Школи за млади таленти (ЈУНИОР)

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Оваа тема ја отварам за да разговараме што мислите вие за Јуниор како организација или еве не мора Јуниор некој друг клуб каде што се работи професионално со младите надежи...колку такви клуба имаме државата и дали тие се доволни за напредок на нашата кошарка

Кошаркарскиот клув Јуниор сите го знаеме како еден од најдобрите за работа со деца од помладите категории односно деца родени од 95 па се до 1999....
Покрај нив има и поголеми категории од 1992 до 1994
Јуниор е најдобриот кошаркарски клуб за младите генерации...
На чело со Саша Димитриевич Јуниор го спонзорирааат многу спонзори повеќе и од некој прволигашки тимови..
Добрата работа напредокот и одличните услови за тренинг е причината зошто младите деца(идните надежи) највеќе се запишуваат таму..
Од летово Јуниор изгради и своја сала каде што се одржуваат тренинзи на селекциите на Јуниор...и индивидуалните тренинзи...за кој се наплаќа 600 ден од тренинг...

-Пред два три дена бев на тој индивидуален тренинг со Саша..одличен тренер..те поправа во секоја направена грешка макар и ногата за милиметар да не ти е на место тој тоа го забележува...

ЈУНИОР е дефинитивно најдобрата школа кошаркарска во Македонија моментално

Подетални информации на страната www.junior.com.mk

Добро ај да пофалам тука и нашиот нов клуб имаме 2 пати у дено тренинг имаме пофисионален тренер ПЕРО НАСТЕВ и то е то а ние во прво коло играме со овој ЈУНИОР ??? билла да ми одговориш

Добро ај да пофалам тука и нашиот нов клуб имаме 2 пати у дено тренинг имаме пофисионален тренер ПЕРО НАСТЕВ и то е то а ние во прво коло играме со овој ЈУНИОР ??? билла да ми одговориш
Тој тој..јаки се...можно е и јас да играм за нив:)

Тој тој..јаки се...можно е и јас да играм за нив:)
Им гледав сега на страницата и се сетив на 2 турнира игравме со нив еден во струмица еден во чачак ама за 92 не гледам нигде изгледа се слаби доминират во 95 , 96 година а 92 незнам не пише на страницата . . .

Јас ке дојдам во публика и ке навивавам само вие станете Ѕверови...,:pos2:

Изгубија од Горани Баскет, но тоа е пријателска, и овој пораз им е прв по 4 години во генерацијата 94та...
А оваа генерација горани баскет имаат СТРАШНА екипа!

у секој случај мислам дека школата е една од најуспешните во Македонија!

Честито големиот успех на екипите од Јуниор на годинешниов Божиќен турнир одржан во Пореч Хрватска. Сите екипи се позлатија.

Ej ovaa skola e besplatna ima li nekoj da mi kaze informacija ako plakaat po kolku pari plakaat decata ?

Јуниор полуфиналист во Сараево

Скопски Јуниор се пласираа во полуфиналето на турнирот во Сараево.
Избраниците на Денис Дервишевиќ го освоија 1. место во “Б“ Групата, откако забележаа 3 победи во исто толку одиграни натпревари.

Во 3. коло денеска Јуниор славеше со 59:57 над домашната екипа Спарс. Прв стрелец во редовите на Јуниор беше Џуџевиќ, кој постигна 18 поени.

Претходно, Јуниор забележа одлична победа над реномираниот тим на ПАОК од Солун со 53:39 во меч од 2. коло во “Б“ Групата .

Кошаркарите на Јуниор одиграа одлично и сосема заслужено стигнаа до победата, откако беа подобри од своите противници во текот на целиот натпревар.
Најефикасен во редовите на Јуниор беше Слободан Булатовиќ, кој постигна 34 поени.

Во 1. коло, Јуниор славеше над домаќинот Босна со 76:47. Најефикасни на таа средба беа Димитриевски и Булатовиќ, кои постигнаа по 17 поени.

Извор: www.basketball.org.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom