Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да не не ти е досимнат 100% филмот?

не не, тоа ми го прави и на други филмови, не на сите, еве сега видов и на некои документарци што ги имам од порано ми го јавува истиот проблем
, на пример Zeitgeist - 2007 го гледам супер, ама тој од 2008 делот ми вика faild to initialize audio devices, chek audio setings и нема звук.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.817
Поени од реакции
12.307
не не, тоа ми го прави и на други филмови, не на сите, еве сега видов и на некои документарци што ги имам од порано ми го јавува истиот проблем
, на пример Zeitgeist - 2007 го гледам супер, ама тој од 2008 делот ми вика faild to initialize audio devices, chek audio setings и нема звук.
Најверојатно ти прави проблем кај што има DTS аудио (дали у подесувања, дали кодеци, дали аудиокартичка...ја го избегнувам DTS, знае да прави проблеми).
Сајтот на Xbox media center кажува дека поддржува дтс 5.1.
vlc медиа плеер ги отвора фајловите со dts аудио.

http://www.videolan.org/vlc/features.php?cat=audio
па би требало да го прочита и овој фајл.

можно е и ако имаш разни филтри ac3 ffdshow...да има некој проблем у конфигурација. На пример препорачуваат во ffdshow да се исклучи поддршка за DTS, а во ac3 да се вклучи spdif поддршка.
Disable ac3 and dts in ffdshow. Install ac3 filter. In the ac3 filter configuration click on the Use spdif checkbox.
па и со ваков избор постојат проблеми. Многу програми доаѓаат со свои кодеци кои се убацуваат наместо дифолт кодеците... миљон комбинации, ова е ептен чворнато :)
Постојат програми за конверзија на дтс во AC3 5.1, тоа бара плус лепење и синхронизација. Да не усложнувам, ако моеш некако опрај го во подесувањата на софтверот со кој гледаш или кодеците.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Најверојатно ти прави проблем кај што има DTS аудио (дали у подесувања, дали кодеци, дали аудиокартичка...ја го избегнувам DTS, знае да прави проблеми).
Сајтот на Xbox media center кажува дека поддржува дтс 5.1.
vlc медиа плеер ги отвора фајловите со dts аудио.

http://www.videolan.org/vlc/features.php?cat=audio
па би требало да го прочита и овој фајл.

можно е и ако имаш разни филтри ac3 ffdshow...да има некој проблем у конфигурација. На пример препорачуваат во ffdshow да се исклучи поддршка за DTS, а во ac3 да се вклучи spdif поддршка.
па и со ваков избор постојат проблеми. Многу програми доаѓаат со свои кодеци кои се убацуваат наместо дифолт кодеците... миљон комбинации, ова е ептен чворнато :)
Постојат програми за конверзија на дтс во AC3 5.1, тоа бара плус лепење и синхронизација. Да не усложнувам, ако моеш некако опрај го во подесувањата на софтверот со кој гледаш или кодеците.

Да да знам дека може со тој плеер да го пушти филмот, може и со виндовс медиа плеер, ама сликата не ми е добра и нема многу опции тие плеереи да се подесат боја, контраст. затоа ми е мене.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај пробај вака:

1. Избриши ги сите видео кодеци што ги имаш инсталирано
2. Инсталирај ги само овие од K-Lite Codec Pack 6.4.0 Full
3. Инсталирај GOM Player
4. Пушти го филмот што те зеза и види

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ај пробај вака:

1. Избриши ги сите видео кодеци што ги имаш инсталирано
2. Инсталирај ги само овие од K-Lite Codec Pack 6.4.0 Full
3. Инсталирај GOM Player
4. Пушти го филмот што те зеза и види

Благодарам на сите што ми помогнаа го најдов решението со помош на сите вас, луртз убаво напиша дека е до ДТС и само го сменив во аналоген аудио и можам да ги гледам филмовите. Благодарма уште еднаш до сиите нема више да ве гњавам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Уште малку ќе го расипам GOOGLE од барање на споредба или табела за тоа кој кулер е подобар и зашто помеѓу:

1. Cooler Master Hyper 212
2. Cooler Master Hyper 212+

Значи ептен ме интересира кој ОД ОВИЕ ДВА е подобар и зашто?
Сегде има позитивни оцени, сегде котираат на висока позиција, ама нигде ги нема еден против друг :)

Некој паталец на помош?

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^ Исти се ... во глобала ...
212+ има генерално подобар вентилатор со PWM, држачи за сокет 1156 и 1366 и ретардиран механизам за местење .... :)
direct contact основа што не е најдобро решение (според мене), ме мрзи да објаснувам ... :)

иначе коруне ... не се мисли го има во сет ... купувај веднаш ...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
212+ има генерално подобар вентилатор, држачи за сокет 1156 и 1366 и ретардиран механизам за местење .... :)
Абе ги знам сите работи што ги имаат/немаат, ама не знам некој кој ги проверил двата, да видам разлики во температури, бучава, такви работи :)

Баш ме интересира колку подобро лади PLUS затоа што има една “решетка“ а не две како кај првичниот 212.

А читам и дека тоа што на 212+ тие Heat Pipes допираат на процесорот е многу поефективно одколку да е само цела плочка директ на процесор.
Знам во теорија, ама пракса за овие.... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
212+ има генерално подобар в
И подобрени heatpipes, кои релативно поефикасно (подборо решение) си ја вршат работата од 212 :)

Ова го читав на ривју на OCC пред некое време ако го најдам ќе постирам.

Едит, го најдов

http://www.overclockersclub.com/reviews/coolermaster_hyper_212_plus/2.htm

Се на се подобар избор е 212+ е сега колку ќе му се исплати на некого е дискутабилно. Кулеров е фантастишен во секој поглед и ставен на тест против Thermalright TRUE разликата била само 3 степени! ако се знае дека вториот спаѓа во најдобрите категоријата најдобри 3 кулери на сите времиња јасно е колку е само best bang for buck 212+...

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Вака сеа нешто да прашам имам еден сплитер уклуцено и таму во сплитерот имам уклуценоо и телефон и потоа ми оди кабелот до модем ама бидејки сеа земав рутер од т хоме и сеа не ми треба модемот и сеа тој кабелот сто ми доагасе до модемот дали мозе на него да уклуцам усте еден сплитер и после да го уклуцам тој кабел од сплитерот во рутерот? Дали мозе да има два сплитера уклуцено а да не прават проглем?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И подобрени heatpipes, кои релативно поефикасно (подборо решение) си ја вршат работата од 212 :)

Ова го читав на ривју на OCC пред некое време ако го најдам ќе постирам.

Едит, го најдов

http://www.overclockersclub.com/reviews/coolermaster_hyper_212_plus/2.htm
Прочитав некои 5 вакви Reviews сигурно и сакам да се осигурам кој дизајн е подобар и зашто мењале :)

Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
CF to IDE 44pin

Zdravo,

Dali znae nekoj kade vo Skopje moze da se najde CF to IDE 44pin za laptop.

Член од
5 октомври 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
imam dell inspiron 1564,koristam windows 7, vo konfiguracijata pisuva deka ima bluetooth ama nikako ne mozam da go najdam

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Поздрав, имам еден проблем со звукот на лаптопот. Кога ќе пуштам некоја песна звукот ми сецка, ги инсталирав најновите драјвери за звучната и последните аудио кодеци, но проблемот пак продолжува. Пробав и преку друг плеер но пак исто, на било која песна звукот ми сецка. Некое решение ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Поздрав, имам еден проблем со звукот на лаптопот. Кога ќе пуштам некоја песна звукот ми сецка, ги инсталирав најновите драјвери за звучната и последните аудио кодеци, но проблемот пак продолжува. Пробав и преку друг плеер но пак исто, на било која песна звукот ми сецка. Некое решение ?
А на филмови/игри?

Други звучници/слушалки?

Kajgana Shop

На врв Bottom