МРТ ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ ГИ ДИСТРИБУИРА СМЕТКИТЕ ЗА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ЗА 2007 ГОДИНА

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
А јас Синди Крафорд.
Страшна работа се овие значи. Не ја ни поминувам Македонска телевизија кога вртам канали, а сакаат да им платам? Ај да знам дека со тоа што ќе плаќам ќе се подобри, ама нема ... повеќе од јасно е тоа!
Може ќе напињаат вака дека им требаат пари да плаќаат лиценци за крадени квизови? Нека си најдат сами, простотии едни.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
А јас Синди Крафорд.
Страшна работа се овие значи. Не ја ни поминувам Македонска телевизија кога вртам канали, а сакаат да им платам? Ај да знам дека со тоа што ќе плаќам ќе се подобри, ама нема ... повеќе од јасно е тоа!
Може ќе напињаат вака дека им требаат пари да плаќаат лиценци за крадени квизови? Нека си најдат сами, простотии едни.
Абе, и она веќе имено МТВ, МРТВ ко ќе ми го спомнит некој ме потсетвит на БУЛИ БУЛИ, БУШАВА АЗБУКА шо ја гледав пред 10 години и сега ПАК ! ама ПАК! ги гледам. Оние емисиине од пред наша ера ко да се, каква МРТВ не постоела, кај мене на даљинсконо 10 не постојт (на тој број е кај мене) :) Застарена роба, втора рака? Не фала!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Едно не ми е јасно! Ако можеше да се продаде Телеком, ако можеше да се продаде Електро Дистрибуција, што се фирми од национален интерес, ЗОШТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ МРТВ?
За да може владата на Гвујо да не "силува" со прес конференции организирани со пари од присилната наплата на истата таа МРТВ.:)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Мене сеуште не ми е јасно зошто МОРА да се плаќаат тие сметки кога во државата постојат и други телевизии? Што ако некој не сака да ја гледа таа програма? На пример, зошто А1 не праќа сметки по домовите? И тие нели имаат статус на национална ТВ?
Или нека се преориентираат на кабловска или сателитска телевизија... Па кој сака да ги гледа, нека плати!
Сега ќе објаснам зошто. Прво, поради неинформираноста, сите се во заблуда дека тоа се средства за МРТВ. Радиодифузната такса не се средства само за МРТВ, туку за Македонска Радиодифузија која е јавно претпријатие. Услугите на Македонска Радиодифузија ги користат сите дифузери на програма (телевизии), а и сите приватни телевизии добиваат средства од неа кои се собираат од радиодифузната такса (вклучително и МРТВ).

Појасно е сега?

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Сега ќе објаснам зошто. Прво, поради неинформираноста, сите се во заблуда дека тоа се средства за МРТВ. Радиодифузната такса не се средства само за МРТВ, туку за Македонска Радиодифузија која е јавно претпријатие. Услугите на Македонска Радиодифузија ги користат сите дифузери на програма (телевизии), а и сите приватни телевизии добиваат средства од неа кои се собираат од радиодифузната такса (вклучително и МРТВ).

Појасно е сега?
Кратко речено Исти К.рац. Нека ја продадат па нека заработуваат ко сите други.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Затоа што постои огрома диспропорција во парите што ги добиваат приватните и парите што ги добива МРТВ.

Така да исто како сите да одат за МРТВ.

Прашањето е: ЗОШТО НЕ БИ СЕ ПРОДАЛА МРТВ?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Така да исто како сите да одат за МРТВ.
Не би рекол, одат и за Македонска радиодифузија, која мора да постои, освен ако не сакате хаос во фрекфенциите и програмите. Некој мора да одржува ред, нели?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
65% од парите одат за МРТВ!

Еден дел одат за другите медиуми, а многу мал дел оди за дистрибуција.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па во времето на Тито беше нешто слично како сега со МРТВ,уствари беше малку подобро затоа што тогаш работеа одредени локални медиуми како Радио Битола,Прилеп,Охрид и сл. на кој можеше да се чуе и по некое соопштение значајно за народот во внатрешноста,надвор од Скопје.Денес згаснаа тие радија и локални ТВ станици и имаме силување од страна на провладината МРТВ за сопствени пари.
Апсурдната Сталинистичка политика од страна на владата откако не вроди плод со зголемена гледаност кај народот сега преминува кон политиката на Гебелс кој ги искористил еврејските пари во пропаганда против самите нив.Мошне паметно од страна на Гвујо само се чудам зошто не побара барем 50% од социјалната помош,вака само 25% сметам дека нема да бидат доволно за да го одржи многу "значајниот" рејтинг кон што покажува скоро настрани склоности за еден нарцисоиден политичар.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нека дојдат еднаш сметките па ке видиме кој ке им плати. Абе едноставно немаат програма. За што да им плаќам? Кога даваат Лига на шампиони 50% од времето се реклами. Некои филмови сериски нон стоп истите се вртат и тоа веќе 10 години. Побрзо ке платам 5 евра месечно да ја вклучат хрватска 2! Нека гледаат и учат како се прави програма, па после нека бараат пари.

И на крај... Немам антена во дворот т.е. неможам да примам тв сигнали. Нека си се договорат со кабелските телевизии дел од сметката за кабелска нека им оди во МТВ.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
со квалитетна програма ПРВ ќе одам да платам и без да ми дојде сметка
Епа земи сега, плати, платете и вие останатите, па сметајте го тоа како тест за да видиме како ќе ги изменаџираат парите, дали ќе се подобри после тоа програмата или не.

Инаку, останатите телевизии парите ги добиваат од реклами, МТВ како национална телевизија законски не треба да има реклами...

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Епа земи сега, плати, платете и вие останатите, па сметајте го тоа како тест за да видиме како ќе ги изменаџираат парите, дали ќе се подобри после тоа програмата или не.

Инаку, останатите телевизии парите ги добиваат од реклами, МТВ како национална телевизија законски не треба да има реклами...
Нека понудат квалитет. Пред неколку години читав една статија, МРТВ има 7 пати повеќе вработени од потребниот број. Да gи плаќаме нив, не фала.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Владата ви смести неизбежна обврска која мора да ја платите,зошто консеквенците се ригорозни и со судски извршители,чиниш Русите биле посреќни во времето на Сталин кога немало ни толку телевизија која би морале да ја платат.Друга работа е што со плаќањето на МРТВ таксата ќе се зголеми гледаноста на прес конференциите што владата присилно ќе ги организира,па секој ќе рече -ај кога веќе морам да плаќам,барем и да гледам нешто за тоа што присилно сум го платил.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom