Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Generic Host For Win32 Error ?

ај нид хелп, значи сакам да знам дали има начин да се реши овој проблем без формат и ако има, кој е тој :)
Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.826
Поени од реакции
5.636
Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.
испробано и не е ефективно ама ич, тој проблем делумно ќе го решам и ми се појавуваат нови :) :)

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
испробано и не е ефективно ама ич, тој проблем делумно ќе го решам и ми се појавуваат нови :) :)
Доколку користиш нелиценциран Windows автоматските апдејти исклучи ги.
П.С. Ефикасно е :smir:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
исклучени се :) :) и пак се појавува ..
Здрви му бокс еден :icon_lol:
Незнам бе друже, до сеа сите океј си поминале со начинот кој го кажа Аце погоре, ако не ти е мака разлистај низ темава ќе видиш дека океј си е тоа... незнам точно до што би можело да биде, али најверојатно ќе да е некој глуп заостанат процес (или па може и да е нешто друго, некоја нова финта на чичко Бил :icon_lol:) :toe:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
зошто кога се оклучувам на мирц во некоја од собите, секогаш сум сам?

како се поправа тоа?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
А чекај, кои се тие нови проблеми ? Јас со таа постапка што ти ја пишав имам средувано многу компјутери, и кај нитуеден не се појавило нешто...
Единствено, може да ти прави проблем (доколку имаш адсл од т-хоме/нонет интернет) да неможеш да направиш рефреш на DNS што и не е некој проблем...

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
зошто кога се оклучувам на мирц во некоја од собите, секогаш сум сам?

како се поправа тоа?
Затоа што се конектираш на којзнае кој сервер :) Имаш повеќе сервери, најпознат е UnderNet... за да се конектираш на него, кај што пишуваш ник имаш еден дел за сервери, таму побарај го UnderNet и конектирај се на него или пак пиши вака

Код:
/s undernet.org
...и ќе те конектира на некој од UnderNet серверите и после влагај во "собите" :)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.826
Поени од реакции
5.636
А чекај, кои се тие нови проблеми ? Јас со таа постапка што ти ја пишав имам средувано многу компјутери, и кај нитуеден не се појавило нешто...
Единствено, може да ти прави проблем (доколку имаш адсл од т-хоме/нонет интернет) да неможеш да направиш рефреш на DNS што и не е некој проблем...
друже поврзан сум во мрежа со 250 компјутери. и сеа кога ќе ти затворам тие порти, не можам по мрежата да пребарувам, чатот не ми работи инт ....

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
друже поврзан сум во мрежа со 250 компјутери. и сеа кога ќе ти затворам тие порти, не можам по мрежата да пребарувам, чатот не ми работи инт ....
Па добро, ама ти не го напомена тоа со 250те компјутери... :)
Anyway, пробај со алаткава да ги средиш IP/TCP. Исто препорачливи програми за средување, Ad-Aware SE 1.06, SpyBot Search & Destroy 1.4, HijackThis 1.99.1, SpywareBlaster 3.4.
Што да ти кажам освен, симнувај, инсталирај, скенирај :)

snowmen

The Rock
Член од
26 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
braka daj kazuvajte so e rabotava so komov
imam vista 64bit v4era ja instalirav i site drugi potrebni programi i
mi ostanaa uste 10gb na hardot i sea poleka poleka sam se polni i neam veke i4 mesto...
ve molam za pomos

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
На Nod32 ми бара да внесам нов username и password.Како да го решам ова, има некој лек.Досега супер работеше, сега бара да го обновам.Ај на помош:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom