10-те најголемите убијци на 20-ти век (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
:smir: Toa е известно в историјата като големата екскурзија :wink: ...и може би единственото добро нешто,што го направиле комунистите.Ама и много б'лгари изгниха по затворите,оти не им беше много пос'рце системата,ама това са се работи типични за една система на диктат,при вас поне не беше толко в'рл комуниз'м,по-лабаво беше...

б'лгари?!? Да не беа Македонци по некоја случајност?

Не те разбирам што искаш да кажеш,таја система беше еднакво лоша за всички.Аз от моја род имам лежали по затворите,противници на системата-б'лгари да.

Не те разбирам што искаш да кажеш,таја система беше еднакво лоша за всички.Аз от моја род имам лежали по затворите,противници на системата-б'лгари да.

Не се прави на удрен точно знаеш што сакам да кажам, па и ден денес се уште ги затварате

Da, jas sum bil. Ako imash nekoe prashanje za taa drzhava (posebno od istoriska tematika)...slobodno. I nemaj dilema, barem okolinata ja poznavame, a vas pak vo molekuli ve znaeme.

Inaku temata e za najgolemite ubijci. Najdobra lista spored mene imashe eden moj shef koj napisha kniga na taa tema: najgolem ubiec na site vreminja e "komunizmot". Se ushte tragam po celosnata brojka (priblizhna) no se meri so stotina milioni lugje.

Овај последниот да можат кај нас за светец ќе го прогласат јаничарите. св. ТИТО

Имало е много македонци утепани од Тито.Голи Оток е бил полн со секакви политичарски и нациолистички затворници. Наjмного са били след Законот за заштита на македонката чест

добро бе нели свакате дека е воа пропаганда
каде е тука америчкиот претседател Труман кој нареди фрлање на атомските бомби во хирошима и нагасаки
па тој дегенерик донесе казна поужасна од смртта на повеке десетици милиони невини
дури и ден денес има последици од тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom