Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
Mother fucker kolku bandwich i treba na karticava pci- e slotot na x1 bil namesten aftomatski koa go res. biosot vcera eh vidi rabota .
PS: ne znaev deka cccp go updejtuvale vednas go stavam

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Лугје помагајте :). Вака. Кога ке го уклучам компјутерот,за време и кога е почетокот кај шо пишува податоци за пцто блабла и кога се уклучува виндоусот на мониторт има СНЕГ. Значи графичката не е у ред. Земав извадив графичката,исчистив кулерот исчистив се, пак исто. Сменив на другиот приклучок,исто беше. Прво мислев да не е до мониторот па земав стаив на друг монитор ама пак исто. Значи конечен одг е дека е до графичката само незнам што е. Ај некој поупатен во ова нека каже што може да е и дали може да се поправи или да ја џиткам х).

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Лугје помагајте :). Вака. Кога ке го уклучам компјутерот,за време и кога е почетокот кај шо пишува податоци за пцто блабла и кога се уклучува виндоусот на мониторт има СНЕГ. Значи графичката не е у ред. Земав извадив графичката,исчистив кулерот исчистив се, пак исто. Сменив на другиот приклучок,исто беше. Прво мислев да не е до мониторот па земав стаив на друг монитор ама пак исто. Значи конечен одг е дека е до графичката само незнам што е. Ај некој поупатен во ова нека каже што може да е и дали може да се поправи или да ја џиткам х).
Купи си нова :)

И сликај со мобилен/апарат и прати слика да видиме како изгледа.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Se pravi se ako sakas i ako imas dovolno pari da ja platis popravkata

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.853
Поени од реакции
11.516
Здраво....баш пред 2-3 саати ми искрсна проблем со pc-то...т.е. се крена хардот, почна да работи машинава, арно ама без оној примарниот звук од 1 секунда што е кај секој компјутер на почетокот...и гледам no signal на мониторот, абер нема од слика...сменив кабли, пробав на друг компјутер мислејќи дека проблемот е до мониторот ама ок си беше, па увидов дека е до куќиштето...ептен истрипана работава, се си работи ама црниот екран не се трга :icon_mrgr
Сумњам во матичната....а вие?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
Здраво....баш пред 2-3 саати ми искрсна проблем со pc-то...т.е. се крена хардот, почна да работи машинава, арно ама без оној примарниот звук од 1 секунда што е кај секој компјутер на почетокот...и гледам no signal на мониторот, абер нема од слика...сменив кабли, пробав на друг компјутер мислејќи дека проблемот е до мониторот ама ок си беше, па увидов дека е до куќиштето...ептен истрипана работава, се си работи ама црниот екран не се трга :icon_mrgr
A zasto ne sumnjas vo grafickata?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да ти кажам право помислив и на тоа...ете и ти ја врати во конкуренција пак :icon_mrgr
Извади ја графичката, зачисти ја, стави ја убаво назад во слотот и кабелот од мониторот закачи го убаво и на монитор на графичка.

Ако нема резултат, мењај графичка.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Ako biperot ne dava zuk znaci nesto ne inicijalizira plocata obicno znae da bide od grafika ili ram iscists gi i dvete (gi cistis dolu kaj sot sto vleguvaat). Ima slucaevi koga i samiot cipset na plocata e otiden ama i toa se pravi pisi sto si napravil

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Пред извесен период при подигање на системот на екран ми се појави известување дека кулерот на чипот на матичната е заглавен и не го подигање системот. По детално чистење на куќиштето повторно го вклучив компјутерот и се си работеше како подмачкано. Е сега проблемот е што истата нотификација ми се појавува во последнава недела со тоа што кулерот најнормално си работи од самото вклучување на системот. BTW матичната плоча е Asus A8N-E

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.853
Поени од реакции
11.516
Фала дечки...до вентилаторот за напајање било...рикаше ко магаре, ама се среди!
mwa

K

kalimer0

Гостин
Јас имам софтверски проблем:
Кога отворам My Computer внатре е празно нема ни C,D,E... Кога се обидувам да отворам некоја папка на десктоп (вкулучувајќи ја и My Documents) ми излегува ова:

Од кога го имам овој проблем, во Control Panel забележав ново иконче именувано како Data Sources(ODBC). Најлошо е што кога ставам CD компјутерот не го чита а со тоа неможам да направам формат. И на таскбарот до сатот ми стои следнава икона а вториот диалог ми излегува доколку направам exit на тој песочниот часовник

System Restore не помага, молам за помош :cuc:

UPDATE:

Програмата кај таскбарот се вика CafeAgent сосема непотребно ја отворив и сега неможам да ја затоврам ни да ја uninstall.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ај малце помош тие што се разбираат во монитори...

Скоро на средина на мониторот, по должина на еден ред пиксели, се појави како една светло-жолта линија којашто се приметува лесно само на горниот дел од мониторот. Исто така на горниот дел се и поизбацени пикселите, (незнам дали ме разбирате) како повеќе да се приметуваат. Ова го приметив кога го пуштив компјутерот пред малку.

Е сега, од што може да биде ова? Дали од самиот монитор, дали од графичката? Или пак од тоа што пред 2-3 дена го ставив да работи на дигитален (DVI) кабел наместо на D-SUB?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај малце помош тие што се разбираат во монитори...

Скоро на средина на мониторот, по должина на еден ред пиксели, се појави како една светло-жолта линија којашто се приметува лесно само на горниот дел од мониторот. Исто така на горниот дел се и поизбацени пикселите, (незнам дали ме разбирате) како повеќе да се приметуваат. Ова го приметив кога го пуштив компјутерот пред малку.

Е сега, од што може да биде ова? Дали од самиот монитор, дали од графичката? Или пак од тоа што пред 2-3 дена го ставив да работи на дигитален (DVI) кабел наместо на D-SUB?
Најверојатно мониторот. Сликај и прати слика.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
15-01-11_200236.jpg

Еве.

Едит: Сега почна да се појавува уште една.... :kesa:
Едит2: Го искључив и пак го укључив мониторот и сега линиите исчезнаа?

Kajgana Shop

На врв Bottom