Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај протолкувајте ја сликава, оти ништо не се инсталираT на компјутеров, се само некој вакви работи се појавуват :S
Треба да го симнеш Windows Instaler 3, инсталирај го и толку е, после пробај пак.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај малку помош и за мене :)

Kако да го активирам она титкањето (beep) што се слуша од звучникот во куќиштето? Пример, за некој ерор кога ќе ми се појави, сакам да ми напраи куќиштето BEEP :)

На постарите верзии на BIOS имаше опција дали да биде активен тој звучник или не, на поновиве нема.

Како и каде да го активирам тоа? Мислев дека е во контрол панел во Accessibility Options ама не е...

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ај малку помош и за мене :)

Kако да го активирам она титкањето (beep) што се слуша од звучникот во куќиштето? Пример, за некој ерор кога ќе ми се појави, сакам да ми напраи куќиштето BEEP :)

На постарите верзии на BIOS имаше опција дали да биде активен тој звучник или не, на поновиве нема.

Како и каде да го активирам тоа? Мислев дека е во контрол панел во Accessibility Options ама не е...
Мора да има во BIOS.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
абе дечки windowsow шо го поседувам во компјутеров е нелегален (како и кај секој нормален македонец:pos2:) и незнам шо ми текна му праев апдејт и виде дека не е легален и сеа ми излегвит на уклучвење, на исклучвење, на секој икс минути едно поп апче Windows Genuine и ми викат можно е да сум бил victim of software piracy.
ај хелп како да го мафнам од екран и од комп?:vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
абе дечки windowsow шо го поседувам во компјутеров е нелегален (како и кај секој нормален македонец:pos2:) и незнам шо ми текна му праев апдејт и виде дека не е легален и сеа ми излегвит на уклучвење, на исклучвење, на секој икс минути едно поп апче Windows Genuine и ми викат можно е да сум бил victim of software piracy.
ај хелп како да го мафнам од екран и од комп?:vozbud:
Да не се повторувам, прочитај овде

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Luge!! aj ako moze pomos...Kupiv tv kartica My Cinema-p7131 i se e ok ama remote controller t.e.dalecinskiot upravuvac ne funkcionira dali treba nekoi drajveri posebno da se instaliraat zs drajverite so si idea so karticata gi instalirav......

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Luge!! aj ako moze pomos...Kupiv tv kartica My Cinema-p7131 i se e ok ama remote controller t.e.dalecinskiot upravuvac ne funkcionira dali treba nekoi drajveri posebno da se instaliraat zs drajverite so si idea so karticata gi instalirav......
Ајда почнеме од најочигледното,нее заебанција....
кабелот со сезорот го намести како што треба....напред
стави ли батерија во далечинското
после провери со драјверите и опциите за подесување

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
se e namesteno kako sto treba a sto e najloso nema opcii za podesuvanje....ili pak jas nemozam da gi najdam?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
se e namesteno kako sto treba a sto e najloso nema opcii za podesuvanje....ili pak jas nemozam da gi najdam?
Провери во цедето со драјверите (ако има такво) дали има упатство за инсталирање и користење на уредот и софтверот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Еве што има Сефирот напишано за неа
Asus My Cinema P7131

Деноиве си земав нова ТВ картица, па да споделам импресии со вас.

Картицата е Асус со Филипс 7131 тјунер, моментално најдобриот аналоген тјунер на пазарот. (Не оти имало нешто ново од 1997ма али ај) Еве како изглеа:

Пакетот содржи:
-картица
-даљинско
-кабел за видео-ин
-Драјвери
-Cyberlink Power Cinema 5 оригинал
-Антена за радио
-Металче за low-profile
-Инфра за даљинското

Инсталација:

Инсталацијата помина генерално безболно, али заради малиот простор во куќиштето морав да си ја извадам мрежната за да ја боцнам оваа, така да сеа сум врзан на УСБ со Телекабел.

Палам компјутер, и ме пречекува она Found new hardware, ги инсталирам драјверите од цедето и се смирува. После тоа инсталирав PowerCinema и тоа беше тоа. Побезболно здравје.

Програмот ми ја детектираше картицата брзо и ми побара да скенира канали, нормално му дозволив, бидејки веке ја имав уклучено кабелската. Му требаа 15-20 минути за да заврши, 2-3 минути за ради каналите да ги најде и тоа. После тоа поминав пола саат преименувајки ги имињата на каналите за да знам што гледам.

Даљинското работеше безпрекорно, мада сервисот што стои у виндовсот за него не се лоудува аутоматски. Го манестив на аутостарт и немав проблеми.

Power Cinema има неколку интересни функции кои ке му се допандант на секого. Тука е можноста за снимање на видео од ТВ и аудио од радиото, сетирање на време кога да се упали програмот, на која телевизија да снима и колку време (ова е супер ако на пример у петок на А1 даваат добар филм, а вие сте договорени со друштво)
Исто така има една опција да го снима моменталниот ТВ канал на хард диск, со каснење од неколку секунди, со цел кога гледате ТВ да се елимираат лошата слика и пуцкетањата на звукот. Видео влезовите ми се најдоа и те како, на картицата приклучив Плејстешн 2, али заради неквалитетниот кабел сликата беше малце матна заради композитниот влез (жуто-бело-црвено). Си порачав нов од странство, зашто кај нас не најдов таков (ПС2 С-видео).

Сега барам по комшии видео рекордер, да видам дали можам да си ги префрлам старите видео касети на компјутерот, и барам солуција за префрлање на старите аудио касети во мп3.

Картичката добива 5 од 5 од мене, едноставна е и лесна за инсталација и користење, сликата е џам и тоа....

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
a kako se mesti na autostart...?preku windows ili preku softwerot na tv karticata??

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
a kako se mesti na autostart...?preku windows ili preku softwerot na tv karticata??
Оди старт/контрол панел/административе тоолс/сервицес

побарај таму по логика некое име во стил ремоте контрол и ставина аутоматик
не го знам точното име на сервисот имам картица од другпроизводител.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom