Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
Здраво на сите. Имам еден проблем со мојот компјутер. Прво од некое USB некој ми донесе нешто што најверојатно беше вирус. Кога малку подолго ми беше активна конекцијата се дисконектираше, а потоа во task manager забележав еден процес кој не ми беше познат "vhost.exe", и го исклучив. Се беше во ред се додека не ја уклучив конекцијата повторно (и пак истото). Додека го исклучував процесот приметив и дека во network connections до мојата конекција се појавува нова со име "i-connect", морав и таа да ја избришам за да можам повторно да се реконектирам. Затоа што ми беше тазе форматирам повторно форматирав мислејќи дека се ќе се среди но се излажав и еве го повторно истото. Може ли некој некако да ми помогне.
Да не случајно имаш работено нешто со Visual Studio? Или на USB-то да не имало некој таков проект? Ако е така, тогаш оди во Debug->Project Properties->Enable the Visual Studio hosting process и отчекирај.

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
Да не случајно имаш работено нешто со Visual Studio? Или на USB-то да не имало некој таков проект? Ако е така, тогаш оди во Debug->Project Properties->Enable the Visual Studio hosting process и отчекирај.
Не сум работел ништо со тоа, а и тој што го донесе USB - то не ми се верува дека работел затоа што го донесе за да прател mail од кај мене пошто и него тоа му се случувало. Имаш друга опција? Или да пробам пак да форматирам (додека е празен компјутерот)?

Член од
7 септември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
Не сум работел ништо со тоа, а и тој што го донесе USB - то не ми се верува дека работел затоа што го донесе за да прател mail од кај мене пошто и него тоа му се случувало. Имаш друга опција? Или да пробам пак да форматирам (додека е празен компјутерот)?
Не претерувај со форматирање!!! А во твојот случај, ти веќе си го направил тоа (или не си го направил како што треба!?). Во секој случај, бидејќи кажуваш дека немаш работено на никакви проекти, се работи за вирус или некоја друга гадинка. Ај да пробаме вака - Исклучи го процесот или процесите кои ти се сомнителни, инсталирај AVAST PRO, направи update на дефинициите (не на програмот) и веднаш започни со скенирање. Ако фати нешто, а сигурен сум дека ќе биде така, ќе имаш порака за BootScan - прифати ја и ќе мораш да почекаш малку (сите гадинки кои се регистрираат при стартување на оперативниот систем 99% ќе бидат отстранети). Па кажи што си направил!

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
Не претерувај со форматирање!!! А во твојот случај, ти веќе си го направил тоа (или не си го направил како што треба!?). Во секој случај, бидејќи кажуваш дека немаш работено на никакви проекти, се работи за вирус или некоја друга гадинка. Ај да пробаме вака - Исклучи го процесот или процесите кои ти се сомнителни, инсталирај AVAST PRO, направи update на дефинициите (не на програмот) и веднаш започни со скенирање. Ако фати нешто, а сигурен сум дека ќе биде така, ќе имаш порака за BootScan - прифати ја и ќе мораш да почекаш малку (сите гадинки кои се регистрираат при стартување на оперативниот систем 99% ќе бидат отстранети). Па кажи што си направил!
Го направив се тоа што го пиша и се скенираше. Избриша неколку фајлови меѓу кои и "vhost.exe". Сега кога го стартував Windows-от ми се стартуваше и "avast - on acces protection control" и пак ми го најде истото. Во task manager има уште еден процес кој што не знам што е па го исклучив "828.exe". Сега ќе скенирам пак па ќе видиме (ако има пак проблем ќе пишам). Сепак фала за помошта.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
Zdravo,
sakam da prasam kako da go izbrisam "genuine windows" od mojot kompjuter?
Vi blagodaram

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Некој да ми каже некои програмчиња за режање, освен nero?
П.С. пробувам nero да инсталирам и ми вика мораш да рестартираш PC за да може да продолжи инсталацијата, го правам тоа и не се подига пред да го извадам CD-то. Го правам и тоа се подига PC го ставам CD и ми вика не може да се инсталира мораш да рестартираш и така може да иде до бескрај. Ова е до самото nero или до ОС?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Некој да ми каже некои програмчиња за режање, освен nero?
П.С. пробувам nero да инсталирам и ми вика мораш да рестартираш PC за да може да продолжи инсталацијата, го правам тоа и не се подига пред да го извадам CD-то. Го правам и тоа се подига PC го ставам CD и ми вика не може да се инсталира мораш да рестартираш и така може да иде до бескрај. Ова е до самото nero или до ОС?
Незнам дали добро те разбрав... имаш Nero на CD и се обидуваш да го инсталираш ?

Ако е тоа ондак земи копирај ја инсталацијата на Nero од CD-то и направи и Paste на десктоп, после тоа започни со инсталација и следи ги постапките и би требало да е све во ред...:toe:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Незнам дали добро те разбрав... имаш Nero на CD и се обидуваш да го инсталираш ?

Ако е тоа ондак земи копирај ја инсталацијата на Nero од CD-то и направи и Paste на десктоп, после тоа започни со инсталација и следи ги постапките и би требало да е све во ред...:toe:
Да на CD е инсталацијата, ај ќе пробам и така да видам, иначе други програмчиња?:wink::smir:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Каков е тој фајл Desktop_.ini??????

Имам еден фолдер со 100 фолдери во него и во секој од нив го има него????

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Vaka vcera ikonite mi bea super onaka goLemi ubavi deneska koga palam pc maLi se nz dali nekoj cepkal pa i da cepkal ne se sekava
e sega kako da gi vratam taka golimi kako sto bea vednas po formatot...
p.s koristam Vista Ultimate sp1

Член од
23 октомври 2008
Мислења
262
Поени од реакции
3
Го избришав AVG 8.0 и сакав да го ставам Kaspersky Internet Security 8.0, арно ама немојт нешо. Ми пишит дека не сум го имал избришано AVG-то и неможам да го инсталирам Kaspersky. Некој знае шо е проблемов?
Ево ScreenShot ако ви помогне нешо:

П.С. Го рестартирав комјутерот. Немојт. Го избришав и со Revo Unistaller. Пак немојт. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom