Охрид

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
а преку викенди и за празници малку има Македонци во Охрид????те разбрав што сакаш да кажеш,но апсурд е да збориш дека повеќе има Срби и бугари туристи,отколку Македонци во текот на целата година!
Со сета почит, ти бре од овде си? Не си.
Епа како мојш да знајш? Ти од Скопје со телескоп дан глеаш на аеродром и на автобуска дал идет појќе македонци или срби и бугари? Сите охриѓани ти велиме вака е, тој се запнал не е така. И ај бери му ум.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Со сета почит, ти бре од овде си? Не си.
Епа како мојш да знајш? Ти од Скопје со телескоп дан глеаш на аеродром и на автобуска дал идет појќе македонци или срби и бугари? Сите охриѓани ти велиме вака е, тој се запнал не е така. И ај бери му ум.
ти девојко по се изгледаш имаш проблем:kesa:ако не можеш убаво да реплицираш,...не знам што да ти кажам..ТВОЈ ПРОБЛЕМ
па досега во НИЕДЕН весники,на интернет или на телевизија не кажаа дека има ПОГОЛЕМ број на странски туристи,туку дека во Охрид се е полно и има голем број на странски туристи(значи повеќе од лани,А НЕ ПОВЕЌЕ од МАКЕДОНСКИ туристи:tapp:)
-а ти на плажа да не ги броиш Србите и Бугарите???????
или може сакаш да кажеш повеќе не сте зависни од Македонските туристи бидејќи имате ОГРОМЕН број на странски туристи!!!и пак ќе нагласам продолжете со вашиот начин на однесување и на зголемување на цените(не зборам за леглата) па ќе ве видам догодина,кога ќе се укинат визите на нас и Србите,колку ЧЕ БИДИТ ПОЛН Охрид!!!:uvo:

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
ти девојко по се изгледаш имаш проблем:kesa:ако не можеш убаво да реплицираш,...не знам што да ти кажам..ТВОЈ ПРОБЛЕМ
па досега во НИЕДЕН весники,на интернет или на телевизија не кажаа дека има ПОГОЛЕМ број на странски туристи,туку дека во Охрид се е полно и има голем број на странски туристи(значи повеќе од лани,А НЕ ПОВЕЌЕ од МАКЕДОНСКИ туристи:tapp:)
-а ти на плажа да не ги броиш Србите и Бугарите???????
или може сакаш да кажеш повеќе не сте зависни од Македонските туристи бидејќи имате ОГРОМЕН број на странски туристи!!!и пак ќе нагласам продолжете со вашиот начин на однесување и на зголемување на цените(не зборам за леглата) па ќе ве видам догодина,кога ќе се укинат визите на нас и Србите,колку ЧЕ БИДИТ ПОЛН Охрид!!!:uvo:
Kaко прво, не вришти, читам и мали букви.
Како второ, писмена сум и не можам да помешам „поголем број туристи“ со „поголем број странски туристи“.
Трето, ако сите твој ставој се базирет на информации од весници, не знам шо да ти речам. Ногу кажвет отпојќе, а некој работи и не ги кажвет. Немет речено ни дека имат поголем број домашни туристи, you know. Башка, не велам само јас дека е така, туку сите, дека имат нашинци и срби на лето, бугари на зима, се на се, појќе странци.

И накрај, едвај чекам да ги укинет визиве, па да видам чии прогнози ќе се покажет точни. Теоријава дек луѓево не оделе надвор од земјава на одмор, е сепак само теорија, според мене неточна.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Kaко прво, не вришти, читам и мали букви.
Како второ, писмена сум и не можам да помешам „поголем број туристи“ со „поголем број странски туристи“.
Трето, ако сите твој ставој се базирет на информации од весници, не знам шо да ти речам. Ногу кажвет отпојќе, а некој работи и не ги кажвет. Немет речено ни дека имат поголем број домашни туристи, you know. Башка, не велам само јас дека е така, туку сите, дека имат нашинци и срби на лето, бугари на зима, се на се, појќе странци.

И накрај, едвај чекам да ги укинет визиве, па да видам чии прогнози ќе се покажет точни. Теоријава дек луѓево не оделе надвор од земјава на одмор, е сепак само теорија, според мене неточна.
-тоа е ПОТЕНЦИРАЊЕ за поубаво да разбереш!!
-никој не спомна неписменост!!
-не кажувај ништо,и самата ќе рабереш дека ИМА повеќе извори на информации од медиите!!и ако викате СИТЕ така,Така нека биде..и на форумов сите викаат дека МАКедонија треба да влезе во ЕУ,па еве уште не сме влегле!!!
а реченицата 30 000 туристи го посетиле претходниот викенд Охрид,на КОИ туристи се однесувало??/вака кажи ми бидејќи ти си од Охрид и наравно повеќе од мене си упатена бидејќи таму живееш!!!еве да речеме имало 10 000 Срби и Бугари,5000 странски туристи остаток што се Стружани!!!!!!!!

и јас одвај ќе чекам чии прогнози ќе се погодат како точни:)

А

Ајсшутер

Гостин
Охриѓани ме интересираат неколку работи.

- За колку време се стигнува пешки Славија - Охрид
- Тениски игралиште има негде ?
- Горица (мислам дека беше) што има тениски игралишта се плаќа, и колку ?

Тоа, фала.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Охриѓани ме интересираат неколку работи.

- За колку време се стигнува пешки Славија - Охрид
- Тениски игралиште има негде ?
- Горица (мислам дека беше) што има тениски игралишта се плаќа, и колку ?

Тоа, фала.
1. 40 минути, со нормално одење. 30 ако забрзаш малце.
2. Имат, блиску до игралиштата кај "Билјанини извори". 250 денари мислам дека е сат, плус имаш и место да потседниш на сокче, кафенце мафенце. Плус, добра услуга.:)
3. Не знам.:) Ти ги препорачувам погорниве.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Aма утре и задутре имат турнири, така да зафатено е. :)
Ак сакаш број да закажиш, пиши пп.

А

Ајсшутер

Гостин
Фала, би требало да тркнеме до кај Билјанини извори да изиграме некоја партија, иначе не ми треба до толку со резервација аматерски сакам да изиграм .. пошто неам играно којзнае од кога, и ако најде некој цени за Горица игралиштата нека пише, иначе таман ќе ги изиграат додека стасам таму.

Слушам во Славија имало билјард нешто вистина ова ако знае некој ?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Фала, би требало да тркнеме до кај Билјанини извори да изиграме некоја партија, иначе не ми треба до толку со резервација аматерски сакам да изиграм .. пошто неам играно којзнае од кога, и ако најде некој цени за Горица игралиштата нека пише, иначе таман ќе ги изиграат додека стасам таму.

Слушам во Славија имало билјард нешто вистина ова ако знае некој ?
Славија има билијард, пинг пон, пикадо, одбојка и што уште не.
За тенис има пред Славија а дали може да се изнајми незнам, а ако се изнајмува сигурно е над 500 денари од човек по час.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
:)
Чоек, имат три различни игралишта во градов. Ние ти зборвиме за овие шо се најблиску, кај спортскана сала шо се, не Горица. Иначе морат да се резервират, не мојш да си ојш и да си играш. 250 е сат, бонус топчиња и рекети :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Само што јадев бурек од Арома. Бурекот е поскапен односно бурек со месо е 60 денари. ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕ КУПУВАЈТЕ ОД ТАМУ НИКАКОООООООО

Бурекот едноставно им е катастрофа има само два лисја и едно никакво мевце.

Ве молам немојте да купувате од таму :nenene:

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Само што јадев бурек од Арома. Бурекот е поскапен односно бурек со месо е 60 денари. ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕ КУПУВАЈТЕ ОД ТАМУ НИКАКОООООООО

А ние па само од таму јадевме и баш ни се бендиса бурекот, едно 2 000 ден дадовме за бурек. Јадете од Арома

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265

Е добро утро, се е поскапено по 5-10 денари уште од 10 јули негде :helou:

Зато јас на вечер во Феникс си јадам, цела година исти цени, и убај пецива/буреци :pipi:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178

Не е убаво така да викаш "ве молам не купувајте бурек од таму". Ако не ти се свиѓа едноставно не купувај од таму, но немој да бидеш толку нападен:smir:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе јас кажувам за дооброто на туристите тоа си е ваш избор

Kajgana Shop

На врв Bottom