХ уште во 2006 година поради злосторствата над заробените српски цивили и војници на подрачјето на Дервента.
За неа постојат бројни сведочења и докази дека монструозно се изживувала врз српските затвореници, сместени во поранешниот Дом на ЈНА во Дервента во периодот од април до јуни 1992 година. Била припадник на риечката бригада на Хрватската војска.
Според американските медиуми во САД пристигнале судските документи од Босна во кои се наведени бруталните злосторства и убиства што Азра Башиќ ги извршила во Босна над српските цивили: принудила Србин да пие бензин, по што му го запалила лицето, им режела крстови и 4 С на лицето, ги терала да лижат крв од Србин што пред го убила, им вадела нокти со клешти и други свиреп мачења на Срби.
Озлогласената садистка години наназад живеела без проблеми во САД користејќи лажни имиња и идентитети. Интерпол ја лоцирал уште во 2004 година во државата Њујорк, а потоа се преселила во Кентаки.
Сега останува американските органи да дејстуваат и да ја екстрадираат Азра Башиќ во Босна каде ќе и се суди за воени злосторства врз цивили.

Кажи ми Lindil (или како и да се викаш), дали очекуваш некој Хрват или Босанец да излезе да бара за оваа ослободување, амнестија?

Член од
25 септември 2010
Мислења
80
Поени од реакции
8
Не е ништо ново некој да сака да не стави под капата на едните или другите. Па ние имаме цела пета (просрпска) колона во нашиот политички живот од '41 до денес.

Но види го ова:
Ја да знам дека некој Македонец фатил недолжни Албанци и ги терал да имаат меѓу себе орален секс, им ставал стапови во анус и ги терал да ги лижат, а потоа им врежувал свои иницијали на кожа, цело време тепајќи ги со кундак и дршка од пиштол. Јас на тој би му пресудил посурово од тебе. Ти гарнтирам дека и огромно мнозинство од форумџииве тоа би го направиле.
Ако ништо друго, верувај дека нема никој Македонец да излезе да бара таквиот да се ослободи.
Сигурно никој не би сакал таков во своите редови.

Но што се случи во обратниот случај?
- Излегоа Албанците на улица да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.
- Излегоа албанските ителктуалци да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.
- Излегоа 40 албански невладини организации да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.
- Излегоа со изјави сите албански партии (позиција и опозиција) да бараат амнестија за оние кои тоа го правеа.

Намерно велам бараа амнестија, а не тврдеа дека се невини (како по обичај). Затоа што доказите во случаите вратени од Хаг се непобитни и сите тоа го знаат.

Колку треба да бидеш незрел да бараш амнестија за некој кој направил такво дело? Објективно е?

--- надополнето ---

А стварно, според IGENEA они се повише Срби , неголи ние. :pos2:

--- надополнето ---

Жената монструм Азра Башиќ, припадничка на хрватската единица Зенги, обвинета за старотни злостроства врз Србите во Дервента е уапсена во САД каде со години живеела.
51-годишната Башиќ ја уапси полицијата во Кентаки врз основа на меѓународна потерница распишана од Судот во БиХ уште во 2006 година поради злосторствата над заробените српски цивили и војници на подрачјето на Дервента.
За неа постојат бројни сведочења и докази дека монструозно се изживувала врз српските затвореници, сместени во поранешниот Дом на ЈНА во Дервента во периодот од април до јуни 1992 година. Била припадник на риечката бригада на Хрватската војска.
Според американските медиуми во САД пристигнале судските документи од Босна во кои се наведени бруталните злосторства и убиства што Азра Башиќ ги извршила во Босна над српските цивили: принудила Србин да пие бензин, по што му го запалила лицето, им режела крстови и 4 С на лицето, ги терала да лижат крв од Србин што пред го убила, им вадела нокти со клешти и други свиреп мачења на Срби.
Озлогласената садистка години наназад живеела без проблеми во САД користејќи лажни имиња и идентитети. Интерпол ја лоцирал уште во 2004 година во државата Њујорк, а потоа се преселила во Кентаки.
Сега останува американските органи да дејстуваат и да ја екстрадираат Азра Башиќ во Босна каде ќе и се суди за воени злосторства врз цивили.

Кажи ми Lindil (или како и да се викаш), дали очекуваш некој Хрват или Босанец да излезе да бара за оваа ослободување, амнестија?
fakti gospodine, toa ne razlikuva nas od vas vo mnogu mnogu aspekti, kazuvas da znaes nekoj makedonec da napravi ne znam sto na albanec, pazi, da znaes, da ima video, da ima fakti ne znam sto, da se znae, od kaj znaes ti sto napravil nekoj albanec pa da osuduvas zosto izlagle drugite da baraat amnestia, togas zosto izlagate za johan, zosto celo skopje polni zidovite so "sloboda za johan", aaa vo ovoj slucaj toj e nevin, zosto??? zasto e makeodonec, a koga se raboti za albancite, samo edno obvinenie treba i site se krivi, mada i haski tribunal da obvinuva nekoj od vas, vie pak ke izlagate deka nevin e, a ako istiot ke proglasi nevin eden albanec togas pak nema vrska, albanec si e albanec, on e kriv. ma sto i da se sluc, i sprotivnoto da se sluci pak nie krivi vie nevini. STOP LOOKIN FOR EXCUSES
ova za objektivnost kako ti izgleda?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Не биди глуп бе т.е многу добро знаеш ама така ти одговара.Оној што брани држава,нација,народ против терористички банди и влегол во село преполно со терористи,него треба да му се суди?Плус ако бараш факти демек намерно биле убивани обични граѓани еве дај ми?
Додека за вашиот случај со Мавровски работници и уште многу други кои фала му на Бога се спасија има факти и тоа видеа кои цела јавност ги гледа.

Член од
25 септември 2010
Мислења
80
Поени од реакции
8
^ Не биди глуп бе т.е многу добро знаеш ама така ти одговара.Оној што брани држава,нација,народ против терористички банди и влегол во село преполно со терористи,него треба да му се суди?Плус ако бараш факти демек намерно биле убивани обични граѓани еве дај ми?
Додека за вашиот случај со Мавровски работници и уште многу други кои фала му на Бога се спасија има факти и тоа видеа кои цела јавност ги гледа.
you shut the fuck up

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
fakti gospodine, toa ne razlikuva nas od vas vo mnogu mnogu aspekti, kazuvas da znaes nekoj makedonec da napravi ne znam sto na albanec, pazi, da znaes, da ima video, da ima fakti ne znam sto, da se znae, od kaj znaes ti sto napravil nekoj albanec pa da osuduvas zosto izlagle drugite da baraat amnestia, togas zosto izlagate za johan, zosto celo skopje polni zidovite so "sloboda za johan", aaa vo ovoj slucaj toj e nevin, zosto??? zasto e makeodonec, a koga se raboti za albancite, samo edno obvinenie treba i site se krivi, mada i haski tribunal da obvinuva nekoj od vas, vie pak ke izlagate deka nevin e, a ako istiot ke proglasi nevin eden albanec togas pak nema vrska, albanec si e albanec, on e kriv. ma sto i da se sluc, i sprotivnoto da se sluci pak nie krivi vie nevini. STOP LOOKIN FOR EXCUSES
Има огромна разлика.
(Покрај таа што Јохан си ја бранеше земјата)
Ако Јохан убил луѓе, убил. Тоа го имаат направено и многумина од ОНА кои се амнестирани. За нив не реков ништо. Овие погоре се ѕверови што се изживувале, а вие едногласно ги браните.
Зад Јохан застанаа групи граѓани.Јавно не застана ВМРО, уште помалку СДСМ, најмалку проалбанските НВО-а полни со албански куропушачи (Македонци по националност), ниту пак зад него застанаа таканаречените интелектуалци.
Јохан е во Хаг. Ако убил ќе одговара.
Зад Јохан не застанаа сите македонски фактори, а зад овие кои го правеа погоре опишаното застанавте сите. Тоа и всушност ми е поентата, да им покажам на Македонците дека во случајот со вас, мора да се генерализира. Според погоре покажаното вие најмалку (во најмала рака) тоа го правите.

Член од
25 септември 2010
Мислења
80
Поени од реакции
8
Има огромна разлика.
(Покрај таа што Јохан си ја бранеше земјата)
Ако Јохан убил луѓе, убил. Тоа го имаат направено и многумина од ОНА кои се амнестирани. За нив не реков ништо. Овие погоре се ѕверови што се изживувале, а вие едногласно ги браните.
Зад Јохан застанаа групи граѓани.Јавно не застана ВМРО, уште помалку СДСМ, најмалку проалбанските НВО-а полни со албански куропушачи (Македонци по националност), ниту пак зад него застанаа таканаречените интелектуалци.
Јохан е во Хаг. Ако убил ќе одговара.
Зад Јохан не застанаа сите македонски фактори, а зад овие кои го правеа погоре опишаното застанавте сите. Тоа и всушност ми е поентата, да им покажам на Македонците дека во случајот со вас, мора да се генерализира. Според погоре покажаното вие најмалку тоа го правите.
mislis za slucajot rabotnicite vo mavrovo, ili za organite vo kosovo?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
mislis za slucajot rabotnicite vo mavrovo, ili za organite vo kosovo?
За "Маврово", секако.
За органите расправајте се со Србите, иако верувам дека сте штрбнале и понекое бубрегче, дробче и од 12-мината киднапирани.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Нивна работа имаме наши проблеми не се замараме со Србите.Ама некој почна прв Бугари едно друго.

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Најдобро за Косово ќе биде да се откачи од Северниот дел на Косово . Косоварите ќе си бидат на раат од Србите и обратно. Доколку Србија влезе пред Косово во ЕУ овој предлог би бил најдобар освен ако претходно Србија не потпише договор дека нема да попречува членство на друга Држава поради билатерален спор. Што се однесува до Косово е Србија. Мислам дека оние замижаните треба да отворат очи и да ја видат реалноста . Нашите исчезнати цивили, Мавровските работници, цивилите кои загинаа во мотелот од ексползија. Можам да кажам дека : за жал ќе дојде време кога ќе се одмаздиме,исто и за Калето. За жал така функционира Балканот, денес едните убиваат друѓите бегат па потоа е обратно.
Се додека Албаците не сватат дека мора да не подржат за името. Нема да не биде.
Се додека Македонците не сватат дека Србите не ни се браќа и дека Косово е независно и тоа треба да го почитуваме. Нема да не биде
Се додека се обидуваат преку верата да не сскаат едни против друѓи ( ова е поопасно и од етнички инциденти ) нема да не биде.
За жал народот во Македонија никогаш нема да свати дека сите дишиме ист воздух.

С

Спенсер

Гостин
Кога бе,господине, албанци биле осудени??? ке притворат некој,и одма, собири,штрајкови и слично за да се ослободи... не вреди да се дискутира :)

Само да те прашам- Какво е чувството кога живееш во држава во која за тебе не постои закон и суд? :) убаво е нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom