Помош и совети

А

Ајсшутер

Гостин
Пак истиот проблем, на FIFA10 играм пример до 70-та минута и почнуваат да се појавуваат флеки по мониторов, некогаш знае откако ќе се појават и да замрзне играта, да не загрева графичкава нешто како да го проверам тоа и како да го средам.. инаку предходно супер се играа сите игри сега зафркаваат и некои други пр Juiced 2 ми сецка кога играм а дури на послаба конфигурација го немав тој проблем откако го форматирав нешто зафркава.

Еве за што се работи (обележано со црвено - дамките):

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Пак истиот проблем, на FIFA10 играм пример до 70-та минута и почнуваат да се појавуваат флеки по мониторов, некогаш знае откако ќе се појават и да замрзне играта, да не загрева графичкава нешто како да го проверам тоа и како да го средам.. инаку предходно супер се играа сите игри сега зафркаваат и некои други пр Juiced 2 ми сецка кога играм а дури на послаба конфигурација го немав тој проблем откако го форматирав нешто зафркава.

Еве за што се работи (обележано со црвено - дамките):

e vaka i mene mi prese duri i pojke damki na igrive,na most wanted mi pravese istotaka a imam odpojke jaka konfiguracija za neja a grafickata mi zagrevase edno 50-55 stepeni,pa smenav nova graficka i si uzivam.PRobaj pak formatirajgo neso praj a za grafickata da vidis kolku ti zagreva spustija GPU-Z programata i klaj slika da vidime kolku zagrevat vo igri.

С

Спенсер

Гостин
како да изрежам игра за пс2??? ја симнувам сега, и после на цд да ја стаам... обично како за пц или????

А

Ајсшутер

Гостин
e vaka i mene mi prese duri i pojke damki na igrive,na most wanted mi pravese istotaka a imam odpojke jaka konfiguracija za neja a grafickata mi zagrevase edno 50-55 stepeni,pa smenav nova graficka i si uzivam.PRobaj pak formatirajgo neso praj a za grafickata da vidis kolku ti zagreva spustija GPU-Z programata i klaj slika da vidime kolku zagrevat vo igri.
Форматиран ми е скоро, да не треба да нанесам паста оти имам прочитано дека добра паста може да намали и до 15 степени, ја симнав програмава и сега како да видам ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Форматиран ми е скоро, да не треба да нанесам паста оти имам прочитано дека добра паста може да намали и до 15 степени, ја симнав програмава и сега како да видам ?

Не не не, термална паста се нанесува само врз процесорот и врз термалната паста се става CPU кулерот. Со лошо или малку поставена паста доаѓа до последици како преголемо загревање на процесорот, укочувања и слично. Тебе проблемот ти е до графичката. Инсталирај ги најновите драјвери за графичката, пробај да играш на послаба резолуција..На крајот на краиштата однеси го на сервис и објасни што е проблемот, сепак они подобро се разбираат од нас..

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Флеки во игри најчесто се појавуваат кога графичката прегрева. Драјверите обично не се криви. Туку прво пробај влези во драјверот (Catalyst Control Center), влези во 3D и притисни Defaults и ОК.

Ако пак има такви флеки тогаш е прегревање. Се отвара комјутерот и се чисти се , вентилатори, ладилници. Во краен случај треба да се извади ладилникот од графичката, да се стави нова паста, и да се врати ладилникот. Тоа сам не треба да го правиш ако не знаеш како и што.

Малку Офф топик. Кога се става нова паста се става малку паста. Фициани рече со ставање на малку паста може да дојде до прегревање. Не, туку со ставање на премалку паста може да дојде до прегревање, но пак со ставање на многу тогаш има сигурно прегревање.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Да де, се разбравме,:) јас под „,малку“ мислев „недоволно“ паста:-D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Не заебавај, види на што (лајно) графичка што игра сакаш да играш. А и оваа не ти е зачистена одкога ти е купен компјутерот 100%. Земи си нова графичка, за оваа не вреди ни да ја чистиш.

А

Ајсшутер

Гостин
Не заебавај, види на што (лајно) графичка што игра сакаш да играш. А и оваа не ти е зачистена одкога ти е купен компјутерот 100%. Земи си нова графичка, за оваа не вреди ни да ја чистиш.
Знам дека е тапа графичката али предходно се играа сите пример NBA 2008, FIFA 09 после форматирањето кога сакав да ги играм истите игри се појавуваа флеки.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Знам дека е тапа графичката али предходно се играа сите пример NBA 2008, FIFA 09 после форматирањето кога сакав да ги играм истите игри се појавуваа флеки.

Brat vo pravo e korun,kupisi nova graficka,jas imav 8500gt mi zagrevase ko tebe i lini mi se pravea,kladov pasta go icistiv kulerot sve a nemase ni prasinka na nego,instalirav od najstari do najnovi drajveri ama koga ke dojdese na 50 celzjusovi i sina slika se pojavuvase i pisese neso dump memory 100%,pa se macev so taa ama pred den dva nekade ne mozev pojke da trpam i ojdov nova si kupiv.A za da vidis za grafickata kolku zagrevat se ojt vo sensors.

EVOTI SLIKA KAKO PRESE KAJ MENE.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
ја даунлоадирав АРМА 2, но со руски интерфејс и многу тешко се снаоѓам, скоро неможам да ја играм. Да не знае некој англиски пач/фикс?... Најдов еден што префрла од германски на англиски, ама мојава верзија е руска па не работеше тој пач туку само на германски ми направи да ми биде

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
ја даунлоадирав АРМА 2, но со руски интерфејс и многу тешко се снаоѓам, скоро неможам да ја играм. Да не знае некој англиски пач/фикс?... Најдов еден што префрла од германски на англиски, ама мојава верзија е руска па не работеше тој пач туку само на германски ми направи да ми биде
ТУКА за симнување на GermanToEnglish Patch-от

Упатство:

- Create a new folder inside C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2 and call it @English
- Inside id, create an Addons and Dta Folder

Code:
c:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\@English\AddOns
c:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\@English\Dta

- Place the language patch files into the proper folders as stated in the readme.

- Then go to your ArmA II shortcut and add to the end -mod=@English. That will launch it as a mod folder.
Replace the backed-up German language files in the folders they used to be in too. That way FADE won't activate.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе, "се играат", ама како? Се на Ultra Low и се што може на OFF? (гледам така ти е на фифата).

Отвори го куќиштето, зачисти ги сите кулери (процесор, графичка, напојување...) па после види дали ќе те зеза.

А

Ајсшутер

Гостин
Абе, "се играат", ама како? Се на Ultra Low и се што може на OFF? (гледам така ти е на фифата).

Отвори го куќиштето, зачисти ги сите кулери (процесор, графичка, напојување...) па после види дали ќе те зеза.
Не грешка си, ништо не местам на low или пак се што може на off нормално како што е по default така си играм, инаку го чистев сега па попосле ќе ви кажам дали е добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom