Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
kako da gi zgolemam ikonite u XP?i tekstot pod niv?
Десен клик на позадина - appearance - advanced - во item бираш icon и си местиш големина во size, а за големината на фонтот исто icon и си бираш фонт на буквите и големина :salut:

Член од
16 јули 2007
Мислења
2.165
Поени од реакции
134
Помош.

Значи си користам Google Chrome како основен пребарувач, но пред неколку дена почна да не ми отвара форумов и ми дава некој error.

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.
Size of a request header field exceeds server limit.

Cookie: IDstack=%2C8180%2C; __utmz=201667206.1246583682.9.1.utmcsr=(direct)|utmccn=(direct)|utmcmd=(none); bbstyleid=1; bblastv

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Помош.

Значи си користам Google Chrome како основен пребарувач, но пред неколку дена почна да не ми отвара форумов и ми дава некој error.

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.
Size of a request header field exceeds server limit.

Cookie: IDstack=%2C8180%2C; __utmz=201667206.1246583682.9.1.utmcsr=(direct)|utmccn=(direct)|utmcmd=(none); bbstyleid=1; bblastv
Ако ти отвара кајгана со другите, пробај реинсталирај го Chrome.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.506
Поени од реакции
8.194
другари, како да го средам звукот после форматирање(знам дека имаше друг начин освен инсталација на звучна карта - па ако можете тој да ми го кажете)??? ве молам на помош...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
другари, како да го средам звукот после форматирање(знам дека имаше друг начин освен инсталација на звучна карта - па ако можете тој да ми го кажете)??? ве молам на помош...
Ако самиот Windows не ти инсталира драјвери за звук, тогаш сам ќе си ставиш драјвери.

M

Mr.InF3ction

Гостин
кажи каква звучна картичка имаш.. кој оперативен систем...
или ако имаш интернет.. ќе ти пратам Driver Magician и со еден клик ги симнува.. инсталира сите драјвери :smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.506
Поени од реакции
8.194
Ако самиот Windows не ти инсталира драјвери за звук, тогаш сам ќе си ставиш драјвери.
не не... имаше некоја опција... само заборавив каде се наоѓаше.. не требаше ништо да инсталирам...

M

Mr.InF3ction

Гостин
не не... имаше некоја опција... само заборавив каде се наоѓаше.. не требаше ништо да инсталирам...
каква опција?

освен ако немаш Portable 3D SoundCard како што имав јас во стариот компјутер :

не ти треба никаков драјвер.. но за интегрираните звучни картички како што знам мора да се инсталираат драјверите.. сепак твој компјутер.. ти си знаеш :toe:

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Neznam dali e za tuka ama aj da prasam. Vo skopje si imav napraveno wireless konekcija bez router ili sl. Ja imav share-uvano konekcijata preku wireless i si rabotese super. Koga se vrativ doma probav istoto preku adsl-ot ama nisto. Dali e nekoj zapozanen so ova i koja konekcija treba da ja share-uvam?

П

Паган-др

Гостин
Ми се сјеба нешто компјутеров. Тоа доле што е кај што стојат отворените програми, неможам да кликам на него. На десктоп иконите можам, на тоа доле неможам. Некој да не знае што му е чарето? Итно ми треба решение.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ми се сјеба нешто компјутеров. Тоа доле што е кај што стојат отворените програми, неможам да кликам на него. На десктоп иконите можам, на тоа доле неможам. Некој да не знае што му е чарето? Итно ми треба решение.
отвори го taskmanager ctrl+shift+Esc и види кој процес ти е 90 ,100 % исклучи го или рестарт направи му

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
сабајле све си беше ок... сега кога кога го уклучив пцто ми се појави некое предупредување дека имам spyware али предупредувањево ми се појави на цел екран... Имам avg антивирус кој во моментов неможам да го уклучам и ми се појавува едно system security што само од себе си скенира... а да.. и притоа неможам да уклучам ни пола од програмите и то... што да му сторам? и што може да е?

П

Паган-др

Гостин
отвори го taskmanager ctrl+shift+Esc и види кој процес ти е 90 ,100 % исклучи го или рестарт направи му
Нуб сум у вакви работи затоа молам без смеење.

Нема ништо 90, 100%. Ако збориш за тоа последното во табелата. Најмногу ми е фајрфоксот 61.880.
И да, го рестартирав компјутерот и пак исто...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom