Ристо Пенов

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Го подржувам Струмикс во констатциите за Пенов, ниту били а пак ниту ќе биде важна политичка фигура во РМ.
Многу чуден народ сме... Наместо да анализираме што направил како градоначалник на Скопје, 95% од муабетот го трошиме на политички анализи колку бил близок со СДСМ и со ДПМНЕ!?
Живеам во град со 700 илјади жители, а градоначалникот лани ја доби титулата за ’Најдобар градоначалник во светот’. Верувајте ми дека појма немам од која партија е... И битно ли е тоа?
http://www.mississauga.ca/portal/cityhall/mayorsoffice

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Многу чуден народ сме... Наместо да анализираме што направил како градоначалник на Скопје, 95% од муабетот го трошиме на политички анализи колку бил близок со СДСМ и со ДПМНЕ!?
Живеам во град со 700 илјади жители, а градоначалникот лани ја доби титулата за ’Најдобар градоначалник во светот’. Верувајте ми дека појма немам од која партија е... И битно ли е тоа?
http://www.mississauga.ca/portal/cityhall/mayorsoffice
А замисли како ми е мене во Скопје, каде што кога беа изборите за Пенов постојано се трубеа 3 features што само македонскиот ментален склоп може да ги состави и кои допринесоа Трифун - Пенов да се 2:1!!!

- 2 мандати му се доста - типично македонско
- Трифун е богат бизнисмен нема да краде има - типично македонско
- Пошто е на ЛДП , СДСМ па и не баш повикуваат отворено да се гласа за Пенов , а као се коалиција - педерско

Ај ти сега оди разбери се со Македонишен логишен - да му цркне козата на Едвард Кардељ.
Ќе почнат и за дома водовоџиите да се викаат според партијата :):):)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
2 мандати му се доста...
Е мојот градоначалник Hazel McCallion 29 години е на истата функција.

И еве што коментираат граѓаните ваму:
- Mississauga има 463 регистрирани (чисти и средени) паркови
- Mississauga е град со бесплатно паркирање (освен на една мала, но многу прометна улица)
- Mississauga е град во кој што секоја населба си има свој затворен базен, своја библиотека итн.
- Mississauga е град каде буквално 100% од административните работи можат да се завршуваат online, дома од својот компјутер.
А никого немам чуено да дискутира за тоа од која партија е жената. Ниту па на нејзиниот вебсајт тоа го пишува!

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Е мојот градоначалник Hazel McCallion 29 години е на истата функција.

И еве што коментираат граѓаните ваму:
- Mississauga има 463 регистрирани (чисти и средени) паркови
- Mississauga е град со бесплатно паркирање (освен на една мала, но многу прометна улица)
- Mississauga е град во кој што секоја населба си има свој затворен базен, своја библиотека итн.
- Mississauga е град каде буквално 100% од административните работи можат да се завршуваат online, дома од својот компјутер.
А никого немам чуено да дискутира за тоа од која партија е жената. Ниту па на нејзиниот вебсајт тоа го пишува!
И Трифун е тука некаде :):):).

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
И Трифун е тука некаде :):):).
Еве ги изјавите на Трипун и Грујо од пред две години:

Трифун Костовски: Ми причинува голема чест што ја добив вашата доверба. Ова е првиот чекор кон нешто што треба да значи ново, ова е само почеток кон она што значи 'што можам јас да направам за мојот град и за мојата татковина'.

Никола Груевски: Оваа победа која ја имаме на локалните избори е порака до власта дека таа е делегитимирана, но и дека доаѓаат нови сили, дека доаѓаат нови луѓе со нови програми, визии и идеи.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Еве ги изјавите на Трипун и Грујо од пред две години:

Трифун Костовски: Ми причинува голема чест што ја добив вашата доверба. Ова е првиот чекор кон нешто што треба да значи ново, ова е само почеток кон она што значи 'што можам јас да направам за мојот град и за мојата татковина'.

Никола Груевски: Оваа победа која ја имаме на локалните избори е порака до власта дека таа е делегитимирана, но и дека доаѓаат нови сили, дека доаѓаат нови луѓе со нови програми, визии и идеи.
Па и вистина е. Работат на афирмација на популизмот дека е адекватна супституција наместо конкретни резултати и ако потрае тоа, можда и ќе ги превоспитаат Скопјани - во конкретниов случај за градоначалникот.

Kajgana Shop

На врв Bottom