Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Generic Host For Win32 Error ?

ај нид хелп, значи сакам да знам дали има начин да се реши овој проблем без формат и ако има, кој е тој :)

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

испробано и не е ефективно ама ич, тој проблем делумно ќе го решам и ми се појавуваат нови :) :)

испробано и не е ефективно ама ич, тој проблем делумно ќе го решам и ми се појавуваат нови :) :)

Доколку користиш нелиценциран Windows автоматските апдејти исклучи ги.
П.С. Ефикасно е :smir:

исклучени се :) :) и пак се појавува ..

Здрви му бокс еден :icon_lol:
Незнам бе друже, до сеа сите океј си поминале со начинот кој го кажа Аце погоре, ако не ти е мака разлистај низ темава ќе видиш дека океј си е тоа... незнам точно до што би можело да биде, али најверојатно ќе да е некој глуп заостанат процес (или па може и да е нешто друго, некоја нова финта на чичко Бил :icon_lol:) :toe:

зошто кога се оклучувам на мирц во некоја од собите, секогаш сум сам?

како се поправа тоа?

А чекај, кои се тие нови проблеми ? Јас со таа постапка што ти ја пишав имам средувано многу компјутери, и кај нитуеден не се појавило нешто...
Единствено, може да ти прави проблем (доколку имаш адсл од т-хоме/нонет интернет) да неможеш да направиш рефреш на DNS што и не е некој проблем...

зошто кога се оклучувам на мирц во некоја од собите, секогаш сум сам?

како се поправа тоа?

Затоа што се конектираш на којзнае кој сервер :) Имаш повеќе сервери, најпознат е UnderNet... за да се конектираш на него, кај што пишуваш ник имаш еден дел за сервери, таму побарај го UnderNet и конектирај се на него или пак пиши вака

Код:
/s undernet.org
...и ќе те конектира на некој од UnderNet серверите и после влагај во "собите" :)

бидна работа. благодарам

А чекај, кои се тие нови проблеми ? Јас со таа постапка што ти ја пишав имам средувано многу компјутери, и кај нитуеден не се појавило нешто...
Единствено, може да ти прави проблем (доколку имаш адсл од т-хоме/нонет интернет) да неможеш да направиш рефреш на DNS што и не е некој проблем...

друже поврзан сум во мрежа со 250 компјутери. и сеа кога ќе ти затворам тие порти, не можам по мрежата да пребарувам, чатот не ми работи инт ....

друже поврзан сум во мрежа со 250 компјутери. и сеа кога ќе ти затворам тие порти, не можам по мрежата да пребарувам, чатот не ми работи инт ....

Па добро, ама ти не го напомена тоа со 250те компјутери... :)
Anyway, пробај со алаткава да ги средиш IP/TCP. Исто препорачливи програми за средување, Ad-Aware SE 1.06, SpyBot Search & Destroy 1.4, HijackThis 1.99.1, SpywareBlaster 3.4.
Што да ти кажам освен, симнувај, инсталирај, скенирај :)

braka daj kazuvajte so e rabotava so komov
imam vista 64bit v4era ja instalirav i site drugi potrebni programi i
mi ostanaa uste 10gb na hardot i sea poleka poleka sam se polni i neam veke i4 mesto...
ve molam za pomos

На Nod32 ми бара да внесам нов username и password.Како да го решам ова, има некој лек.Досега супер работеше, сега бара да го обновам.Ај на помош:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom