Помош, проблеми, прашања, совети...

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
На другар пцто му се зезнало... ми пиша порака,па ќе пробам да побарам помош

значи,се уклучува пцто,и после некоја минута се гаси екранот или пак замрзнува екранот...

графичката?
Не верувам да е графичката, обично замрзнува кога има проблем со процесорот, најчесто кулерот е рикнат, или пак рикнал процесорот....
Ако е графичката, ќе почне да фрла мртви пиксели, ќе се појават штрафти и други заебанции, така да 99% сум сигурен дека е кулерот на процесорот, или самиот процесор...
Може и да има прашина на кулерот, или физички да е заглавен, провери убаво, исчисти го, па кажи резултати...
(ПС. ако 100% си сигурен дека правел формат, до ова е, ако не, прво форматирај, па види што ќе се деси)

Член од
2 јуни 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Не сум баш сигурна на која тема да се обратам, ама ај еве тука ќе си ја пробам среќата. Знае некој apple ipad дали има тука и колку пари е? Одма ми затреба информацијава, ќе прошетам инаку :)

Оф.... имало тема за ipad... :) чао

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
На другар пцто му се зезнало... ми пиша порака,па ќе пробам да побарам помош

значи,се уклучува пцто,и после некоја минута се гаси екранот или пак замрзнува екранот...

графичката?

Како му се гаси екранот? само екранот му се гаси или компјутерот се гаси/рестартира?

Не верувам да е графичката, обично замрзнува кога има проблем со процесорот, најчесто кулерот е рикнат, или пак рикнал процесорот....
Ако е графичката, ќе почне да фрла мртви пиксели, ќе се појават штрафти и други заебанции, така да 99% сум сигурен дека е кулерот на процесорот, или самиот процесор...
Може и да има прашина на кулерот, или физички да е заглавен, провери убаво, исчисти го, па кажи резултати...
(ПС. ако 100% си сигурен дека правел формат, до ова е, ако не, прво форматирај, па види што ќе се деси)
Процесорот не е рикнат 100%, ако е рикнат нема ни да се пали ПЦ-то т.е. ќе се пали и ќе почне да титка дека нешто не е у ред... Ако му се гаси компјутерот тогаш најверојатно е кулерот на процесорот т.е. прегрева, а ако му се гаси само мониторот и му се замрзнува сликата тогаш нема врска со процесорот

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Сакам да земам wireless рутер за да имам интернет и на лап топот. Дали ми треба нешто плус и може ли некој да ми објасни како ќе иде поврзувањето??? :smir:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
имам инсталирано CyberLink PowerDVD 10.0 и кога ќе пуштам блу раѕ филм имам само слика немам звук. може помош во што е проблемот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам инсталирано CyberLink PowerDVD 10.0 и кога ќе пуштам блу раѕ филм имам само слика немам звук. може помош во што е проблемот?
Филмот ти е баш BLU REY или ти е MKV ???

Инстлирај си XBOX Media Center и пробај со него.

И стај си најнови видео кодеци.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Филмот ти е баш BLU REY или ти е MKV ???

Инстлирај си XBOX Media Center и пробај со него.

И стај си најнови видео кодеци.

филмот е Iron.Man.2.2010.720p.BluRay.DTS.x264-HiDt

а дали таа алатка XBOX Media Center вади добра слика? зашто од повер двд 10 сум ептен задоволен од сликата. инаку кога пуштам исто така хд видео клипови ми дава звук.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
филмот е Iron.Man.2.2010.720p.BluRay.DTS.x264-HiDt

а дали таа алатка XBOX Media Center вади добра слика? зашто од повер двд 10 сум ептен задоволен од сликата. инаку кога пуштам исто така хд видео клипови ми дава звук.
Значи MKV фајл. Пробај смени му говорен/аудио јазик, преку менито од десен клик зашто обично во MKV фајловите има повеќе аудио јазици (пример, англиски и руски). Расчепкај.

А за добра слика, тоа ти зависи од мониторот, не од плеерот :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи MKV фајл. Пробај смени му говорен/аудио јазик, преку менито од десен клик зашто обично во MKV фајловите има повеќе аудио јазици (пример, англиски и руски). Расчепкај.

А за добра слика, тоа ти зависи од мониторот, не од плеерот :)

Расчепкав и ништо не се промени.

А за видиш дека не е само до екранот еве ти две слики од филмот пуштени со различен плеер.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Расчепкав и ништо не се промени.

А за видиш дека не е само до екранот еве ти две слики од филмот пуштени со различен плеер.

На едниот плеер по дифолт сетинзите му се наместени да дава повеќе контраст од друг плеер, што се мења ама ете.
Пробај го XBMC.

Виде ли дали има уште некој аудио запис на филмот? На сите плеери исто ти прави?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
На едниот плеер по дифолт сетинзите му се наместени да дава повеќе контраст од друг плеер, што се мења ама ете.
Пробај го XBMC.

Виде ли дали има уште некој аудио запис на филмот? На сите плеери исто ти прави?

Фала друже за алтката и оваа е многу јака, во право беше ис друг аудио запис се појави звукот, ама сега имам дру проблем освн звукот од филмот во позадина иде и некое интервју на режисерот и не знам како да го ставам преводот што одговара и не знам од кад еискочија толку многу преводи :) Па те молам за уште малку помош да го средам и ова.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Фала друже за алтката и оваа е многу јака, во право беше ис друг аудио запис се појави звукот, ама сега имам дру проблем освн звукот од филмот во позадина иде и некое интервју на режисерот и не знам како да го ставам преводот што одговара и не знам од кад еискочија толку многу преводи :) Па те молам за уште малку помош да го средам и ова.
Би требало да имаш еден аудио запис СО КОМЕНТАТОР и еден БЕЗ, разгледај таму по опциите, мора да е така.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.817
Поени од реакции
12.307
Iron.Man.2.2010.720p.BluRay.DTS.x264-HiDt

General Information:

RUNTIME........: 2h 4mn 39s
SIZE...........: DVD9
VIDEO CODEC....: x264 (L4.1)
RESOLUTION.....: 1280x544
BITRATE........: ~ 7.5 Mbps
FRAMERATE......: 23.976 fps
AUDIO..........: English DTS 5.1 1536 Kbps
AUDIO2.........: English vorbis 2ch 64 Kbps - Commentary track
SUBTITLES......: English, Bulgarian, Chinese, Czech, Dutch, Finnish, French,
Hebrew, Hungarian, Polish, Portuguese, Romanian, Spanish, Vietnamese - srt
SOURCE.........: 1080p Blu-ray CEE AVC DTS-HD MA 5 1-TorrenTGui
ова можеби ќе ви помогне за звукот и преводот.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Би требало да имаш еден аудио запис СО КОМЕНТАТОР и еден БЕЗ, разгледај таму по опциите, мора да е така.
Епа тој другиот аудио запис е без звук, каоо што напиша http://forum.kajgana.com/member.php?2844-Lurtzhttp://forum.kajgana.com/member.php?2844-Lurtz AUDIO..........: English DTS 5.1 1536 Kbps

а другиот е со коментар.

негде на друго место е проблемот и не можам да го најдам.

кога го пуштам ми пишува - faild to initialize audio devices, chek audio setings.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа тој другиот аудио запис е без звук, каоо што напиша http://forum.kajgana.com/member.php?2844-Lurtzhttp://forum.kajgana.com/member.php?2844-Lurtz AUDIO..........: English DTS 5.1 1536 Kbps

а другиот е со коментар.

негде на друго место е проблемот и не можам да го најдам.

кога го пуштам ми пишува - faild to initialize audio devices, chek audio setings.
Да не не ти е досимнат 100% филмот?

Kajgana Shop

На врв Bottom