Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Ај да пишам и овде....гчедам дека темата за Паскал не е баш посетена:

Може ли некој да ми каже како да напишам програма во паскал за пресметување систем од две неравенки?????? Итно!!!!!

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Кога симнувам некоја програма од интернет, или кога ќе ставам некое цд ми се рестартира компјутерот. Што може да биде проблемот?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Кога симнувам некоја програма од интернет, или кога ќе ставам некое цд ми се рестартира компјутерот. Што може да биде проблемот?
Ај искључи автоматски рестарт на компјутерот во случај на грешка:helou:

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
А за кој хардвер друже.....да не правеше формат или му вклучи некој нов уреед? Дај објасни малку!!
му вклучив нов уред, тоа е Bluetooth USB Adapter, тој си работи и си праќам фајлови од компјутер во телефон, може да го контролирам и компјутерот и др., а има и функции на Блутутот што не работат

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
му вклучив нов уред, тоа е Bluetooth USB Adapter, тој си работи и си праќам фајлови од компјутер во телефон, може да го контролирам и компјутерот и др., а има и функции на Блутутот што не работат
Имаш ЦД со Блутут адаптерот? Инсталираше нешто од него(од ЦДто)?

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Имаш ЦД со Блутут адаптерот? Инсталираше нешто од него(од ЦДто)?
да имам ЦД, од таму ги инсталирав драјверите, некои не зашто не passed windows и не можеше и тоа

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
да имам ЦД, од таму ги инсталирав драјверите, некои не зашто не passed windows и не можеше и тоа
Ај избриши се што си инсталирал од ЦД-то, потоа стави го Цд-то, вклучи Блутут адаптерот и оди на Automaticaly install new hardware! Би требало да се реши!

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
користам мозила и кога сакам да сејвнам некоја слика, одам нели на сејв имиџ ес! е сеа, по некогаш правам грешка и го кликам тоа под него, односно СЕНД имиџ... и кога ќе го кликнам на тоа, машината се замрзнува едно 10-15 секунди и од еднаш искачаат едно трилион прозорчиња од интернет експлорерот :mad::mad::mad::mad::mad: и се блокира цел компјутер...
чаре? да го бришам експлорер? некоја модификација во мозилата?
напомена: формат не е решение.

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
користам мозила и кога сакам да сејвнам некоја слика, одам нели на сејв имиџ ес! е сеа, по некогаш правам грешка и го кликам тоа под него, односно СЕНД имиџ... и кога ќе го кликнам на тоа, машината се замрзнува едно 10-15 секунди и од еднаш искачаат едно трилион прозорчиња од интернет експлорерот :mad::mad::mad::mad::mad: и се блокира цел компјутер...
чаре? да го бришам експлорер? некоја модификација во мозилата?
напомена: формат не е решение.
Пробај со реинсталирање на Мозилата ,или префрли се на друг прелистувач.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Иам виста сп1, одеднаш се изгуби позадината од десктоп и ми дава само солид колорс да користам. Не можам да ставам некоја слика за позадина.
Кога отворам у пикчрс ми го дава само името на сликата а не и самата слика, мора неколку пати да кликнам на вју за да ми се појави и после пак по старо.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Вака..имам Виста СП1 и сакам да се префрлам на Виндоус 7.Дали ке ми факаат истите драјвери од Вистата на Вин 7 ???Вистава ми е добра ама и онака за формат ми е компјутерот не е форматиран од кога е купен едно пола година сигурно.Ако има некој позитивни негативни секакви критики за Виста 7 нека пише.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака..имам Виста СП1 и сакам да се префрлам на Виндоус 7.Дали ке ми факаат истите драјвери од Вистата на Вин 7 ???Вистава ми е добра ама и онака за формат ми е компјутерот не е форматиран од кога е купен едно пола година сигурно.Ако има некој позитивни негативни секакви критики за Виста 7 нека пише.
Се ќе ти работи.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
АЈде експерти....

Од вчера при уклучување на компјутерот за прв пат снема звук. Пробав, ги мењавав портовите со звучниците и слушалките, пак не сака. Драјверите се тука. Ги уклучувам звучниците шуштат, ама песната не се слуша.
Ваљда е прегорена звучната, ама еве да речеме дека не е, кажете ми, кај се наоѓа серискиот број, моделот на звучната да ги симнам драјверите и да ги преинсталирам. Фала.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
АЈде експерти....

Од вчера при уклучување на компјутерот за прв пат снема звук. Пробав, ги мењавав портовите со звучниците и слушалките, пак не сака. Драјверите се тука. Ги уклучувам звучниците шуштат, ама песната не се слуша.
Ваљда е прегорена звучната, ама еве да речеме дека не е, кажете ми, кај се наоѓа серискиот број, моделот на звучната да ги симнам драјверите и да ги преинсталирам. Фала.
Симни everest home edition и ќе ти покаже каква звучна имаш.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Да еве го симнав, видов се тоа. А пред да ги ре-инсталирам, треба да ги избришам старите? Бидејќи глеам дека се тука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom