Ивица Боцевски: Со „Кемофарм“ е исто како и со „Семос“

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Јок, легална е.

Онаа што не е легална, наскоро „ќе го јаде“ :wink: Пановски, кај еден куп пари, кај бајати лекови, кај монопол....лелелеле....ќе биде интересно.
Абе нека го јаде ако е гладен, ама те прашувам, од кај знаеш дека Кемофарм набавката е легална (а да не си близок на Груевски и неговите).......

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Јок, легална е.

Онаа што не е легална, наскоро „ќе го јаде“ :wink: Пановски, кај еден куп пари, кај бајати лекови, кај монопол....лелелеле....ќе биде интересно.
Легална е колку што се легални и бизнисите на Пановски. Се е легално батка. Се донесува таков правилник за тендер. И според тој правилник се одбира Кемофарм. Точно се е легално тука.Така правеше и Пановски.Но дали е морално. Дали според тебе индиските лекови може да бидат "најквалитетни".
Да ти земе тебе некој од дома 400 000 евра легално ќе те прашам што ќе кажеше. Но среќа такви како тебе се помалку има во Македонија.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Од кај знаеш па ти дека не се легални? Близок си до макрадули и шема?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Легална е колку што се легални и бизнисите на Пановски. Се е легално батка. Се донесува таков правилник за тендер. И според тој правилник се одбира Кемофарм. Точно се е легално тука.Така правеше и Пановски.Но дали е морално. Дали според тебе индиските лекови може да бидат "најквалитетни".
Да ти земе тебе некој од дома 400 000 евра легално ќе те прашам што ќе кажеше. Но среќа такви како тебе се помалку има во Македонија.
Од прееска си запнал со тие 400 бона, дај ајде извади си ги еднаш адутите што ти е поентата.

Само уште една работа:
Премиерот Груевски сум го видел трипати и немаме никакви блиски релации. Во Малезија бев на покана на фирмата, а не со делегацијата од Министерството за здравство. До пред некое време важев за близок со ЛДП и со СДСМ, а сега ми ја сменија партиската боја – вели Крсте Исиров, сопственик на „Кемофарм“.
Ова беше блиц за оние „блиските“ до опозицијата, а ти „Независен“ образложи ги твоите фамозни 400 „миљарди“ :)

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Од прееска си запнал со тие 400 бона, дај ајде извади си ги еднаш адутите што ти е поентата.

Само уште една работа:

Ова беше блиц за оние „блиските“ до опозицијата, а ти „Независен“ образложи ги твоите фамозни 400 „миљарди“ :)
Па незнам што да направам за да ме разбереш. Читај убаво ќе разбереш. Ако не ти е јасно не можам да ти помогнам. Ако се вакви сите од ВМРО како тебе тешко нас. Се шалам де.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ако ти не си го образложуваш она кое го тврдиш, што тогаш бараш другите да ти образложуваат???

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Ако ти не си го образложуваш она кое го тврдиш, што тогаш бараш другите да ти образложуваат???
Многу убаво ти образложив се во еден мој претходен пост. Затоа ти кажав ако тоа не го разбираш ептен си дудук. Така што повеќе и да објаснувам нема да ме разбереш. Извини ама така е.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Многу убаво ти образложив се во еден мој претходен пост. Затоа ти кажав ако тоа не го разбираш ептен си дудук. Така што повеќе и да објаснувам нема да ме разбереш. Извини ама така е.
Абе другар „Независен“...ти само кажа: лекови...кавлитетни...400 000...кемофарм....лекови...

Кои лекови? Од каде? На кој тендер? Од каде на тебе тие податоци? Кој производител? Кои биле другите понуди?

Или само шпекулираш :wink:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Боцевски, боцевски, боцевски, кој беше тој. Шеф на кабинетот на вицепремиерот Минчо Јораданов од владата на СДСМ ? или не е тој ?

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Абе другар „Независен“...ти само кажа: лекови...кавлитетни...400 000...кемофарм....лекови...

Кои лекови? Од каде? На кој тендер? Од каде на тебе тие податоци? Кој производител? Кои биле другите понуди?

Или само шпекулираш :wink:
Абе батка тоа беше и јавно објавено. А и напишав. Се работи за цитостатици. На јавен тендер одбрана е понудата од Кемофарм која е за 400 000 евра поскапа од наредниот понудувач. А оправданието е дека тие индиски лекови се поквалитетни од другите и затоа е одбрана нивната понуда. И се е легално се сложувам. Бидејќи условите во тендерот се направени така.
Сега јасно ли е.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Абе батка тоа беше и јавно објавено. А и напишав. Се работи за цитостатици. На јавен тендер одбрана е понудата од Кемофарм која е за 400 000 евра поскапа од наредниот понудувач. А оправданието е дека тие индиски лекови се поквалитетни од другите и затоа е одбрана нивната понуда. И се е легално се сложувам. Бидејќи условите во тендерот се направени така.
Сега јасно ли е.
Токму ова и го чекав, да докажеш дека си неинформиран дудук...

Исиров признава дека неговата фирма ги дистрибуира евтиниот индискиот цитостатик на „Д-р Редис“

Тендерите ги добивам бидејќи нудам најдобри услови. Оваа хајка за мене ја прават другите веледрогерии. Тие не сакаат некој да нуди пониски цени и да им ги намалува високите профити што ги земаат со години – вели Исиров.
-----------

:kjut:

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Токму ова и го чекав, да докажеш дека си неинформиран дудук...

-----------

:kjut:
Абе Дудук тоа што Исиров признава ли ти доказ. Ќе признае он и дека мајка му Богородица ако треба. Ај прашај ги твоите од ФЗО ке ти кажат што е работа.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ти прашај си ги тие од Бихаќка за точни информации другпат. Да беше така како што кажуваш ти, Исиров ќе беше „недостапен за јавноста и медиумите“ како што е Пановски, ама како што гледаш, човекот очигледно нема што да скрие, а и категоризира, останатите веледрогеии прават хајка.

Дискусијава за мене е завршена, информациите ти се „промаја у магли“ :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom