Новинарите му свртеа грб на Груевски

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Катастрофа бе..катастрофа..Летат шамари, ребра се кршат..Собрание бе мајко му стара, дали вака во собрание треба да се понашаш..?Резил сме бе, резииииииил на векот

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Eве како новинарите на Канал 5 ја извртуваат целата состојба и заслужуваат ќотек штом се видат:
Во знак на протест поради грубото претепување на снимателот на Алсат телевизија од припадници на полицијата – снимателите денеска ги симнаа камерите – одбија да го снимаат пресот на премиерот Груевски и неговиот тим министри. Ја добија поддршката и од новинарите – да се запре со насилството и тепањето на новинари и сниматели. Груевски и министрите со збунети насмевки на лицата го следеа излегувањето на екипите - потоа ја напуштија салата.
Револтот е оправдан – се огласи владиниот портпарол Боцевски владата го разбрала гестот тврдеше тој. Но, веднаш потоа инсистираше прес конференција повторно да има.
По само час и половина, откако од владата изјавуваа дека ја разбрале пораката, Груевски повторно закажаа прес конференција – и одново ги повика снимателите и новинарите да го снимаат. Решен да не доживее реприза со бојкотот, овој пат државната Телевизија директно ја пренесуваше прес-конференцијата. Камерите на другите новинарски куки и овој пат не се вклучија.
Насилството врз новинарите остро го осудија– Асоцијацијата на приватни медиуми и Советот за радиодифузија остро ги осудија инцидентите .
Освен снимателот Игор Љубовчевски кој заврши во болница од претепување на алфите овие два дена настрада и новинарот Лирим Дулови, а екипа на Алсат беше и приведена, па ослободена.

Сите знаеме кој го удри Лирим Дулови,можеби на крај ќе испадне дека Гвујо го претепал надвор од рингот.:)

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Ова тепачкиве по собрание ме наведоа дури и вести да гледам :pos:
Колку беше само смешен Груевски кога виде дека камерманите ги спуштаат камерите и заедно со новинарите излегуваат еден по еден.
Па уште им шепоти на тие до него да не им се лутеле што каснеле со прес-от?!:pos2:
Откако се шокираа, после па уште ги поддржија новинарите. Имале право. Само се прашувам дали ќе ја имаа поддршката ако не им требаа медиуми и некој кој ќе го сними и прати тој прес?!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Само се прашувам дали ќе ја имаа поддршката ако не им требаа медиуми и некој кој ќе го сними и прати тој прес?!
Малку погрешно ги сфаќаш работите.
Снимање на прес нема никаква врска со поддршка, и не "им го снимаат". Тоа им е основната работа на медиумите, ако не планираат да пренесуваат што се случува во државата, нека станаат таблоиди и нека пишуваат за Бритни, Џастин, Викторија Бекам...

По денешниот чин се гледа дека целата работа е координирана, а работите намерно се извртуваат за наивните да проголтаат. Прв пример е тоа што го нагласи АBC во текстот на Канал 5, колку нештата се извртени во приказната.

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Снимање на прес нема никаква врска со поддршка, и не "им го снимаат". Тоа им е основната работа на медиумите
Се слагам дека тоа им е основна работа и дека мораат тоа да го прават.
Но, смешно беше кога еден (појма немам како се вика) излезе да даде изјава дека ги поддржуваат новинарите и патем ги молат да се вратат во салата за прес.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
.
Но, смешно беше кога еден (појма немам како се вика) излезе да даде изјава дека ги поддржуваат новинарите и патем ги молат да се вратат во салата за прес.
И што е тука смешно?

Смешно ќе беше да не го направеа тоа. Коректно кажаа дека го разбираат нивниот револт и дека одредени поединци кои со нивното однесување го направиле инцидентот ќе бидат санкционирани. Така и бидна, припадниците на Алфите кои го удриле новинарот си заработија пријави.

Симптоматично е тоа што цело време во прв план се става тој настан, наместо првиот напад врз новинарот на А1 кој беше удрен во собранието од шерифот на ДУИ. Зошто "кутрите" новинари ниту еднаш не побараа да се казни фраерот од ДУИ кој во собранието им го удри колегата од А1? Воопшто не го ни спомнуваат. Го спомнуваат само како настан кога треба да го стават во антивладин контекст со извртени факти, како во текстот на Канал 5. Зошто?

Што не ја бојкотираа така и прес конференцијата на ДУИ во знак на револт, нивен член тепаше новинар.

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Смешно е тоа безредие што дозволуваат да се случува насекаде, па дури и во парламентот.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Смешно е тоа безредие што дозволуваат да се случува насекаде, па дури и во парламентот.
Што дозволуваат или смешни се тие што го прават?
Никој не може да спречи некого во нешто кое тој намислил да го направи. Ај спречи ме да не му фукнам бокс на некого. И после ти си виновна што не си ме спречила или јас што сум го удрил? Од авион се гледа дека се е планирано. Ама, ти си мала, слатка мала.

T

The Blob

Гостин
Симптоматично е тоа што цело време во прв план се става тој настан, наместо првиот напад врз новинарот на А1 кој беше удрен во собранието од шерифот на ДУИ. Зошто "кутрите" новинари ниту еднаш не побараа да се казни фраерот од ДУИ кој во собранието им го удри колегата од А1? Воопшто не го ни спомнуваат. Го спомнуваат само како настан кога треба да го стават во антивладин контекст со извртени факти, како во текстот на Канал 5. Зошто?
Што не ја бојкотираа така и прес конференцијата на ДУИ во знак на револт, нивен член тепаше новинар.
Одлично кажано! Убаво рече и НГ пред некое време, следно е опозицијата (а тоа ги вклучува и нивните пиони) да го обвинат за убиството на Кенеди. :tapp:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Одлично кажано! Убаво рече и НГ пред некое време, следно е опозицијата (а тоа ги вклучува и нивните пиони) да го обвинат за убиството на Кенеди. :tapp:
Pa zar ne go ubil???????.......kolku se sekavam zirkase od edna grmuska vo edno filmce od toa vreme, snimeno od nekoj amater od MPO:):)!!!
Vaka narode: SDSM i DUI si imaat gazda, gazdata kazuva kako. VMRO i ostanati si imaat gazda ...istiot......koj isto kazuva kako.....
Toa znaci gledajte toa prestavata i uzivajte vo zivotot.....IMATE LI VIE VOOPSTO PRESTAVA KAKVA NEVEROJATNA VEROJATNOST E DA SE RODIS ,PA USTE VO MKD,PA USTE VO VAKVI INTERESNI VREMINJA??????
I pazete samo na zalutani kursumi i na kori od banani....:)!!! Se drugo e PESMA LETA......

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
лееелеллее, се умрев од смеа.
На телма имаше и титлуван превод што му збореше Ник на Ставре

НГ -Зoшто е ова?
ГС - Изгледа што касневеме
некој од позадина- Абе ние сме криви требаше на време да почнеме

:vozbud: :pos2: :pos2: Како вицови за цајкани

А нормално она со новинарите е дело на СДСМ:tapp: , какви само _____и има на форумов. wow :kesa:

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Lugje, normalno deka treba da se osudat i dvata nastani.
A normalno e poveke da se osudi policijata. Pa policijata e tuka da ne brani a ne da tepa. Nikoj ne ni treba da go opravduva ni vtoriot incident. Spored mene novinaraite ne trebase da go sledat presot na DUI.
Policijata tepala i vo vreme na SDS i vo vreme na VMRO. I sekogas se se zataskuvalo. Toa mora da se sredi. Utre ke ve natepaat i vas i ke se kaze. Istaragata e vo tek.Ili vnatresnata kontrola ispituva. A da sega da demek gi kaznile i suspendirali tie sto tepale.Demek brzo se resi slucajot.
Dali nekoj gi objavi nivnite iminja?? Dali gi vidovme so lisici na TV. Sekoj moze da kaze kazneti se tie i tie, no bez da kaze koj se lugjeto se moze da e laga.I uste ednas glupo od od nekoj sitni partiski interesi da ne se osudi i ednoto i drugoto.

Kajgana Shop

На врв Bottom