Помош и совети

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Добро што е работава со UT3? На нет има луѓе со скоро дупло послаба конфигурација од мојава што вадат 60-70 average FPS на максимум, а мене ми вади едвај 35-40, а при тешки борби се спушта и до 20. Верзијата е 1.30. Дали некој знае што е проблемот, стварно иритира бидејќи на претходниот компјутер со Athlon 3200+, 1GB RAM и 6600GT ја играв со све на 4, 75% screen pencentrage и 800x600 резолуција.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Добро што е работава со UT3? На нет има луѓе со скоро дупло послаба конфигурација од мојава што вадат 60-70 average FPS на максимум, а мене ми вади едвај 35-40, а при тешки борби се спушта и до 20. Верзијата е 1.30. Дали некој знае што е проблемот, стварно иритира бидејќи на претходниот компјутер со Athlon 3200+, 1GB RAM и 6600GT ја играв со све на 4, 75% screen pencentrage и 800x600 резолуција.
Треба да го сетираш панелот од графичката. Само ако незнаеш сам подобро прашај друг.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Абе имаше ли некој проблем со сејвувањето на Dragon Age 2, се утепав од барање начини да ја поправам, најдов нешто на нет но не помогна...Иначе ја симнав верзијата од THETA од zamunda...ако има некој решение не е лошо да го сподели. Фала однапред!

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Абе имаше ли некој проблем со сејвувањето на Dragon Age 2, се утепав од барање начини да ја поправам, најдов нешто на нет но не помогна...Иначе ја симнав верзијата од THETA од zamunda...ако има некој решение не е лошо да го сподели. Фала однапред!
Кај мене нема никаков проблем со сејвување, да не пробуваш случајно да снимиш додека си во борба, тогаш не може... Така беше и на претходната.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Кај мене нема никаков проблем со сејвување, да не пробуваш случајно да снимиш додека си во борба, тогаш не може... Така беше и на претходната.
Не не пробував и кога не сум во комбат...од тоа што видов на нет, проблемот со сејвувањето го имаат сопствениците на еднојадрените процесори, меѓу кои сум и јас, и ако е навистина тоа проблемот тогаш навистина е смешно, можам да ја играм на мах сеттингс, а неможам да сејвувам :nesvest:

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ја инсталирав Prototype, и ја играв колку таму минав 3-4 мисии, одам Save, наредниот пат ја укл играта гледам резолуцијата пак се намалила, не е како што ја наместив, а идам Load ми вика Nothing to load.
Што му е проблемот?
Ова прв пат се случува за некоја игра.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Ја инсталирав Prototype, и ја играв колку таму минав 3-4 мисии, одам Save, наредниот пат ја укл играта гледам резолуцијата пак се намалила, не е како што ја наместив, а идам Load ми вика Nothing to load.
Што му е проблемот?
Ова прв пат се случува за некоја игра.
Win 7?...Run as administrator..пробај.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Да не ти бара да креираш профил на Games for Windows Live или така нешто?
Сепак проблемот било што не сум првиот пат кликнал run as administrator, почнав од почеток, снимав, потоа ја вклучив играта со администратор и бидува :))

Kajgana Shop

На врв Bottom