Помош и совети

?

..........

Гостин
Дај малце подетални информации, викаш дека работела, но која е причината на новата инсталација, т.е. дали си правел формат или repair, пробај друг крак симни, или ако има некој апдејти стави со соодветниот крак
Средив, играта работи само кога е инсталирана во партицијата кај што е виндоусот, а зошто е тоа така немам поим:toe:
Првиот пат коа ја играв пред неколку месеци ја ставив во партиција С каде што ми е инсталиран виндоусот, а сега првично ја инсталирав во D, не работеше сменив крак, ништо, преинсталирав директх ништо, 5 пати ја преинсталир, и потоа ја инсталирав во С и сега си работи нормално,
Ако знае некој нека го појасни ова, во што е проблемот, зошто е тоа така?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Сега јас имам проблем со дирт2,дур играв дирт2 притиснав алт и таб за да одам на десктоп,спуштав игра и да видам до кај е и сега да продолжам со играва пак притискам алт и таб и играва ми се намале во резолуцијата,десктопот го гледам а и играва е вклучена и можам да ја играм,ојдов во графика и ми беше наместена на 800х600,ја напрев на 1115х861,ам асликава е голема некој дел од играва се покажвит.КАко да објаснам играва ми е windowed(ако беше така зборот),сега како да ја попрам.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Дај скриншот од менито каде се менуваат video опциите.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не е за тука прашањево ама не ми теквит др место за него.Вака ,сакам да снимам видео кога ке играм некоја игра ,ама да не ми намалвит фремој,само да не е фрапс,некое другуи програмче.ФАЛА.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Не е за тука прашањево ама не ми теквит др место за него.Вака ,сакам да снимам видео кога ке играм некоја игра ,ама да не ми намалвит фремој,само да не е фрапс,некое другуи програмче.ФАЛА.
Xfire.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не знам со Xfire,ја спуштив ама тешко ми е да се снајдам,некоја др,пробав со вегејм една програма поубава е од фрапс ама пак не чинит,ако можит некоја др освен овие три.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Кога ја пуштам Divinity II го покажува ова ,ја реинсталирав истото...

едит: ја кракував исто така пак истото
ПОМОШ ?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Кога ја пуштам Divinity II го покажува ова ,ја реинсталирав истото...

едит: ја кракував исто така пак истото
ПОМОШ ?
Instaliraj nvidia physic i kazi,no ako ne ojt taka napisi na google PhysicsXloader.dll download i spusti go ako go imat i klajgo ke so e instlairana igrata.Pisi so ke napravis.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
eве пробав види шо се дешава пак сеа ! :toe: не сум од Safe Mode

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сега јас имам проблем со дирт2,дур играв дирт2 притиснав алт и таб за да одам на десктоп,спуштав игра и да видам до кај е и сега да продолжам со играва пак притискам алт и таб и играва ми се намале во резолуцијата,десктопот го гледам а и играва е вклучена и можам да ја играм,ојдов во графика и ми беше наместена на 800х600,ја напрев на 1115х861,ам асликава е голема некој дел од играва се покажвит.КАко да објаснам играва ми е windowed(ако беше така зборот),сега како да ја попрам.
Додека играш, притисни ALT + ENTER.

eве пробав види шо се дешава пак сеа ! :toe: не сум од Safe Mode

Избриши ги старите драјвери од Nvidia и инсталирај ги новите. Прво симни си го најновиот Windows Installer 4.5.

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Ај да си ја пробам среќата пак... Можеби ќе се најде некој што ќе ми го реши проблемот што може да се види на сликиве подоле... Да појаснам: На самиот почеток на инсталирањето прави проблем со "Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable"
ПОМООООШШШ...!!!

Еве неколку скриншотови за да се види што е проблемот...

СКРИНШОТ 1

СКРИНШОТ 2... Прво нешто што почнува да се инсталира е токму тоа C++ 2005 ...

СКРИНШОТ 3...

Член од
11 септември 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
Сакам да употребувам cheats во crysis, но не можам да го сменам .cfg фајлот т.е. кога ги правам промените и кога сакам да го зачувам веќе отворениот фајл во notepad не ми дозволува да го зачувам и не можам да уоптребувам cheats. Совет?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Сакам да употребувам cheats во crysis, но не можам да го сменам .cfg фајлот т.е. кога ги правам промените и кога сакам да го зачувам веќе отворениот фајл во notepad не ми дозволува да го зачувам и не можам да уоптребувам cheats. Совет?
Десен клик на фајлот, и во PROPERTIES доле ке го одстиклираш READ-ONLY. После прави што сакаш, доколку пак нејке, истото ке го направиш и на фолдерот каде што се наоѓа фајлот

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
:(
Ако може данлоуд линк на драјверот nVIDIA GeForce 8600

Поради ОВА !!
:nesvest:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
:(
Ако може данлоуд линк на драјверот nVIDIA GeForce 8600

Поради ОВА !!
:nesvest:

Како ти се вика графичката картица? NVIDIA?

Па што знам, можеш (пример, значи само пример) да пробаш на www.NVIDIA.com

Или има една нова страна, стварно добра, пред некој ден се појави во јавност (www.google.com)

Kajgana Shop

На врв Bottom