Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Некој да знае некоја програма преку која ќе можам да ги поправам црвените очи што се излезени на слика?
Mislam deka imase edno softverce red eyes remover taka mislam deka se vikase samo go pustas i se oprava ne e kolplicirano kako fotosop ili nekoj slicen program sto bara mozganje

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
WOW :|
Можеш со Фотошоп :) Или со MS Paint :vozbud:
Mislam deka imase edno softverce red eyes remover taka mislam deka se vikase samo go pustas i se oprava ne e kolplicirano kako fotosop ili nekoj slicen program sto bara mozganje
Па мене ако ми е до Фотошоп нема да прашувам тука, ми требаше некоја помала програма која не е толку комплицирана. Thanks Anyway

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
вака сеа
сакам да имам конекција и на пц-то и на лап топот
имам еден приклучен кабел од кабловски интернет кејблтел
што треба да направам за да извлечам на пр кабел од пц до лап топ и да има на двете конекција
или можда треба да земам рутер или сл
дај помагајте се испотепавме со сетра ми за нет
ако има објаснето на друго место дајте линк
фала однапред

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
вака сеа
сакам да имам конекција и на пц-то и на лап топот
имам еден приклучен кабел од кабловски интернет кејблтел
што треба да направам за да извлечам на пр кабел од пц до лап топ и да има на двете конекција
или можда треба да земам рутер или сл
дај помагајте се испотепавме со сетра ми за нет
ако има објаснето на друго место дајте линк
фала однапред
Од модемот ќе пуштиш лан до свичер и од свичот ќе поврзеш лан до двата компјутера со оној obi;niot лан кабел рј 45

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Од модемот ќе пуштиш лан до свичер и од свичот ќе поврзеш лан до двата компјутера со оној obi;niot лан кабел рј 45
де малку упрости со поимиве
ако сакаш

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
де малку упрости со поимиве
ако сакаш
Имаш модем од кабловска.
Ќе пуштиш лан кабел од портата на модемот до свич, свич на пазар ќе најдеш или во сите пц продавници. Свичот го дели нетот (брзина линија) со тоа што ќе ти требаат уште два лан кабли лан кабел имаш на пазар ќе ти спојат со се конектори и ќе ги пуштиш ако е со четири порти свичот тие се мали свичови ќе пуштиш пак два лан кабли до мрежната во двата пц.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Имаш модем од кабловска.
Ќе пуштиш лан кабел од портата на модемот до свич, свич на пазар ќе најдеш или во сите пц продавници. Свичот го дели нетот (брзина линија) со тоа што ќе ти требаат уште два лан кабли лан кабел имаш на пазар ќе ти спојат со се конектори и ќе ги пуштиш ако е со четири порти свичот тие се мали свичови ќе пуштиш пак два лан кабли до мрежната во двата пц.
другар кај мене кабловскиот влева дирекни во компјутер нема рутер или надворешен модем
значи ли тоа дека треба да си купам или може дирекно од мрежната да извлечам кабел до свичот?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
другар кај мене кабловскиот влева дирекни во компјутер нема рутер или надворешен модем
значи ли тоа дека треба да си купам или може дирекно од мрежната да извлечам кабел до свичот?
Епа тогаш дирекно во свич ќе оди лан кабелот од кабловска и после од свичот двата кабли во двата компјутери.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Прво да си прашаш кај провајдерот (ако ти е без модем конекцијата....и јас имам таква директна) да не ти е конекцијата условена со МАС адресата на мрежната картица.....ако е така тогаш поделбата е малку „посложен’’ процес.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Некој јузер и клуч за Advancede System Care,aко има......фала.:smir:

Член од
8 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
1
помоооош !!!
сакав да напрам апдејт на софтвер на тел.NOKIA n73, и нешо не испадна ко со требит и тел. не ми работит сега т.е. дават знаци дека е тука али не сакат да се уклучит.
некој дане имат чаре како да го решам прблемов(да спуштам нов софтвер) или да си одам на мајстор !!!

ФАЛА УНАПР:
:toe: :salut:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
помоооош !!!
сакав да напрам апдејт на софтвер на тел.NOKIA n73, и нешо не испадна ко со требит и тел. не ми работит сега т.е. дават знаци дека е тука али не сакат да се уклучит.
некој дане имат чаре како да го решам прблемов(да спуштам нов софтвер) или да си одам на мајстор !!!

ФАЛА УНАПР:
:toe: :salut:
обрати се на

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=29522&page=120

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Незнам дали е за софтверски или хардверски решенија, ама сепак ке се обидам тука.

Touch pad-от на лаптопот воопшто не ми функционира, така наеднаш.. ни левиот, ни десниот клик, све е мртво. Некое решение ?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Курсерот на лаптопот кога сакам да селектирам некој текст (во ворд или на интернет) ми е бел и тешко се препознава ако позадината е бела, како да го направам да биде црн. Барав во контролите за mouse но неможам да го најдам...како да го променам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom