Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Незнаев каде да го пишам проблемов па затоа ќе го ставам овде.
Мониторот ми е ептен темен. Brightness ми е на 100, исто така и Contrast а сепак е темен. Пред да го форматирам имав едно иконче и таму се местеше Gamma арно ама сега го нема повеќе незнам каде да го најдам.
Некој да помогне?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Драјверите од графичката... во Control Panel и тако далје

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Мониторот ми е ептен темен. Brightness ми е на 100, исто така и Contrast а сепак е темен. Пред да го форматирам имав едно иконче и таму се местеше Gamma арно ама сега го нема повеќе незнам каде да го најдам.
Некој да помогне?
Друже, најпрвин основното провери го... види на самиот монитор имаш дугмиња со опции за подесување... прочепкај ги тие. Осветли, затемни... види дали би можел да го нормализираш... доколку неможеш така ондак најверојатно се драјверите. :)

Едит: Ако е LCD монитор се случува да се пореметат самите пиксели на екранот, имаше едно програмче за тоа да се среди, ама ич не ми текнува како се викаше. :/

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некој да помогне?
Оди во пропертис на графичката, таму треба да имаш.

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Пробав сВе на мониторот ама нејќе така да до драјверите ќе да е. Сега што да правам?

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
види на друг пс да не е до мониторот,можи се ебал..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробав сВе на мониторот ама нејќе така да до драјверите ќе да е. Сега што да правам?
Што графичка имаш и дали провери во пропертис (control panel) на графичката?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
броо, имаш драјвери за графичката ??? ако имаш Nvidia, ATI било која во Contol Panel ке ја најдеш и ке си подесеш се , ако немаш ке ти најдеме од нет

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Имам ATI Radeon, имам и ЦД веројатно на него ги има драјверите, само незнам како во Контрол Панел да ја побарам?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Имам ATI Radeon, имам и ЦД веројатно на него ги има драјверите, само незнам како во Контрол Панел да ја побарам?

Разгелдај во Контрол Панел дали имаш икона именувана како ATI Radeon или Gamma... тоа би требало да е контронлион панел на графичката, исто така на десктоп на десен клик види дали имаш некоја опција за да влезеш во контролниот панел на графичката.

Провери го и ова, иди на Start и на MyCompyter иди на десен клик и Propertis потоа иди на Hardware па иди на Device Manager и тука во прозорот кој ќе ти се појави види дали имаш некој знак пред било кој од компонентите (доколку имаш знак (извичник во жолт триаголник) ондак нешто не е во ред со драјверите на компонетот пред кој се наоѓа тој знак).

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
ако ги имаш инсталирано мора да ги има и на таск линијата кај саатот ATI црвенко е ако ти е направено да се подигаат

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Да не знае некој како можам да го креирам она за конектирање со MAX Adsl ? :kesa:

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Network Connections - Create a New Connection
Од таму би требало да е јасно. :smir:

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Конечно го осветлив мониторот, фала на сите што ми помогнаа. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom