Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
Симни го и инсталирај го ова, мислам дека одкако ќе го инсталираш тоа ќе биде све во ред. Пробај и пиши што си направил.
Aaa не се заебувам по 2 пут.. еднаш симнав едно срање упдате од микрософт сајтот и ми се поеба виндоусот ми се напраи WGA. ( не ми е лиценциран ) иначе ми е СП3 ..

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Aaa не се заебувам по 2 пут.. еднаш симнав едно срање упдате од микрософт сајтот и ми се поеба виндоусот ми се напраи WGA. ( не ми е лиценциран ) иначе ми е СП3 ..
Сега и сакаш и несакаш помош :uvo:
Симни го апдејтот, ако ти се појави вга ќе најдеме решение и за него

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Тоа го видов како можно решение на проблемот освен Repair на Windows-от да правиш. Ако е WGA лесен проблем е одма ќе го решиме. Иначе чим така си се одлучил не најдов некое друго решение освен Repair на Windows, ако има некој друг решение арно, ако не... :toe:

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
Сега и сакаш и несакаш помош :uvo:
Симни го апдејтот, ако ти се појави вга ќе најдеме решение и за него
А бе ке го терам вака без калкулатор... Ја ја средив првиот пат ВГА со едно програмче ВГА ХАК се викаше ...
И онака се мислам дали да инсталирам виндоус 7 ?:toe:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
А бе ке го терам вака без калкулатор... Ја ја средив првиот пат ВГА со едно програмче ВГА ХАК се викаше ...
И онака се мислам дали да инсталирам виндоус 7 ?:toe:
Добро бе, уште колку време ќе се мачите со WGA?

Шибај, имаш genuine key по пп. :smir:

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
дали ќе можи некој да ми даде линк да спуштам win98 И win95 ми падна од стариот пц да да видам како ке тера со 95 ако не послем 98.позз

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Ми требаат два предлози за network based intrusion detection system и host based intrusion detection system. Ќе може некој да ми помогне ?

CrazYMinD

Искусен Кајганџија
Член од
9 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
0
Вака имам еден проблем.Инсталирав порграмче за едитација на windows xp кој го едитира на windows 7.И откако го инсталирав и рестартирав компјутерот немозев да го стартувам виндовсот, пробав да го преинсталирам но немозев ми казувасе дека хард дискот недостасува.пробав со два хардиска тогас ми го показувасе мојот хад диск и сите податоци стоеа и пробав да му инсталирам виндовс но кога ке го ставам само мојот хард диск пак ми јавува HDDR is missing.Dali nekoj ke mozi da mi pomogne! ако не :toe:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Вака имам еден проблем.Инсталирав порграмче за едитација на windows xp кој го едитира на windows 7.И откако го инсталирав и рестартирав компјутерот немозев да го стартувам виндовсот, пробав да го преинсталирам но немозев ми казувасе дека хард дискот недостасува.пробав со два хардиска тогас ми го показувасе мојот хад диск и сите податоци стоеа и пробав да му инсталирам виндовс но кога ке го ставам само мојот хард диск пак ми јавува HDDR is missing.Dali nekoj ke mozi da mi pomogne! ако не :toe:
Друже, пробај преку Safe Mode да го избришеш тоа што си го инсталирал или пак доколку имаш Ubuntu CD пробај покрени го Ubuntu како Live CD и преку него влези во Windows-от и избриши го тоа што си го инсталирал. Само кога ќе го бришеш гледај да избришрш колку можеш повеќе од фајловите кои со поврзани со тоа што си го инсталирал. После тоа мислам дека ќе биде носмално све, само ќе треба после да го подзачистиш од вируси малце.

Едит: Или па ако тоа ти се случило сега брзо ако можеш System Restor напрај мислам дека така ќе се среди.

CrazYMinD

Искусен Кајганџија
Член од
9 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
0
Друже немозам да влезам во save modeto,ни vo System Restore, оти ко го инстаирав си напрај System Restore point.A за во Save Modeto ко ќе го пустам до негде оди и после се рестартира компјутерот со знаци стариот виндовс не ми е достапен.Пробав со двата хард диска како со кажав прејге и пак немози и пробав да му напраам full format,ги избрисав партиициите и пак напрајв нови ама пак неможи.Чаре?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Друже немозам да влезам во save modeto,ни vo System Restore, оти ко го инстаирав си напрај System Restore point.A за во Save Modeto ко ќе го пустам до негде оди и после се рестартира компјутерот со знаци стариот виндовс не ми е достапен.Пробав со двата хард диска како со кажав прејге и пак немози и пробав да му напраам full format,ги избрисав партиициите и пак напрајв нови ама пак неможи.Чаре?
Да не си ги изместил во BIOS опциите за подигањето на оепративниот систем ? Види тие како ти се, подеси ги оперативниот систем подигањето да го извршува од хард дискот, али пред ова да го направиш види хард дискот да не си го поврзал како спореден.

А за овој дел...
full format,ги избрисав партиициите и пак напрајв нови ама пак неможи
...само ги избриша и направи нови или инсталираше и оперативен систем ?

CrazYMinD

Искусен Кајганџија
Член од
9 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
0
Друже пробав се ама пак не можи и во биосот го наметив да се боотира прво оперативниот систем и пак истиот проблем. а са парициите кога напрајв нови инсталирав и виндовс.Ама тоа се со двата хардиска кога ке ги ставам.инаку мојот кога ке го ставам сам ми јавува hddr is missing.

А и заборавив да ти кажам дека го повзав како мастер.

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Прашање:
Книга во .pdf формат од 190 страници сакам да ја испечатам по 4 страници на еден лист по редослед нормален за читање: 1,2 на др. 3,4.
Бирам Multiple pages per sheet и пишувам 2, ама треба да одберам да печати еднаш 1,2 после 5,6, па 9,10....и така натаму за после да ги ставам листовите пак и да печати 3,4 па 7,8 па 11,12
?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Прашање:
Книга во .pdf формат од 190 страници сакам да ја испечатам по 4 страници на еден лист по редослед нормален за читање: 1,2 на др. 3,4.
Бирам Multiple pages per sheet и пишувам 2, ама треба да одберам да печати еднаш 1,2 после 5,6, па 9,10....и така натаму за после да ги ставам листовите пак и да печати 3,4 па 7,8 па 11,12
?
Отвори со Adobe Reader, кликни на иконата за принтање горе лево. Во Print Range делот одбери Pages и со запирки одвои ги страните што сакаш да ги испринташ.

Едит: Пардон, не видов дека 4 од еднаш сакаш да принташ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom